ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

ועידת התחזיות

פרופ' רוטשטיין: "ההתמודדות עם הקורונה - לפחות עד הסתיו"

מנכ"ל הדסה דיבר בפאנל הבריאות בועידת התחזיות 2021 של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים ופסגות; לדבריו, "הבעיה הכלכלית היא החריפה ביותר. שעבדנו את הנכסים של הילדים והנכדים שלנו"; ד"ר אסנת לבציון קורח, מנהלת אסף הרופא: "האוצר כבר מתחיל להתחרט" על הכסף שהעביר למערכת הבריאות במשבר; פרופ' מסעד ברהום, מנהל המרכז הרפואי גליל: "עוד ניענש על כך שהצטיינו במיגור המחלה"; פרופ' אהוד דודסון, מנכ"ל קופת חולים "כללית", קרא לחיזוק הרפואה הקהילתית, וכן לשילוב כוחות של בתי החולים וקופות החולים בקרב על התקציב מול האוצר

אדריאן פילוט 14:3527.12.20

 


 

"עד שהחיסון לקורונה יהיה אפקטיבי ייקח הרבה זמן. יש לנו לפחות עד הסתיו הבא להתמודד עם המסיכות, הבידודים, הריחוק החברתי", כך אמר מנהל המרכז הרפואי הדסה, פרופ' זאב רוטשטיין, בפאנל הבריאות בוועידת התחזיות 2021 של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים ופסגות בית השקעות, "אבל יש צד כלכלי: הבעיה הכלכלית היא החריפה ביותר. שעבדנו את הנכסים של הילדים והנכדים שלנו. האתגר הגדול יהיה להחזיר את המשק למה שהיה, ואני לא מקנא במי שלוקח על עצמו את שיקום המשק". משתתפי הפאנל הביעו חשש מהיום שלאחר הקורונה - בעיקר בהתמודדות התקציבית של מערכת הבריאות.

 

 

 

רוטשטיין הוסיף בהקשר זה כי "גם אם ירצו, לא יהיה מספיק כסף למערכת הבריאות. יש לנו תחלואה דחויה של כל 2020. הצפיפות תחזור, וגם הזקנה במסדרון תשוב".

פרופ' זאב רוטשטיין פרופ' זאב רוטשטיין צילום: אוראל כהן, מיקי אלון

 

ד"ר אסנת לבציון קורח, מנהלת המרכז הרפואי יצחק שמיר (אסף הרופא), טענה בפאנל כי "אני אופטימית לגבי 2021 בגלל החיסונים שהם יעילים ובטוחים. ואני גם מקווה שהציבור, ובעיקר נבחרי הציבור, הבינו את משמעותה של מערכת הבריאות. בנקודה הזו אני פחות אופטימית. ההתמודדות מול הקורונה היתה יוצאת מן הכלל אך ורק בזכות אנשי מערכת הבריאות. במהלך שנים רבות המערכת הורעבה והתקציבים דלים. משקל התוצר שמוקדש לבריאות לעומת שאר המדינות הוא בלתי נתפס. עשינו עם הכסף הזה המון. אבל זהו, נגמר. נכון שהשנה קיבלנו יותר אבל אני כבר שומעת את האוצר נבהל ממה שעשה וכבר מתחיל להתחרט, לחשוב שנתן יותר מדי ואף לבקש כסף בחזרה ושאר טענות לא הגיוניות".

 

ד"ר אסנת לבציון קורח ד"ר אסנת לבציון קורח צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

יום הכיפורים של מערכת הבריאות

"זו היתה מלחמת יום הכיפורים של מערכת הבריאות הישראלית. זו היתה מלחמה שאנו ניצחנו בגלל הגורם האנושי. אנו (מערכת הבריאות, א"פ) עוד ניענש על כך שהצטיינו במיגור המחלה כנגד כל הסיכויים. כולם יגידו 'הנה, הצלחנו לעשות זאת עם היכולות הקיימות ולכן ניתן להרעיב אותם עוד עשור שלם ללא בעיה'. ההזרמות לא יימשכו", כך טען פרופ' מסעד ברהום, מנהל המרכז הרפואי לגליל, "אני רואה את מסיבות סיום קורונה בכל המשרדים הממשלתיים וכבר נגמרה ההתייחסות למערכת הבריאות. הרעבת מערכת הבריאות תימשכה. זו הבעיה הגדולה".

