$
הייטק והון סיכון

ראיון כלכליסט

"עבודה מהבית גורמת לאנשים לעבוד הרבה יותר, צריך להגביל"

רועי אלון ואסף לוי, סגני נשיא נטאפ העולמית ששווה כמעט 15 מיליארד דולר, מנהלים את פעילות הענן שלה מישראל ומסכמים 3 שנים עמוסות עם 6 רכישות סטארט-אפים חדשים; סייבר? "האיום הגדול עכשיו הוא לא לחשוף את המידע אלא להשבית את כל הארגון"; האטה בקורונה? "יש לנו סדר גודל של 30 משרות פתוחות בישראל, אבל זו רק ההתחלה"

דיאנה בחור ניר 11:4623.12.20
רועי אלון (48) מכפר בילו ואסף לוי (49) מרמת השרון מנהלים יחד את פעילות הענן של ענקית האחסון האמריקאית נטאפ (Netapp) מישראל, הודות לסטארט-אפ אונארו (onaro) (לניהול ולאבטחת מידע) שהקימו כשיצאו מיחידת 8200 ומכרו לנטאפ לפני 13 שנים תמורת 125 מיליון דולר. נטאפ נסחרת בניו יורק ושווה 14.6 מיליארד דולר.

 

 לאחר הרכישה הם התבקשו על ידי מנכ"ל נטאפ להמשיך בפיתוח טכנולוגיות חדשות עבור נטאפ מישראל. הפעילות הזו התגלגלה לפני 5 שנים לפיתוח פעילות הענן של נטאפ מת"א. פעילות שמונה היום כ-300 עובדים עם מכירות בהיקף של 216 מיליון דולר בשנה החולפת.

 

רועי ואסף, הפכו לסגני נשיא בנטאפ העולמית ולמנהלים משותפים של פעילות הענן שלה מישראל. מתוקף התפקיד הם אחראים גם על איתור חברות לרכישה בתחום. בשלוש השנים האחרונות הובילו רכישה של 6 סטארט-אפים המשלימים יכולות של נטאפ בתחום הענן. שניים מהסטארט-אפים הם ישראלים ('קוגניגו' שנרכשה ב-70 מיליון דולר ו'ספוט' ב-450 מיליון דולר), ושלוש מהרכישות בוצעו במהלך השנה החולפת, כאילו אין קורונה.

 

 

מימין אסף לוי ורועי אלון מימין אסף לוי ורועי אלון צילום: עמית שעל

 

"אנחנו כמו יוניקורן בכלבו שלום"

 

איך מצאתם את עצמכם עדיין בנטאפ 13 שנה אחרי האקזיט?

רועי: "לא חשבנו שנהיה 13 שנים אחרי זה בנטאפ. אחרי הרכישה פנה אלינו המנכ"ל ואמר במקום שתישארו שנה שנתיים ותצאו מהחברה כמו באקזיטים, תמשיכו לפתח עבורנו טכנולוגיות חדשות וקווי מוצרים חדשים לצורך מכירות של החברה בעולם. הפכנו לסוג של בועת סטארט-אפ של נטאפ, וב-5 השנים האחרונות אנחנו מובילים את כל התחום החם של הענן שלה מת"א. פעילות שהקמנו מאפס וצומחת כל הזמן.

 

"פעילות הענן היא כמו סטארט-אפ שצמח בתוך החברה. שירותי הענן הכניסו 216 מיליון דולר והכפילו פי 3 את הכנסות החברה ביחס לשנה שעברה. אם לוקחים בחשבון את קצב הגידול – תחום הענן בנטאפ הוא כמו יוניקורן בתוך החברה".

 

אסף: "התחלנו את הפעילות לפני 4 שנים מאפס, זו פעילות בגידול מאוד מהיר, שגדלה ביותר מ-200% בשנה. אנחנו מצפים להגדיל את זה כדי לעזור לנטאפ בצורה משמעותית".

 

מה אתם מוכרים בעצם?

רועי: "יש תהליך בעולם של מעבר מרכזי מחשבים ומידע של לקוחות לענן של אמזון, גוגל ומיקרוסופט, אנחנו מוסיפים לשירות הבסיסי שלהם יכולות מיוחדות שלנו בתחומי אחסון, ניהול ואבטחה של המידע. אנחנו מוכרים פתרון משלים לענן הבסיסי הזה. מרגש להשפיע על איך נעשית בניית עסקים בענן, לעזור לשמור על המידע ולוודא שלא גונבים להם אותו עבור נטאפ כאן, מישראל".

 

 

מימין אסף לוי ורועי אלון מימין אסף לוי ורועי אלון צילום: עמית שעל

 

 

עם איזה לקוחות אתם עובדים ומה עושים עבורם?

רועי: "בנקים, חברות תעופה, חברות מזון הגדולות בעולם, חברות הלבשה, אלקטרוניקה, חברות תוכנה הכי גדולות, כולל חברות בתחום הבטחוני ועד סטארט-אפים קטנים שרק מתחילים את דרכם בענן. אם אתה בנק ומריץ על הענן תוכנת מסחר או חברת רכב שמריצה תוכנה למעקב אחרי משאיות – התפקיד של נטאפ הוא להשמיש את התשתית האוטומטית בענן עבור האפליקציה, במקום מה שפעם מנהלי מחשוב ואחסון היו צריכים לעשות על בסיס יומי בהוספת עוד מחשב, עוד הארד דיסק".

