$
בארץ

דיווח שוטף

משרד הבריאות: 499 מאושפזים במצב קשה, כ-1,300 נדבקים בקורונה אובחנו היום

מספר הנפטרים עלה ביממה האחרונה ל-3,128 בני אדם; אדלשטיין אמר, "אנחנו במצב קריטי שצריך להתנהל בחיסון ובריסון"; ראש שירותי בריאות הציבור התנגדה בחריפות לאפשרות שחולי קורונה יגיעו לקלפיות וטענה שאנשים שלא נדבקו "יישארו בבית", מנכ"ל משרד הבריאות: נערכים לבחירות עם הקורונה, עד אז נחסן מיליונים

כלכליסט ו-ynet 20:3422.12.20

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

20:31 - משרד הבריאות: 499 מאושפזים במצב קשה, 1,302 נדבקים אובחנו היום

 

משרד הבריאות הודיע כי 499 חולי קורונה מאושפזים במצב קשה בישראל, מהם 116 מונשמים. מספר הנפטרים עלה ביממה האחרונה ל-3,128 בני אדם. עד כה אובחנו 1,302 חולי קורונה, ושיעור החיוביים עמד על 3.4% מתוך כ-38 אלף בדיקות. אתמול אובחנו 3,594 חיוביים לנגיף הקורונה. זהו מספר הנדבקים הגבוה ביותר מאז 7 באוקטובר, לפני חודשיים וחצי - עוד לפני סיומו של הסגר השני.

 

16:00 - אדלשטיין ובכירי משרדו: "זה גל שלישי, צריך סגר"

 

שר הבריאות ובכירי משרדו מבהירים: "ריסון מהודק" כבר לא יעזור, הגיע הזמן להטלת סגר. אדלשטיין הבהיר, "הגענו ליותר מחמישה אחוז מאומתים, ומקדם ההדבקה עומד היום על 1.3. אפשר להצהיר בצורה לא חגיגית לחלוטין - אנחנו בגל שלישי. אנחנו במצב קריטי שצריך להתנהל בחיסון ובריסון".

 

"עד שהחיסונים ישפיעו ייקח בין חודשיים לשלושה. בינתיים אנחנו חייבים לשמור על הבריאות של אזרחי ישראל, ולהוריד את התחלואה", אמר שר הבריאות לאחר שאתמול נרשם שיא במספר הנדבקים מאז סיום הסגר השני - כמעט 3,600 מאומתים. "בזבזנו זמן יקר ומצב התחלואה לא משאיר ברירה מללכת לסגר. אני קורא לכולם לשים רק את הבריאות מול העיניים. אין לנו פריבילגיה להכניס שיקולים פוליטיים לשיקולי הבריאות".  

 

13:00 - עימות בוועדת הכנסת: "חולי קורונה יצביעו בקלפי? סכנה חמורה, אנשים יישארו בבית"

 

הכנסת ה-23 עדיין לא פוזרה רשמית, אבל כבר עתה החלו דיונים לקראת הבחירות לכנסת ה-24 - שאחד המרכזיים בהם הוא השאלה כיצד חולים מאומתים יוכלו להצביע. ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס, התנגדה בחריפות לאפשרות שחולי קורונה יגיעו לקלפיות. מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית, עו"ד אורלי עדס, ענתה: "תסמכו עליהם שהם ייצאו להצביע ויחזרו הביתה".

 

בתחילת הדיון בוועדת החוקה אמר מ"מ יו"ר הוועדה ח"כ מיכאל מלכיאלי כי "על אף שהנושא מורכב יש כוונה להגיע להסכמות ולהצביע עוד היום על החוק, כדי להכינו לקריאה שנייה ושלישית".  

 

קלפי לחולי קורונה בבחירות שהתקיימו במרץ קלפי לחולי קורונה בבחירות שהתקיימו במרץ צילום: איי אף פי

 

בנוגע לשאלה אם חולי קורונה יוכלו להצביע ביום הבחירות, שעל פי המסתמן יתקיימו ב-23 במרץ, אמרה ד"ר אלרעי פרייס: "מאומתים שיוצאים מהבית זה רק למצב רפואי דחוף כמו צנתור. גם להלוויה של קרוב משפחה בדרגה ראשונה הם לא יוצאים. אתם פותחים פה פתח לא טוב שאולי יעשה גם נזק לבחירות. אם אנשים יידעו שחולים מאומתים יוצאים להצביע יהיו כאלה שיפחדו לצאת להצביע".

