$
פרסום ושיווק

ייפתחו בשלב הבא: שר הבריאות נטרל את האיום של חדרי הכושר

נציגי ענף הכושר והבריכות נפגשו עם השר יולי אדלשטיין וסיכמו על מתווה לפתיחה לאחר חודשים של נתק. האיום שיפתחו גם ללא אישור המדינה הורד מהפרק

אורנה יפת 08:1216.12.20

לאחר 10 חודשים ללא פעילות, נפגשו לראשונה נציגי ענף חדרי הכושר עם שר הבריאות, יולי אדלשטיין, וראש שירותי הבריאות במשרד הבריאות, ד”ר שרון אלרעי פרייס. בפגישה סוכם כי חדרי הכושר יהיו הבאים בתור שיחזרו לפעילות לפי מתווה המקובל על ידי הצדדים. עם זאת, לא נקבע תאריך יעד לחזרה לפעילות בשל התחלואה הגוברת.

 

 

 

לפי המתווה, מועדוני הכושר ייפתחו רק בערים ירוקות וצהובות, ולא תותר כניסה חד־פעמית של לקוחות, אלא רק של מנויים. בנוסף, תהיה חובה למינוי נאמן קורונה לכל מתחם שישמור שהכללים והמגבלות מתקיימים. על פי ההסכמה, חדרי הכושר ייפתחו במידה שקבינט הקורונה יחליט לא לסגור את המסחר, גם כשיהיו 2,500 נדבקים ביום.

 

בשבוע שעבר איימו חדרי הכושר כי הם יפתחו את שעריהם גם ללא אישור הממשלה ב־23 בדצמבר. פורום חדרי הכושר ניהל מאבק ארוך וממושך שכלל הפגנות רבות, אך בינם לבין מקבלי ההחלטות שרר נתק עד כה. “מבחינתנו, מדובר בהישג גדול”, אמרה בשיחה ל”כלכליסט” סטלה ויינשטיין, יו”ר פורום חדרי הכושר. “השתתפנו בוועדות בכנסת, אבל משרד הבריאות לא שלח את הנציגים שלו לשמוע את דברינו. מעולם בכירי משרד הבריאות לא קיימו איתנו פגישה עניינית כדי להבין למה הענף שלנו כל כך חשוב למאבק במגפה. אתמול, בתום השיחה איתם, יצאה אמירה משניהם שהם מבינים את חשיבות ענף הכושר, ושר הבריאות אמר לנו, ‘אתם רפואה מונעת, והיום אני מבין את זה’. הם גם אמרו שלפי המתווה, היינו אמורים להיפתח מוקדם יותר”.

 

 

מחאת ענף הכושר מול משרד ראש הממשלה מחאת ענף הכושר מול משרד ראש הממשלה צילום: שלו שלום

 

החשש העיקרי הוא שבקרוב הממשלה תורה על הגבלות חדשות בשל העלייה בתחלואה, והחלטת קבינט הקורונה הצפויה היא לסגור את המסחר. ואילו במסגרת הסיכום בין הצדדים, ההחלטה שהתקבלה על ידי משרד הבריאות היא כי בהנחה שהמסחר לא ייסגר, חדרי הכושר ייפתחו גם כן. “שום ענף לא ייפתח לפני שיפתחו אותנו. גם אחרי ההגבלות, הבאים בתור להיפתח נהיה אנחנו. משרד הבריאות מבין שאנחנו תורמים לבריאות הציבור במהות הפעילות שלנו, וביקשו מאיתנו יחד איתם לשקם את בריאות הציבור, ביציאה ממשבר הקורונה. נעשה פרויקטים משותפים ונשפר את הנזק שנגרם לציבור. אנחנו תקווה שיולי אדלשטיין ושרון אלרעי פרייס יעמדו בהבטחה שלהם”, אומרת ויינשטיין. למרות זאת, משרד הבריאות הצליח להסיר את איום הפתיחה מבלי לנקוב בתאריך יעד.

 

לפי מחקר של הכנסת, בשנת 2018 הפדיון בענף פעילויות הספורט הסתכם בכ־3 מיליארד שקל ופעלו בתחום כ־2,146 עסקים, כשהפדיון הממוצע לעוסק היה כ־1.45 מיליון שקל בשנה. על פי פורום חדרי הכושר, במחצית הראשונה של 2020 כ־600 עסקים בתחום נסגרו, ועד סוף מחצית שנייה צפויים להיסגר עוד 700 חדרי כושר. בענף מדברים על קריסה, בין היתר בשל העובדה שהמענקים של הממשלה לא הותאמו לענף הכושר. “מתווה המענקים של האוצר לא הגיע לחדרי הכושר, כי ההוצאות הקבועות שלנו עומדות על 40% מהמחזור, כאשר מלכתחילה הוגדר שהמענק הוא מקסימום 15% מהמחזור עם מגבלה של עד 250 אלף שקל”, מסבירה ויינשטיין.

 

“15% מענק לא מגרדים אפילו את תקרת ההוצאות הקבועות שלנו, וממילא רוב חדרי הכושר לא עמדו במגבלה של מחזור חודשי עד 250 אלף שקל. גם אם היינו מקבלים את המענק, היינו נכנסים כל חודש לגירעון של 25% בגלל מבנה ההוצאות שלנו. בממוצע, כל סניף של חדר כושר הפסיד 160 אלף שקל מתחילת הקורונה. לאף ענף אין אותן הוצאות כמו שלנו. אנחנו גם לא זכאים למענק החזר מחל”ת כי נפתחנו בחודש מאי בלבד, ביולי סגרו אותנו שוב והוצאנו את העובדים לחל”ת, בסוף יולי החזרנו את העובדים ובספטמבר שוב נסגרנו והוצאנו אותם לחל”ת, אז אין רצף. אנחנו פעם אחרי פעם נופלים בין הכיסאות”. 

x