 

מצד אחד ריצה לענן, מצד שני התקפות הסייבר קשות. איך מיישבים את זה?

אסף: "כדי להיות תחרותיות חברות עוברות לענן: זה מוזיל מחיר, מאפשר פיתוח מהיר של חדשנות כי שם כל הטכנולוגיות המיוחדות נמצאות אבל אם אתה לא מתנהל נכון – אתה חשוף. זה מחייב רמת מומחיות גבוהה עם הרבה אחריות. אנחנו משקיעים בזה המון".

 

איזה יכולות החברות הישראליות שרכשתם "ספוט" ו"קוגניגו" משלימות לכם?

רועי: "קוגניגו מזהה מידע רגיש בארגון כדי לחזק את ההגנה עליו. בעוד שנאטפ מתמקדת באופטימיזציה של אחסון המידע - ספוט משלימה לנו אופטימיזציה של כוח המחשוב. זה מוסיף עוד שכבה חכמה לניהול התשתיות של משתמשי הענן שלנו. נטאפ היא כמו רכב אוטונומי. רוצה להריץ אפליקציה בענן? נטאפ תדאג שהכול יעבוד טוב, שאתה נוסע ישר ובמהירות הנכונה בשילוב של הטכנולוגיות האלה".

 

 

חברת ספוט הישראלית, שנרכשה על ידי נטאפ חברת ספוט הישראלית, שנרכשה על ידי נטאפ Credit: Spot By NetApp

 

2020 היתה שנת הענן בגלל שאנחנו תקועים בבית. שנת 2021 תהיה מזוהה כשנת פריצות הסייבר?

רועי: 2020 הייתה מכפיל כוח לענן, אנשים הבינו כמה הם צריכים להיות יותר בענן, יש יותר דרישה לשירותי ענן, יותר לקוחות הופכים בגלל הקורונה את העסקים לדיגיטליים. התובנות שמביאות עסקים לענן ימשיכו להשפיע הלאה לשנים 2021-2022. ארגונים שמים היום תקציבים שנה שנתיים קדימה לטובת העניין. התובנות הגיעו השנה אבל ההשפעה הגדולה יותר תהיה בשנה הבאה".

 

אסף: "אין ספק שהבעיה מחמירה, ואנחנו עושים מאמץ לספק פתרונות. לכן אחת הרכישות שלנו היא קוגניגו, שעוזרת להבין איפה יושב המידע שאתה לא רוצה שיגיע לאף אחד, כמו מידע פיננסי או מידע פרטי על לקוחות - כדי להגן עליו טוב יותר בטכנולוגיה של בינה מלאכותית".

 

רועי: "פריצות סייבר היו ויישארו איתנו. בתוכן יש תוכנות כופר (" ransomware"), מצב שבו מישהו מצפין מידע שלך ואז דורש כופר כדי שתוכל לקבל מידע שלך בחזרה. יש לנו מוצרים ופתרונות לשמירת המידע שיקשו מאוד על תוקפים לעשות את זה".

 

איך זה שונה ממה שהודגם לנו בשירביט?

רועי: "זו התקפה שהאיום בה הוא לא לחשוף את המידע אלא להשבית את כל פעילות הארגון, מתקפה שלוקחת את הדאטה של הארגון כבן ערובה בבחינת: "תשלם או שלא נחזיר את הנתונים". במצב כזה – איך בנק או חברת ביטוח יוכלו לעבוד? זה כמו פשע מאורגן שיכול ליצור נזק מאוד גדול, רק שקשה מאוד למצוא את הפושעים. לא פושעים קטנים מתעסקים בזה. התעשיה של הפריצות אכן גדלה וזה אכן מפחיד, אנחנו עושים כל מה שאנחנו יכולים כדי לפתח פתרונות שיעזרו לעסקים לשמור על המידע שלהם".

 

בניגוד למובילות של ישראל בתחום הסייבר - בענן ישראל רק מזנבת באחרים?

רועי: "יש פלטפורמות ענן משמעותיות שזה אמזון מיקרוסופט וגוגל, לא חושב שבישראל תקום פלטפורמת ענן בסדר הגודל הזה, אני כן חושב שאנחנו יכולים להיות מובילים בשכבה הבאה שנותנת את השירותים בענן. פיתוחי העשור הבא של הענן יהיה באזורים האלה (שירותים שמוסיפים אינטיליגנציה ויעילות)".

 

"עבודה מהבית גורמת לאנשים לעבוד הרבה יותר. לפעמים ברמה שזה נהיה להרבה אנשים בלתי נסבל"

 

הודעתם לעובדים שאף אחד לא יהיה מחויב להגיע למשרד עד יולי 2021. הניתוק מהווי המשרד לא שוחק את העובד? ומצד שני משבש את כל איזון הבית – עבודה?

