בנק ישראל: עמלת פירעון מוקדם במשכנתא תיחתך בחצי
כיום יש הנחה של 20% בעמלת פירעון מוקדם לאחר שנתיים, ו-30% הנחה לאחר 5 שנים, כעת תתווסף מדרגת הנחה של 50% לאחר 8 שנים; זו הפשרה שאליה הגיע בנק ישראל עם חברי הכנסת שרצו לקדם הצעת חוק שתבטל אותה לחלוטין
הפחתה בעמלת פירעון מוקדם: במקביל למהלך לביטול מגבלת מסלול הפריים במשכנתאות, בנק ישראל גם מתכוון לבצע מהלך להפחתה מסוימת בעמלת פירעון מוקדם.
- זהירות: הקבלנים והבנקים יכולים לגלגל את הטבת המשכנתא לעצמם
- בעקבות החלטת בנק ישראל: האם כדאי לרוץ ולמחזר את המשכנתא?
- בנק ישראל: תבוטל המגבלה על נטילת משכנתא בריבית פריים
מהמתווה המסתמן תתווסף מדרגת הנחה נוספת: בעוד כיום יש הנחה של 20% בעמלת פירעון מוקדם לאחר שנתיים, ו-30% הנחה לאחר 5 שנים, כעת תתווסף מדרגת הנחה של 50% לאחר 8 שנים.
פשרה זו גובשה במסגרת שיחות שניהל בנק ישראל עם ח"כ שלמה קרעי מהליכוד שגיבש הצעת חוק הן לביטול מגבלת תמהיל המשכנתאות, והן לביטול עמלת פירעון מוקדם במשכנתאות. בשיחות היו מעורבים גם חברי הכנסת יאיר לפיד ומיקי לוי מיש עתיד.
אולם בעוד מגבלת הפריים צפויה להתבטל בתוך שבועיים, ההנחה בעמלת פירעון מוקדם תיקח זמן ארוך יותר ליישום, שכן מדובר בצעד שיעוגן בצו של נגיד בנק ישראל, ומותנה באישורם של שר האוצר ושל ועדת הכספים.
גובה עמלת פירעון מוקדם יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים, והוא מהווה לעתים חסם במיחזור משכנתא, שכן הוא הופך את המיחזור ללא כדאי. נציין כי במסלול הפריים אין עמלת פירעון מוקדם, ולכן אם לקוחות אכן יגדילו את החלק של הפריים, אז גם כן תקטן עמלת פירעון מוקדם.