חשש בגיברלטר: קופי המקוק יידבקו בקורונה
בטריטוריה הבריטית מודאגים כי 220 הקופים, המהווים חלק חלק מהפולקלור המקומי, ייפגעו מהמגפה; חוק חדש אוסר על נגיעה בקופים: "הם מועדים להיכנע למחלות אנושיות"
הרשויות בגיברלטר מבצעות סיורים יומיים ובודקות קופי מקוק מחשש שהם עלולים לשאת את נגיף הקורונה.
- דנמרק: מוטציית הקורונה שהדביקה חורפנים – ככל הנראה נכחדה
- ביום אחד: הומתו כל הקופים במרכז של נאס"א
- מקרה ראשון של כלב נגוע בנגיף התגלה בהונג קונג
הטריטוריה הבריטית לא נפגעה קשות מהמגפה, ונרשמו בה 1,500 נדבקים ושישה מקרי מוות עד היום. אך בעוד ממשלות ברחבי העולם מנסות למנוע את התפשטות הנגיף, הרשויות בגיברלטר מתמודדות עם שאלה נוספת: כיצד להגן על אוכלוסיית קופי הבר של אירופה מהנגיף.
"ידעתי את זה מהתחלה. זה הגיוני. יש לך נגיף שחי בפרימאטים כמונו, לכן הוא יסכן פרימאטים נוספים", אמר מארק פיזארו, הוטרינר האחראי לאוכלוסיית קופי המקוק בגיברלטר.
מוקדם יותר השנה ניסתה הממשלה למנוע אינטראקציות בין בני אדם לקופים, שמהווים אטרקציה תיירותית. חוק חדש שהועבר באוגוסט אוסר על נגיעה או הפרעה לקופים, והתווסף לחוק ישן יותר שמטיל קנסות כבדים על מי שמאכיל אותם.
"קופי מקוק מועדים להיכנע למחלות אנושיות. זה נראה בעבר כאשר הקופים שלנו נדבקו למשל בהפטיטיס A", מסרה הממשלה.
על פי הפולקלור המקומי, השלטון הבריטי יימשך כל עוד קופי המקוק, שעל פי האמונה חיים בטריטוריה מאז שלטון המורים בחצי האי האיברי, ימשיכו לחיות בה. הרשויות עשו בעבר מאמצים יוצאי דופן להגן על אוכלוסיית הקופים, למשל הוראתו של ווינסטון צ'רצ'יל בזמן מלחמת העולם השנייה לעבות את האוכלוסייה שלהם באמצעות קופי מקוק מצפון אפריקה.
כיום חיים בגיברלטר כ-220 קופי מקוק. בדיקות קורונה שנעשו על ארבעה קופים שמתו בנסיבות אחרות בחודשים האחרונות, יצאו כולן שליליות. אך החשש התגבר שוב בנובמבר לאחר שדנמרק הודיעה על תוכניתה להרוג יותר מ-15 מיליון חורפנים עקב החשש שמוטציה חדשה של הנגיף שהתגלתה בהם תפגע ביעילות החיסונים לקוביד 19. ממשלת גיברלטר התייחסה להודעת דנמרק כ"מדאיגה ביותר" עקב החשש שקופי המקוק, אם יידבקו, יעבירו את המחלה חזרה לבני אדם עם מוטציות שעלולות לסכן את יעילות החיסונים המפותחים.