$
בארץ

רפאל: עסקה ב-200 מיליון דולר למכירת טילי ספייק ופצצות ספייס

לפי מקורות זרים, מדובר בהזמנה מהודו, שיצאה למסע התחמשות בעקבות תקריות עם פקיסטן וסין שחשפו חולשות ביכולות הצבא שלה. ההודים, הלקוחות הגדולים ביותר כיום של התעשיות הביטחוניות מישראל, כבר רכשו בעבר את שני החימושים, ומגדילים כעת את המלאי שברשותם

אודי עציון 22:1923.12.20

רפאל, יצרנית כיפת ברזל ומערכות לחימה אחרות, דיווחה היום (ד') על הזמנה חדשה בסך 200 מיליון דולר ממדינה זרה, לטילים נגד טנקים מסוג ספייק ("גיל") ופצצות מונחות מסוג ספייס-2000 ("ברד פלדה").

 

 

טיל ספייק של רפאל טיל ספייק של רפאל צילום: באדיבות רפאל

 

לפי מקורות זרים מדובר בהודו, שיצאה השנה למסע הצטיידות בעקבות תקריות עם פקיסטאן וסין, שחשפו חולשות ביכולות הצבא ההודי. ההודים, הלקוחות הגדולים ביותר כיום של התעשיות הביטחוניות מישראל, כבר רכשו בעבר את שני החימושים, ומגדילים כעת את המלאי שברשותם.

 

לפצצת הספייס בינה מלאכותית אוטונומית, וככזו אינה תלויה לצרכי פגיעה מדויקת ברשת לווייני ה-GPS שאת קליטתם קל כיום לשבש. במקום, דיוק הפגיעה של הפצצה מבוסס על יכולות השוואת תמונה מתקדמת, בין מה שמזהה מצלמת הפצצה לבין תמונת המטרה שנמצאת בזכרונה. הספייס מגיעה לטווח של כ-100 ק"מ, ברמת דיוק של מטרים ספורים.

 

פצצה מסוג ספייס של רפאל פצצה מסוג ספייס של רפאל צילום: באדיבות רפאל

 

בעבר נדונה עסקת ענק לרכישת כ-5,000 טילי ספייק בשווי של כחצי מיליארד דולר על ידי ההודים, אך זו הוקפאה בשל התנגדות סוכנות פיתוח אמצעי הלחימה ההודית שביקשה לקדם רכישת טיל שפיתחה, אך בעל ביצועים טובים פחות. מאז בוטלה העסקה מבצעים ההודים רכש שנתי של הטילים, כתחליף. עד כה ייצרה רפאל כ-34 אלף טילי ספייק, ל-35 מדינות בעולם.

x