איך להתכונן לאירועי הקורונה מבחינה משפטית
קיימים כלים משפטיים המאפשרים לתכנן התמודדות עם מצבי משבר הנובעים ממחלת הקורונה
מוגש מטעם DUN'S 100
מגיפת הקורונה העמידה בפנינו את המציאות שאנו נוהגים להדחיק: חיי אדם קצובים, ולעתים, עקב המשבר, מגיעים לקיצם לפתע, ללא קשר לגילו של האדם. משבר הקורונה יוצר מצבים מורכבים של אובדן כשרות משפטית, שבאבחת חרב, עשויה לקטוע מאדם את האפשרות לתקשר עם בני משפחתו, עובדיו, הבנקאי שלו, חבריו ואפילו עם צוותי הרפואה המטפלים בו.
במציאות כזאת מתגברת המודעות לצורך לדאוג לפיתרון משפטי למצבים אלה, כמו יפוי כוח מתמשך צוואה, או פתרון יותר מתוחכם ומורכב, כמו הקמת נאמנות משפחתית שתדאג להעברה בין-דורית של נכסי המשפחה והשליטה בעסק המשפחתי עוד בחיים, בתקופת משבר ולאחר פטירה.
כאשר מדובר בעסק משפחתי, חשוב מאוד לגבש "אמנה משפחתית", במסגרתה יסכימו בני המשפחה על מבנה המנהיגות הקיימת ועל תוכניות הפעולה לעתיד לבחירת או מינוי מי שיהוו את שדרת הניהול של העסק בדור הבא. כאשר מוסכמת אמנה משפחתית כזאת, ניתן לשלב אותה במבנה של נאמנות אשר יבטיח שההסדרים שנקבעו באמנה יישמרו מדור לדור ללא צורך בהליכים משפטיים נוספים, כמו הליכי ירושה. בדרך זאת ניתן יהיה לצמצם באופן משמעותי מתחים בין בני המשפחה, אשר עשויים להתעורר כאשר מתעורר הצורך לנהל הליכים משפטיים בדבר עיזבונו של ראש המשפחה.
לסיום: יש מקום גם לשקול עריכת ייפוי כוח לפי חוק החולה הנוטה למות, אשר מאפשר מינוי של מיופה כוח עבור אדם שנותרו לו עד 6 חודשים לחייו. אמנם מדובר בייפוי כוח רפואי, אך יש לו חשיבות רבה.
מאת ד"ר אלון קפלן, עו"ד ונוטריון, אלון קפלן, עו"ד ונוטריון