$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

קרבות סוף קדנציה בכלל החזקות: דירקטורים נגד היו"ר הזמנית מרגליות

דירקטורים בחברה מנסים לטרפד קבלת שכר יו"ר למלי מרגליות, בטענה שמדובר בכהונה זמנית. טענות נוספות: הקימה ועדה מיותרת לאסטרטגיה והעבירה ישיבות לזום. מרגליות: "המידע בנושא השכר שקרי"

גולן חזני 08:0829.12.20

סערה בדירקטוריון כלל החזקות. פחות משבוע עד לבחירות לדירקטוריון, מתגלע סכסוך חריף בין חלק מהדירקטורים לבין היו"ר הזמנית מזל (מלי) מרגליות. ל"כלכליסט" נודע כי דירקטורים בחברה נטרלו נסיון של מרגליות לקבל שכר יו"ר עבור ארבעה חודשי הכהונה שלה כיו"ר זמני.

 

הדירקטורים טענו כי מדובר בתקופת מעבר, שבה אין היא זכאית לתגמול מעבר לתגמול דירקטורים רגיל, שעומד על חצי מיליון שקל בשנה, לעומת שכר יו"ר, שעמד על 2.7 מיליון שקל בשנה בזמן כהונת היו"ר הקודם, דני נוה, שהתפטר לפני כארבעה חודשים.

 

 

מלי מרגליות, היו"ר הזמנית של כלל מלי מרגליות, היו"ר הזמנית של כלל צילום: סיון פרג'

 

מרגליות החליטה שלא להעלות את הנושא לדיון בישיבה אתמול ונראה כי היא מתכוונת להעלות את הנושא לדיון רק בפני הדירקטוריון החדש. רק רוב מבין ארבעת החברים שמלבדה בדירקטוריון יכול להחליט להעניק לה את התגמול שעשוי להגיע למאות אלפי שקלים, משום שמדובר בחלק יחסי מהשכר שקיבל דני נוה כיו"ר.

 

העדיפה להשאיר את ההכרעה לדירקטוריון הבא

 

יצויין כי דירקטורים ביקשו להעלות את נושא התגמול בישיבה האחרונה, אבל מרגליות לא הסכימה. נראה כי המוטיבציה שלהם נבעה מרצון לסגור את הנושא בהחלטה שלא להעניק תגמול כיו"ר למרגליות עבור ארבעת החודשים ולא להשאיר את ההחלטה בידי הדירקטוריון הבא. מקורבי מרגליות טוענים כי נושא השכר כלל לא מעסיק אותה.

 

עימות נוסף היה סביב ההחלטה של מרגליות, ברגע האחרון, לקיים את הישיבה בזום, למרות שנועדה להתקיים פרונטלית. הנימוק היה ככל הנראה הסגר, אולם דירקטורים בחברה טענו כי כלל מוגדרת כחברה חיונית ובכל תקופת הקורונה קיימה ישיבות דירקטוריון פרונטליות ומרגליות לא מעוניינת להיתקל פיזית בחברי דירקטוריון שמתנגדים לה.

 

העימות החל עוד קודם, כשחלק מהדירקטורים בכלל החזקות התנגדו למינויה של מרגליות כיו"ר ועדת האיתור למינוי הדירקטורים בחברה־הבת כלל ביטוח. מרגליות מונתה בסופו של דבר, לאחר שהיועצת המשפטית של החברה הכשירה את המהלך, עם הסתייגות שאינה משפטית, אלא מבחינת נראות. מרגליות צירפה לועדה את מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר צבי זיו כמשקיף, אולם עדיין יש טענות, גם מקרב מועמדים לדירקטוריון, על כך שהיא כיהנה כיו"ר ועדת האיתור בשעה שהיא עצמה מועמדת לבחירה לקדנציה נוספת, מול מועמדים אותם בחרה.

 

טענה נוספת של דירקטורים כלפי מרגליות, היא הקמת ועדת אסטרטגיה, בה היתה חברה. בעיני חלק מהדירקטורים הוועדה נראתה מיותרת, לאור העובדה שהדירקטוריון אמור לסיים את פעילותו בשבוע הבא. לטענתם מדובר בהוצאות מיותרות, שנבעו מרצונה של מרגליות ליטול סמכויות לעצמה. הדירקטורים בכלל החזקות, מלבד מרגליות, הם ורדה אלשיך, שנחשבת דומיננטית ועפ"י הערכות מובילה את המאבק מולה.

 

לצידה פעלו חלק מהדירקטורים הנותרים: סמי מועלם יוסי יגיל ואבי קנובל. חלק מהדירקטורים, כמו אלשיך וקנובל, יעמדו בשבוע הבא לבחירה לקדנציה נוספת מול 10 מועמדים מבחוץ שמבקשים להתמנות. הבחירות יעמדו בסימן בעד ונגד ההנהלה הנוכחית בראשות המנכ"ל יורם נוה.

 

"ישיבה שאינה קריטית יכולה להתקיים בזום"

 

מרגליות מסרה בתגובה כי "ועדת האסטרטגיה נועדה לסייע לחברה לבצע מיקוד אסטרטגי, מתוך מטרה לקדם את ביצועי החברה. חברת הייעוץ שנשכרה ע"י הדירקטוריון צפויה להציג את מסקנותיה בפניו והוא זה שיחליט האם לאמץ את המסקנות, את חלקן, או אף לדחותן.

 

"לענין שכר היו״ר הזמני - מדובר במידע שקרי. לענין ישיבת הדירקטוריון מהיום - מדינת ישראל נמצאת בסגר בשל מגיפת הקורונה. כל ישיבה שאינה קריטית יכולה להתקיים גם באמצעות הזום. כך הוחלט וכך גם התבצע".

 

x