מילון כלכליסט
המדריך השלם לביטוח לרכב יד שנייה
המדריך השלם לביטוח לרכב יד שנייה 
צילום: freepik
 

המדריך השלם לביטוח לרכב יד שנייה

לרכישת רכב יד שנייה יש לא מעט יתרונות, גם מבחינת ביטוח הרכב. לפני שנצלול אליהם ואל הקשר שבין מכונית שמישהו אחר קרע ממנה את הניילונים לבין מחיר ביטוח הרכב של הבעלים החדש, קצת מעולם המושגים הזה כדי שנהייה מיושרים

בשיתוף הפניקס 24.12.20

לרכישת רכב יד שנייה יש לא מעט יתרונות, גם מבחינת ביטוח הרכב. לפני שנצלול אליהם ואל הקשר שבין מכונית שמישהו אחר קרע ממנה את הניילונים לבין מחיר ביטוח הרכב של הבעלים החדש, קצת מעולם המושגים הזה כדי שנהייה מיושרים.



להלן:

ביטוח חובה: כיסוי ביטוחי לפגיעות בגוף ובנפש של מי שהיו מעורבים בתאונה. זהו ביטוח שחובה לרכוש ע"פ חוק ונהיגה ללא ביטוח כזה אינה רק הסתכנות בתסבוכת כלכלית אדירת ממדים, אלא גם עבירה פלילית.

 

ביטוח צד ג': ביטוח המכסה נזקים שנגרמו לצד שלישי על ידי המבוטח, אך לא נזקים שנגרמו לרכב המבוטח מכל סיבה שהיא.

 

ביטוח מקיף: ביטוח המכסה פגיעות ברכב המבוטח וברכב של צד שלישי. ובכך, מעניק לבעל הרכב ראש שקט וידיעה שיש כיסוי והגנה על כל צרה שלא תבוא. עוד כולל הביטוח, פגיעה ברכב עקב תאונה, מפגע בעקבות מזג האוויר, גניבה ועוד.

 

המשותף לשלושת סוגי הביטוח הללו הוא שמחיר הפרמיות שלהם מושפע הן ממאפייני הנהג והן ממאפייני הרכב.

  

רכישת רכב ביחד עם הביטוח הקיים

פעמים רבות מציע מוכר הרכב לקונה להוסיף את מחיר הביטוח למחיר הרכישה ולבצע ביחד עם העברת הבעלות גם העברה של הביטוח על שם הקונה.

 

מכיוון שביטוח החובה וגם המקיף והצד ג' תלויים רבות לא רק בסוג הרכב, אלא במאפייני הנהג, ההעברה בעצם לא יכולה להתקיים. במלים אחרות: אם נהג ותיק בן 42 מוכר את רכבו לבעל רישיון בן 23 (או להיפך) לא ניתן יהיה לבצע העברה של הביטוח משום שהוא שונה בתכלית.

 

כך שבפועל, חברות הביטוח לא יעניקו כיסוי ביטוחי בהעברת ביטוח בעת רכישת רכב גם מעצם השינוי הקיים בין מוכר הרכב לרוכש וגם מהסיבה שלא קיימת זהות בין בעל הפוליסה לבין בעל הרכב.

על כן, בעת רכישת רכב חדש יש לפנות לרכישת ביטוח ולא לנהוג ברכב עם הביטוח הקיים של המוכר כי אז אתם עלולים להיוותר ללא כיסוי ביטוחי, על כל המשתמע מכך.

 

מה שכן ניתן לעשות הוא לבצע החלפת רכב בפוליסה הקיימת של רוכש הרכב ולהעבירה על שם הרכב החדש שרכש, כמובן בהתאם לעלויות ולדרישות חברת הביטוח במידה וקיימות.

 

המדריך השלם לביטוח לרכב יד שנייה
המדריך השלם לביטוח לרכב יד שנייה צילום: freepik

 

למה דווקא רכב משנת 2018?

החל מינואר 2018 כל רכב שמיובא לישראל מחויב בהתקנת מערכת התרעה קולית במקרה של היצמדות לרכב שמלפנים או סטייה מנתיב. רכבים רבים מגיעים עם מערכות מתקדמות מאלה בילד-אין, אבל מכוניות רבות עדיין חסרות מערכות בטיחות אקטיביות וזוהי תוספת שהופכת את הרכב לבטיחותי יותר.