אסף: "זו החלטה של נטאפ העולמית כדי לשמור על בטיחות העובדים. בהקשר של 2020 והקורונה – זה מייצר דאגה שאנשים לא מגזימים באיזון בית עבודה. עבודה מהבית גורמת לאנשים לעבוד הרבה יותר – לפעמים ברמה שזה נהיה להרבה אנשים בלתי נסבל, מבחינת כמות ושעות העבודה. בנטאפ רואים חשיבות למנוע את זה, למשל בקביעת יום בשבועיים שבו לא מרשים לעשות פגישות זום כדי להוריד את עומס ולאפשר לאדם לעבוד גם עם עצמו. חברות עם תרבות בריאה צריכות לדאוג שהעבודה הממושכת מהבית לא תהיה מתישה ותגרום נזק. צריך להגביל את שעות העבודה, לא לעבוד עד יותר מידי מאוחר בערב. לעבוד ימים רצופים מאוד קשה - הוא משהו שקשה להמשיך בו לאורך זמן. צריך לחשוב על זה כעל השקעה במערכת יחסים ארוכת טווח – סגנון עבודה של מרתון יותר משתלם לחברה מספרינטים".

 

רועי: "קשה לשמר את תחושת הקהילתיות כשכולם בבית. אנחנו עושים מאמץ לחבר את האנשים בפעילויות בקפסולות: עובדים שמעבירים הרצאות אחד לשני, מעודדים לקיים פגישה בתחילת ובסוף היום כדי למסגר את יום העבודה, אחרת אנשים נהיים בודדים. אתה לא מסתכל רק על התפוקה של היום, אלא גם דואג שהעובד בריא בנפשו ומרגיש טוב".

 

אתם מגייסים עובדים כרגע? הקפאתם העלאות שכר ובונוסים?

רועי: "אנחנו כ-300 עובדים בישראל, כל הזמן מגייסים עובדים, קולטים וממשיכים לגייס מפתחי תוכנה, ניהול מוצר, מנהלי פתרונות לקוח, אנשי חווית משתמש. הכפלנו את עצמנו באופן כללי בשנה וחצי האחרונה. כרגע יש לנו סדר גודל של 30 משרות פתוחות בישראל, אבל זו רק ההתחלה".

 

אסף: "לא הייתה הקפאת שכר, בונוסים מתנהלים כרגיל. אנחנו צופים שהפעילות תכפיל את עצמה כמה פעמים וגם המשרד בישראל".

 

 

רכישות חדשות: "סטרטאפים מתחום ניהול המידע והסקיוריטי – מאוד מענינים אותנו"

 

 

איך עובד לכם הניהול הדו ראשי של פעילות הענן? לא דורכים אחד לשני על הרגליים?

רועי: "להוביל ב-2 זה מאוד בריא דווקא. זה כמו אמא ואבא במשפחה. עם השנים למדנו לנהל דיונים ביננו על חוסר הסכמות".

 

אסף : "אנחנו מתווכחים ומשכנעים אחד את השני, בעיני זה יוצר החלטות יותר מוצלחות מאשר כשמסכימים על כל דבר".

 

אתם רוכשים חברות. יש העדפה לישראליות? תחומים מסויימים?

רועי: "נטאפ כל הזמן מחפשת הזדמנויות. השוק גדל, יש הרבה סטארט-אפים מעניינים מסביב. אנחנו כל הזמן מסתכלים".

 

אסף: "אנחנו מחפשים פתרונות שיתווספו לפורטפוליו שלנו. ניהול מידע, סקיוריטי – הם תחומים שמאוד מעניינים אותנו. נשמח מאוד אם רכישות יקרו בארץ, אבל השיקול הוא היכולות. אם יצא שזו חברה ישראלית שמתאימה זה כמובן משמח".

 

תכלס, הבאתם את נטאפ לארץ הודות לרכישת החברה שהקמתם אחרי הצבא. מרגש?

רועי: "כבוד גדול, וגם מרתק להיות בחברה בנסאדק עם מכירות ונציגויות בכל העולם כשהענן בה הוא תחום מוביל, עם רכישות משמעותיות והובלה טכנולוגית שמתקיימת מפה – זה מאוד ייחודי".

 

אסף: "אנחנו גם מאוד ציוניים. גם כשגרנו בבוסטון בשביל הסטארט-אפ שנמכר, ידענו שנחזור לפה. גאים שהבאנו לפה חברה גלובלית שמביאה הרבה תעסוקה ופעילות, זה מעורר גאווה".

 

לא יותר קל לבנות פעילות מאפס מלהמיר פעילות של חברה בת 25 לאחסון בענן?

 

אסף: "נטאפ מכרה במשך 25 שנה פתרונות אחסון למרכזי המחשוב של החברות הכי גדולות בעולם. תחום הענן יצר שיבוש ענקי בשוק. נטאפ לקחה את המוצר שרץ בדאטה סנטרים ושפותח 25 שנה על ידי אלפי מהנדסים ותרגמה אותו ככה שיוכל לרוץ על הענן. ללקוח נשארה אותה חוויה רק שהאפליקציה, היכולת - עברה לענן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x