$
תעשייה ופיננסים

90 יום בארץ קרה: פינלנד מציעה רילוקיישן מפתה להייטקיסטים

המדינה הנורדית קיבלה יותר מ-5,300 בקשות לתוכנית שמציעה לעובדי הייטק זרים ומשפחותיהם לעבור אליה למשך שלושה חודשים. "ברגע שאנשים באים, הם נוטים להישאר"

שירות כלכליסט 10:1626.12.20

פינלנד קיבלה יותר מ-5,300 בקשות לתוכנית חסרת תקדים שמציעה לעובדי הייטק זרים ולמשפחותיהם אפשרות לעשות רילוקיישן למדינה הנורדית למשך 90 יום, אם הם רוצים להפוך את המעבר לקבוע. כך לפי דיווח בגרדיאן.

 

 

"אנחנו לא נמצאים בראש רשימת הפנטזיות לרילוקיישן, אבל אנחנו יודעים שברגע שאנשים באים, הם נוטים להישאר", כך אמרה יוהאנה הורה מה-Helsinki Business Hub, שיזמה את הפרויקט. "יש תחרות גלובלית אחר כישרונות, לכן היינו צריכים לחשוב בצורה יצירתית".

 

הורה אמרה שתוכנית 90 הימים הביאה להתעניינות גדולה בארה"ב ובקנדה, ממנה הגיעו 30% מהבקשות. שאר הבקשות הגיעו ממדינות אחרות, 50 מבריטניה, ואחת מהאי הדרום פסיפי וונואטו.

הלסינקי, פינלנד הלסינקי, פינלנד צילום: Flickr

 

 

לרוב המבקשים יש משפחות, והם רוצים לעבוד מרחוק עבור מעסיקם הנוכחי, לפחות באופן ראשוני, כ-800 הם יזמים פרטיים שמחפשים הזדמנויות להשקת סטארטאפים, כ-60 הם משקיעים, והשאר נמצאים בשלבי חיפוש עבודה.

 

פינלנד, שהביאה לעולם את חברת נוקיה, את הסמס, רשת ה-G5 ומערכת לינוקס, מציעה סצנה טכנולוגית בשווי 6 מיליארד יורו ואת מספר הסטארטאפים הגדול בעולם לראש. חברות טכנולוגיה רב-לאומיות כמו גוגל, באייר ו-GE Healthcare פתחו לאחרונה משרדים במדינה.

אגם בפינלנד אגם בפינלנד צילום: שאטרסטוק

 

 

תוכנית 90 היום – שכבר נסגרה – תספק למועמדים שיתקבלו את כל המסמכים הדרושים, דיור, בתי ספר או פעוטונים לילדים, אפשרות לעבודה מרחוק, היכרות עם גורמים מרכזיים בתעשייה, ותעזור בהשגת אישור מגורים קבוע.

 

"זה היה פרויקט מצוין לקידום של פינלנד," אמר יונס האלה מ-Business Finland. "מה שטוב בו הוא הגישה הפרקטית. מגזר הטכנולוגיה כאן משגשג, ועל פי אחד האומדנים הוא עשוי ליצור 50 אלף מקומות עבודה ב-2021, לכן אנחנו זקוקים לכישרון".

 

חוץ מהעתיד המקצועי, פינלנד מציעה גם שירותי בריאות לכל הציבור, חופשות לידה נדיבות, איזון טוב בין העבודה לחיים, קרבה לטבע, והתנהלות הממשלה, שניהלה היטב את משבר הקורונה, לדברי האלה.

x