 

איך זה מתקשר לביטוח? מאז 2016 עלות ביטוח החובה מוזלת לפי חוק לרכבים שמותקנות בהן מערכות בטיחות אקטיביות כמוזכר לעיל (כמו מובילאיי ומתחרותיה). אז בנוסף למניעת סטייה מנתיב, מניעת התנגשות ברכב שמלפנים ומניעת נעילת גלגלים, יתכן שתשלמו פחות על הביטוח!

 

וכך, אם אתם רוכשים רכב מיד 2 שנת מודל 2018 ומעלה הוא יהיה מצויד במערכות אלה ואתם תזכו להנחה בביטוח החובה. אם הרכב שאתם מתכוונים לקנות ישן ממודל זה, שווה לשקול התקנת מערכת מובילאיי באופן עצמאי, הן בשביל ההנחה במחיר הביטוח וחשוב מזה – בכדי לנהוג ברכב בטיחותי יותר, שמפחית באופן אקטיבי את הסיכוי לתאונה.

 

ועוד על רכב יד שנייה וביטוח

ביטוח מקיף מספק כיסוי על פגיעה ברכוש - של בעל הרכב ושל צד ג'. ביטוח צד ג' מספק כיסוי רק על פגיעה ברכוש של מישהו אחר. שניהם, כאמור, מושפעים רבות מסוג הרכב, שנת המודל, ערכו ועוד.

 

ערכו של רכב חדש שזה עתה עולה על הכביש גבוה יותר מרכב בן שנה או שנתיים מאותו הדגם. כך, שמן הסתם הביטוח המקיף עליו יעלה יותר וזה יתרון משמעותי של רכישת רכב יד שנייה, חדש יחסית (בן שנה או שנתיים). הרוכש מקבל רכב יחסית חדש במחיר טוב, גם בביטוח.

 

ערכם של רכבים ישנים יותר, בני שבע וגם עשר שנים על הכביש יורד משמעותית, התיישנותם מחלישה את השלדה, בוודאי אם היו תאונות בעבר וגם תאונה יחסית קלה עלולה להביא להכרזת טוטאל-לוס. למי שלא מכיר את המושג, על פי תנאי הפוליסה התקנית, כשתיקון רכב עולה על 60% מערכו, מכריז עליו השמאי כ- "טוטאל לוס" והוא יורד מהכביש, חברת הביטוח מפצה את בעל הרכב בשווי הרכב בניכוי המשתנים המפחיתים (מספר קילומטרים, מספר ידיים, בעלויות וכדומה). ישנם מסלולי ביטוח כמו "הפניקס זהיר" המגדירים את סף הטוטאל-לוס ב-50% ומעלה, שיקול משמעותי בבחירת הביטוח המקיף.

 

על כן,על המבוטח לשאול את עצמו האם שווה לרכוש ביטוח מקיף או כדאי להסתפק בצד ג' בלבד. ככל שרכב חדש יותר, מאובזר, משופר ובמצב טוב, כך יהיה כדאי יותר להשקיע בביטוח המקיף.

 

שנת המודל, מצב הרכב ותאונות בעברו הם גורמי מפתח כאן, שווה לברר עובדות אלו לפני הרכישה, גם בהיבטים בטיחותיים וכלכליים של טיפולים שנתיים במוסך וגם מבחינת עלות הביטוח. המלצה שלנו? בחישובי הקנייה שלכם, התייחסו למחיר הביטוח הצפוי כחלק מהעסקה ובדקו אצל חברת הביטוח מה כולל ביטוח מקיף ומה כולל צד ג' ואילו תוספות ניתן להוסיף לביטוח צד ג' כדי להיות על הצד הבטוח יותר.

 

טיפה חיפוש באינטרנט, קצת לשמוע פרטים ותוכלו להתאים את הביטוח לרכב החדש-ישן שלכם, כזה שיתאים לצרכים שלכם ולשיקולים שלכם. ביטוח מותאם אישית כמו כפפת נהיגה ליד.

 

כתבה זו פורסמה מטעם חברת ביטוח הפניקס, המציעה לכם ביטוח רכב מותאם אישית בתנאים אטרקטיביים ועם כיסויים רחבים ומקיפים.

 

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות