ועידת התחזיות
"הבחירות לא ישפיעו יותר מדי - הבורסה תישאר אדישה לזה גם הפעם"
את הדברים אמרה גת מגידו, מנהלת השקעות ראשית בפסגות גמל ופנסיה, בוועידת התחזיות 2021 של כלכליסט. מגידו: "בסופו של דבר מה שיכתיב את ביצועי הבורסה זה רמות הריבית וקצב ההתאוששות הכלכלית. כשהכל מסביב נראה כל כך רע, הכאוס הכללי בעולם מכסה על הכאוס הנקודתי שלנו"
"כנראה שאם לא היינו בשנת קורונה כל כך מוטרפת, קמפיין בחירות רביעי בתוך פחות משנתיים היה נראה לא טוב וקרן המטבע העולמית וחברות הדירוג היו מגיבות לזה. אבל כשהכל מסביב נראה כל כך רע, הכאוס הכללי מכסה על הכאוס הנקודתי שלנו"; כך אמרה גת מגידו, מנהלת השקעות ראשית בפסגות גמל ופנסיה, בשיחה 1:1 עם כתבת כלכליסט נעמי צורף. השיחה התקיימה במסגרת ועידת התחזיות 2021 של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים ופסגות בית השקעות.
"בסופו של דבר מה שיכתיב את ביצועי הבורסה זה רמות הריבית וקצב ההתאוששות הכלכלית. אני לא צופה שהבחירות ישפיעו יותר מידי, הבורסה תשאר אדישה לזה גם הפעם", הוסיפה מגידו. "ההיסטוריה מוכיחה שקמפיינים של בחירות בישראל לא משפיעים על השווקים. הבורסה הרבה יותר מוטרדת ממוטציה או מקצב היציאה מהמשבר מאשר מבחירות. גם בארה"ב, שם יש המון משמעות לאג'נדות של כל אחד מהמועמדים, ראינו שכל מה שהיה חשוב לשוק זה לדעת מי זכה כדי שיוכל לפעול בהתאם – לדעת אם להשקיע בנפט או באנרגיה ירוקה למשל".
מגידו התייחסה גם לאחוזי האבטלה הגבוהים בשל המשבר, ונתנה תחזית פסימית. "הרבה חברות התייעלו במשבר הקורונה גם בתהליכים וגם בעובדים. יש הרבה מאוד אנשים שיושבים מובטלים או בחל"תים, כרגע המדינה גואגת להם אבל צריך להבין שהחברות עצמן עוברות שינוי, הצורך ביצירתיות וגמישות עסקית גדל מאוד ולכן יכול להיות שנגלה בעוד כמה שנים ששיעור האבטלה הפך לדביק, לא משתחרר. שוק העבודה כבר לא יראה אותו הדבר והמדינה תצטרך לתת לזה פתרון - לייצר הדרכות, למידה, לעזור לאנשים לנתב את עצמם חזרה לשוק העבודה.
פסגות תפסה כותרות בימים האחרונים עם התפטרות המנכ"ל ראובן קפלן. הופעתם מזה?
"הופתענו, אבל פסגות זה גוף מוביל בשוק ההון שפועל מעל ל-60 שנה עם ותק, ניסיון ומקצועיות. מדובר בהחלטה אישית של ראובן. אנחנו עם הפנים קדימה וזה לא יפגע בביצועים שלנו".
מבצע החיסונים החל וישראל די מובילה אותו. איך את צופה שזה ישפיע על הכלכלה?
"ההודעה על חיסון ברמת אפקטיביות גבוהה מייצרת ודאות ותחושה שאנחנו מתקרבים בצעדי ענק ליציאה מהמשבר. עם זאת, צריך להבין שהדבר הזה לא קורה בהינף יד, אלא מדובר בתהליך שדורש קודם כל את היענות האוכלוסיה, וגם לאחר מכן יש הדרגתיות מסויימת. זה יהיה ריקוד טנגו - מצד אחד מנסים להתקדם ורואים את הסוף, ומצד שני המציאות מכתיבה קצב יותר הדרגתי - אבל אין ספק שבסופו של דבר החיסונים מקדמים אותנו".
שמענו על כל מיני חברות במשק שהכריזו שיתנו תמריצים לעובדים בשביל שיתחסנו. אתם גם תעשו צעדים כאלה?
"ממש לא. למיטב הבנתי זה סוג של הפרה של חוק זכויות החולה, ובכל מקרה אני חושבת שלכל אדם יש זכות לטפל בחיים האישיים-בריאותיים שלו בנפרד ממקום העבודה. החלטות מהסוג הזה מפעילות הרבה לחץ לא נחוץ על העובדים. צריך לעשות הפרדת כוחות, שאנשים ינהלו את חייהם הפרטיים לפי מצפונם והבנתם".