כך מתכננת ספרד להיאבק במתנגדי החיסונים
המדינה הודיעה כי תקים מאגר שבו תתעד את כל האזרחים שיסרבו להתחסן - ותחלוק את המידע עם מדינות אחרות באיחוד האירופי; עם זאת לדברי שר הבריאות, המידע לא יהיה זמין לעיון הציבור
ספרד תקים מאגר שבו תתעד את כל האנשים המסרבים להתחסן נגד קורונה, ובכוונתה לחלוק את המידע עם מדינות אחרות באיחוד האירופי, כך לפי הודעה שפרסם שר הבריאות סלוודור אילה. עם זאת, הוא הדגיש כי הרשימה לא תהיה זמינה לעיון הציבור או מעסיקים פוטנציאלים.
- סקר: החילונים רוצים להתחסן, החרדים והערבים - פחות
- מנכ"ל ומייסד ביונטק: "הקורונה תהיה איתנו לפחות עוד 10 שנים"
- "50% או 90%?": סימני שאלה סביב יעילותו של החיסון הסיני לקורונה
לדבריו, הדרך לגבור על הנגיף היא "לחסן את כולנו – כמה שיותר יותר טוב".
בדומה לשאר מדינות האיחוד האירופי, ספרד החלה השבוע במתן החיסונים של פייזר וביונטק. בראיון שהעניק השר הדגיש כי לא תהיה חובת התחסנות, אך הסביר: "נקיים תיעוד שנחלוק עם השותפות באיחוד האירופי של האנשים שיסרבו להתחסן".
עוד הוסיף: "אנשים שמציעים להם טיפול שהם מסרבים לקחת מכל סיבה, זה יצויין בתיעוד...שאין תקלה במערכת או שלא ניתנה לאותו אדם אפשרות להתחסן". בסקר שנערך לאחרונה טענו 28% מהמשתתפים כי אינם מתכוונים להתחסן - ירידה מ-47% בסקר שנערך בחודש שעבר.
עוד הוסיף כי הרשויות המקומיות הן שיפנו לאזרחים כשיגיע תורם להתחסן. "אנשים שמחליטים לא להתחסן, שלדעתנו זו טעות, פועלים במסגרת הזכויות שלהם. אנחנו ננסה להפיג את הספקות. התחסנות מצילה חיים, זו הדרך להיחלץ מהמגפה הזו", סיכם אילה.
מספר המתים מקורונה בספרד, מתחילת המגיפה, חצה את ה-50 אלף. עד כה נדבקו יותר מ-1.8 מיליון אנשים. הממשלה הטילה עוצר לילי, בשעות 23:00 עד 06:00, שיהיה בתוקף עד תחילת מאי. בחלק מהמקומות אנשים רשאים לצאת מהבית רק לעבודה, טיפולים רפואיים וטיפול בילדים ובקשישים.