 

עו"ד עדס תקפה את ההצעה, ואת ההתנגדות של משרד הבריאות: "אנחנו נמצאים בתוך מערכת בחירות. להציע הצעות של שינוי שיטת ההצבעה - זה לא אפשרי. הצבעה בדואר לא רלוונטית במדינת ישראל ואנחנו לא רוצים לראות את התמונות שנראו בארצות הברית. מדובר במערך מורכב ואדיר ומשרד הבריאות לא יכול לבוא בדרישה יותר מחמירה לוועדת הבחירות מאשר מה שהם דורשים מעצמם. אם מאפשרים לחולה לצאת לבדיקה של דיאליזה, זכות הבחירה היא זכות חשובה. תסמכו עליהם שהם ייצאו להצביע ויחזרו הביתה".

 

מפת ישובים לפי תוכנית רמזור

 

 

היא גם התנגדה להצעה נוספת: "ברגע שנאפשר הסעת בוחרים על ידי ועדת הבחירות זו פריצת סכר. מדי בחירות יש אלפי פניות להסעת אנשים מרותקים וחולים ובפעם הבאה נצטרך להסיע 6 מיליון בוחרים".

 

על כך ענתה ד"ר אלרעי פרייס: "אי אפשר להגיד על כל דבר - לא, לא, לא". היא הבהירה כי "אנחנו לא מנסים למנוע את הזכות להצביע ממישהו. אנחנו נמצאים במקום שבו ההדבקה הולכת ועולה בהרבה מדינות. יש לנו אלפי מאומתים וזה מהווה סכנה חמורה בציבור. אתם מדברים על כל המאומתים במדינת ישראל שיוצאים מהבתים. זה בלתי נתפס וזו סכנה משמעותית לבריאות הציבור. הצבעתם ברגל או ברכב לא מקובלת".

 

"אם ועדת הבחירות לא מעוניינת לבצע שינוי בדרך שבה מצביעים במדינת ישראל, למה לקיים את הבחירות רק ביום אחד", הוסיפה בכעס ראש שירותי בריאות הציבור. "הפתרון שבו עשרות אלפי מאומתים הולכים להצביע ברגל או ברכב כי אף אחד לא מסדר להם הסעה הוא פשוט לא מקובל".

 

מעקב יומי אחרי חיסונים

 

 

 

10:15 - מנכ"ל משרד הבריאות: המטרה - 3 מיליון מחוסנים עד יום הבחירות

 

היעד של מנכ"ל משרד הבריאות: שלושה מיליון מחוסנים עד 23 במרץ 2021, מועד הבחירות המסתמנות. פרופ' חזי לוי אמר הבוקר (ג') בראיון לאולפן ynet כי את היעד הזה, ואולי אף יותר, ניתן יהיה להשלים אם תהיה היענות גבוהה מצד הציבור הישראלי. בכל מקרה, הוא סבור, בין 2 ל-3 מיליון יחוסנו עד אז, באופן שישפיע באופן "דרמטי" על התחלואה בישראל ועל יום הבחירות – אם אכן יהיו כאלה, כפי שכך נראים פני הדברים.

 

פרופ' חזי לוי פרופ' חזי לוי

 

"בלי קשר לבחירות, אני אשמח מאוד שהציבור ייענה ושנוכל לחסן לפחות כשלושה מיליון ומעלה עד התאריך הזה – כדי למנף בכלל את נושא החיסון לאוכלוסיית ישראל ולהחזיר את השגרה ככל שאפשר בתנאי קורונה", אמר פרופ' לוי. הוא הביע ביטחון בראיון הבוקר כי ניתן יהיה לנהל בצורה יעילה את משבר הקורונה גם בתקופת בחירות, אך הודה כי מדובר ב"אתגר לא קטן". לדבריו, "הקושי הוא לא בבחירות אלא בהיעדר תקציב. אנחנו פועלים להעברת תקציב לבתי החולים ולניהול המגפה, נמשיך לעשות את הדבר הזה ונמשיך את הטיפול במגפה ומתן החיסונים וכל הנדרש".

 

בנוגע למבצע החיסונים המתנהל כעת נשאל מנכ"ל משרד הבריאות על העומס העצום שעמו מתמודדים מוקדי קופות החולים, ותלונותיהם של אזרחים רבים המתקשים לקבוע תור למתן הזריקה. "החיסון התחיל לפני יומיים, אנחנו בראשית המבצע. תוך כדי הקופות בונות עוד אתרים, והדברים יסתדרו", מבטיח פרופ' לוי. "יחד עם הקופות נצליח להגיע ליותר מ-60 עד 70 אלף מחוסנים ביממה. קצת קצת סבלנות – הדברים האלה מתהווים תוך כדי". הוא ציין כי ביום הראשון למבצע החיסונים כבר חוסנו יותר מ-10,000 איש. 