 

פרופ' מסעד ברהום פרופ' מסעד ברהום צילום: גיל נחושתן

 

פרופ' אהוד דודסון, מנכ"ל קופת חולים "כללית", התעקש להפנות את הזרקור לאחת הנושאים שקיבלו הכי פחות תשומת לב בשנה האחרונה - רפואת הקהילה. לדבריו, "כולנו מקווים שבשנת 2021 נראה את הסוף. המסר החשוב הוא כי שילוב של מערכות בריאות והמדע יחד הוא זה שאיפשר את החזרה לחיים ותפקוד רגיל. אני מקווה שכולם למדו את הלקח. אבל אנו חייבים להבין ולדבר על רפואת קהילה שהיתה הרבה פחות 'הירואית', הרבה פחות 'מצטלמת', אבל 95% מחולי הקורונה טופלו בקהילה (לעומת בתי חולים - א.פ.). בתקופה הבאה חייב להיות חיזוק הקהילה - כגון אשפוזי בית - ואנו מפתחים את כל החלופות האלו המאפשרות למטופל להיות בסביבה הביתית שלו. הקהילה היא סוד ההצלחה של מערכת הבריאות הישראלית".

 

אהוד דודסון אהוד דודסון צילום: אוראל כהן

 

לדבריו, סוד ההצלחה של המערכת על רקע הבור התקציבי החמור הצפוי ב-2021 יהיה "שילוב הידיים בין קופות החולים ובתי החולים. אנו חייבים ללכת יחד למשרדי הבריאות והאוצר ולדרוש את הדרישות שלנו בצורה אחידה. אנו חייבים להגיש תוכנית רב-שנתית מסודרת בדיוק כמו במערכת הביטחון. אנו מצילים לא פחות חיים ממה שהם מצילים ומגיע לנו לא פחות ממה שמגיע להם. חייבים לעשות זאת יחד. בסוף, אם הקופות לא יקבלו - לא יהיה גם לבתי חולים".

 

לבציון קורח הסכימה עם הגישה והדגישה כי "שיטת ההתחשבנות בין הקופות לבתי חולים - לא רלוונטית. אחרי הקורונה לא יהיה כסף. אחרי הקורונה גם נראה החמרה במצב הבריאותי, הפיזי והנפשי של אזרחי ישראל. אנו עדיין לא ערים להשלכות של המגפה: עלייה בשיעור ההתאבדויות, קשישים שהפסיקו להיות תפקודיים, ילדים עם דיכאון. אנו עוד לא מבינים את זה".

 

פרופ' ברהום ביקש להדגיש את הפערים העצומים ו"הבלתי נסבלים ובלתי נסלחים" בין מרכז לפריפריה: "אנו נשארים במדינת תל אביב. יש את המטפורה הידועה במערכת הבריאות על ה'שמיכה הקצרה'. אני דווקא חושב שהמטפורה המתאימה קשורה ל'גרביטציה' - כל המשאבים, תמיד הולכים למרכז. השגת רישיון ל-MRI  הולך למרכז. כל דבר, עף למרכז. אם היה שיפור - אחרי הקורונה, הוא יימחק".

 

"אין לי ספק שאחרי הקורונה המערכת תשתנה", סיכם רוטשטיין את הדיון: "אנו נמצאים מול רבולוציה - כבר לא אבולוציה. מפץ טכנולוגי עמד בפנינו. חייבים רפורמה אמיתית של כל המערכת. התמריצים היום לא נכונים ומעכבים. חייבים מהפכה".

x