בלי מסחר ולימודים בשטח פתוח, עם יציאה לנתב"ג: אלה תקנות הסגר שאושרו
רוב השרים תמכו בתקנות שייכנסו לתוקף ביום ראשון ב-17:00 למעט השר אופיר אקוניס שהתנגד ועמיר פרץ שנמנע. בין היתר נקבע כי ייסגרו שמורות הטבע ויתאפשרו אימונים רק לספורטאים מקצועיים. אסור יהיה לשהות בבית של אדם אחר, אך מותר לצאת לנתב"ג עד שמונה שעות לפני הטיסה. נשים יכולות לצאת לטבול במקווה. אלו החנויות שייפתחו
שרי הממשלה אישרו הבוקר (יום ו') בהצבעה טלפונית את תקנות הסגר שיתחיל ביום ראשון ב-17:00. מזכיר הממשלה צחי ברוורמן הפיץ את תקנות הגבלת הפעילות ("תיקון מספר 21") הקובעות הגבלות על שהייה במרחב הציבורי, הגבלות על תנועה והגבלות על פעילות מסחר, בילוי ופנאי.
- נתניהו וגנץ החליטו: סגר כללי יחל מיום ראשון ב-17:00
- הממשלה אישרה: בידוד במלונית לכל השבים מחו"ל מיום רביעי ב-22:00
- נתון בעייתי לקראת הסגר השלישי: שיעור האבטלה נעצר על 14.6%
כל השרים תמכו למעט אופיר אקוניס שהתנגד ולא השתתף במשאל הטלפוני. גם השר עמיר פרץ נמנע לאחר שביקש לא למכור מוצרים לא-חיוניים בבתי עסק שמוכרים מוצרים חיוניים וכן לא לאפשר את מכירתם של מוצרים חדשים שלא נמכרו טרם הסגר הראשון, בחודש מרץ.
לפי התקנות, נכון לעכשיו התבטלה האפשרות לקיים פעילויות לתלמידים בשטח פתוח. כמו כן בוטלו לימודים מעשיים במוסדות להשכלה גבוהה ובמוסדות להכשרה מקצועית. עוד הוקפאה פעילות כיתות י"ג וי"ד – לימודי המשך בתיכונים שמיועדים לנוער נושר או בסיכון ופעילויות של תנועות נוער. עם זאת, תימשך הפעילות של החינוך המיוחד וכן פעילויות לנוער נושר ובסיכון, פנימיות ולימודים בכיתות עולים.
תלמידי י"א ו-י"ב ילמדו בכל האזורים ולא רק באזורים ירוקים וצהובים, "בכדי לאפשר להם להשלים את מבחני הבגרות". תלמידים בכיתות ה' עד י' לא ילמדו בבתי הספר. אתמול הוחלט כי גני הילדים וכיתות א'-ד' וי"א-י"ב ילמדו בסגר השלישי במתכונת רגילה (כולל צהרונים בגנים ובכיתות הנמוכות).
גני הילדים, כיתות א'-ד' וכיתות י"א-י"ב יפעלו במתכונת רגילה, באופן מלא ובהתאם לשעות הלימוד שבשגרה. מסגרות החינוך המיוחד, מסגרות של ילדים ונוער בסיכון ופנימיות ימשיכו לפעול כרגיל גם כן, לצד הצהרונים שיישארו פתוחים. בכיתות י"א-י"ב יתאפשר מעבר תלמידים בין שלוש קבוצות, ומעבר של המורים - בין ארבע קבוצות. כיתות ה'-י' ילמדו מרחוק.
להלן עיקרי ההגבלות שאותן אישרו השרים:
1. קביעת הגבלות על יציאה ממקום המגורים, למעט חריגים המפורטים בתקנות, ובכלל זה: טיפול רפואי או סוציאלי, הפגנה, הליך משפטי, יציאה עד 1,000 מטר מהבית, יציאה לצורך פעילות ספורט (שלא בדרך של הגעה למקום בכלי רכב), העברת קטין בין הוריו הפרודים, יציאה למקום עבודה או למסגרת חינוכית שפעילותה מותרת, יציאה לצורך השתתפות בהלוויה, בחתונה או בברית (בכפוף למגבלת ההתקהלות) ועוד.
2. איסור יציאה ממקום המגורים לצורך שהייה במקום מגורים של אדם אחר.
3. סגירה של מקומות ציבוריים ועסקיים הפועלים בדרך של פתיחם לציבור למעט החריגים הכוללים בעיקר שירותים חיוניים וחנויות חיוניות (מזון, היגיינה, אופטיקה, בית מרקחת, מוצרי חשמל ומוצרים הדרושים לתיקונים חיוניים בבית וכד'), סגירה של יחידות אירוח וצימרים, גן חיות, ספארי שמורת טבע, גנים לאומיים, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה, מקום למתן טיפול שאינו רפואי, לרבות מספרה ומקום למתן טיפולי יופי וקוסמטיקה, מקום למתן טיפול רפואה משלימה, מקום להקרנת סרט קולנוע שהצפייה בו נעשית מתוך רכב פרטי, קניון או שוק קמעונאי ומוזיאון, וכן ביטול האפשרות לפתיחת בית אוכל בדרך של איסוף עצמי.
4. בנוגע למקום המשמש לאימוני ספורט - תתאפשר הפעלה של מקום המשמש לאימון או תחרות של ספורטאי מקצועי בלבד.
5. ביטול האפשרות לקיים שיעורי נהיגה מעשיים ואיסור על ארגון או השתתפות בטיול מאורגן.
6. אישה יכולה לצאת לטבול במקווה
7. יציאה לנמל התעופה לצורך טיסה אל מחוץ לישראל - עד שמונה שעות לפני הטיסה.
הסגר יחול למשך שבועיים ויוארך בשבועיים נוספים אלא אם כן תושג המטרה - מספר נדבקים יומי קטן מאלף ומקדם הדבקה (Rׂ) שנמוך מאחד.
פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, אמר השבוע לאולפן ynet כי הוא מעריך ששבועיים לא יספיקו לסגר. לדבריו, "קבענו שאחרי שבועיים נקיים הערכת מצב ונראה אם צריך להאריך בשבועיים נוספים, וקרוב לוודאי שזה מה שנידרש לעשות. אני לא חושב שתוך שבועיים נדע להעריך ולראות את הירידה בתחלואה, צריך שבועיים נוספים".
אתמול, בתדרוך לעיתונאים, אמר מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, כי "אנחנו נמצאים כרגע במגמת עלייה בתחלואה, עם כ-4,000 חולים בימים האחרונים ומעל 5% בדיקות חיוביות", אמר לוי. "גם מקדם ההדבקה מעיד על מצב התחלואה - הוא עומד על 1.26 וזה לא מעט, יש מגזרים שהמקדם הוא גבוה יותר עד כדי 1.7". הוא ציין כי "קיימת עלייה במגזר החרדי כולל במקדם ההדבקה, אך מספר הנדבקים בחנוכה היה בכלל האוכלוסייה".