 

מנכ"ל משרד הבריאות הצהיר בראיון, פעם נוספת, כי לפי שעה אין עדות לכך שהמוטציה החדשה בנגיף הקורונה, המתפשטת כעת בבריטניה ובמדינות נוספות, עמידה בפני החיסונים שפותחו. "אנחנו יודעים שהזן המוטנטי עובר הרבה יותר מהר ומדביק יותר בני אדם, בסביבות ה-70-60% יותר, ראו את זה בבריטניה ובעוד מקומות. לא צריכה להיות היסטריה מטיב המחלה, היא אינה אלימה יותר בוודאות, זה מה שיודעים כרגע. אין גם מידע על כך שהחיסון אינו יעיל כנגד הזן המוטנטי, אז לפי המידע כרגע הבעיה היא שיעור המעבר שלו מאדם לאדם, הדבקה גבוהה ולכן אני לא רואה מקום להיסטריה ואנחנו מטפלים בעניין.

 

"המוטציה כפי שהיא מתפשטת לא רק באנגליה אלא בעולם בהחלט יכולה להגיע עם נוסעים שבאו לישראל. אנחנו לא מוצאים אותה עדיין בישראל, אבל ייתכן שהיא כבר נמצאת כאן. לכן יינקטו כל ההגבלות בשדה התעופה על מנת לצמצם ולמנוע ככל שניתן. מזרים וגם מישראלים שחוזרים ארצה: ליצור בידוד, בדיקות וריצוף גנטי".

 

10:00 - אלפי ישראלים ישובו לארץ ביממה הקרובה, רגע לפני חיוב הבידוד במלונית

 

כ-5,800 ישראלים צפויים לשוב ביממה הקרובה לישראל מחו"ל, מתוכם 2,400 ישובו מדובאי ב-16 טיסות סך הכל. אלה שישובו עד מחר ב-22:00 לא יחויבו להיכנס לבידוד במלוניות, על פי החלטת קבינט הקורונה מאתמול. כ-5,200 איש ימריאו היום מישראל.

 

נוסעים בנתב"ג נוסעים בנתב"ג קרדיט: יריב מנור

 

8:00 - שיא במספר הנדבקים מאז סיום הסגר השני

 

לפי נתוני משרד הבריאות הבוקר (יום ג'), אתמול אובחנו 3,594 חיוביים לנגיף הקורונה. זהו מספר הנדבקים הגבוה ביותר מאז 7 באוקטובר, לפני חודשיים וחצי - עוד לפני סיומו של הסגר השני.

 

אתמול פוענח מספר שיא של 86,857 בדיקות. שיעור הבדיקות החיוביות נותר גבוה - 4.2%. בריאיון לאולפן ynet הבוקר (יום ג') אמר מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי כי "הגם שמספר הבדיקות גם כן הרקיע שחקים, מספר המאומתים ומקדם ההדבקה מראים שאנחנו בהחלט במצב תחלואה שדורש מאיתנו תגובה נאותה על מנת לבלום את העלייה הזאת". 857 חולי קורונה מאושפזים כעת בבתי החולים, מצבם של 472 מהם מוגדר קשה. 119 מונשמים. מפרוץ המגפה נפטרו 3,111 ישראלים מקורונה.

 

אמש אישרה הממשלה את ההגבלות החדשות על הישראלים שחוזרים מחו"ל. לפי ההנחיות החדשות, כל ישראלי שישוב לארץ, מכלל המדינות, יצטרך לשהות בבידוד במלוניות קורונה. התקנות ייכנסו לתוקף מיום רביעי ב-22:00. עד אז, יש חובת בידוד ביתי על כל השבים מחו"ל.

 

על פי התקנות שאושרו, כל ישראלי שישוב לארץ יהיה חייב לשהות בבידוד במלוניות קורונה ייעודיות במשך 14 ימים, או 10 ימים אם עבר שתי בדיקות קורונה שליליות בכניסתו למלונית ולקראת סוף התקופה. החובה לשהות במלוניות הקורונה תחול מיום רביעי ב-22:00 ועד ל-1 בינואר 2021. האחריות על ביצוע בדיקות הקורונה לשבים מחו"ל תהיה באחריות משרד הביטחון.

x