כיפת ברזל הצליחה ליירט בניסויים טילי שיוט
בכיר במשרד הביטחון אישר לראשונה כי יש פניות ממדינות המפרץ הפרסי לרכישת מערכות הגנה אווירית מהתעשיות הביטחוניות, שטרם אושרו
מערכת שרביט קסמים שמייצרות רפאל וריית'און נבחנה בשבועות האחרונים בגרסה חדשה, בסדרת ניסויי יירוט נגד טילי שיוט ומטרות שדימו טילים בליסטיים.
- הונגריה תרכוש מתע"א את מכ"ם כיפת ברזל
- עדשת הקסמים, או: למה אין כיפת ברזל מעופפת?
- היועץ המדיני של ביידן: "הוא היה זה שדחף לסיוע במימון של כיפת ברזל"
לפי משרד הביטחון ורפאל הניסויים הסתיימו בהצלחה. מדובר בהתמודדות עם תרחישים כמו מתקפת טילי השיוט האיראנים שפגעה קשות במתקני הנפט הסעודיים.
בניסויים נטלה חלק גם מערכת כיפת ברזל, שהדגימה לראשונה את יכולותיה ליירט גם טילי שיוט, לצד מל"טים, ונבחנה יכולותיה ליירט מטרות בשילוב שרביט קסמים. את שתי המערכות מפתחת מנהלת חומה במשרד הביטחון.
ראש מנהלת חומה, משה פתאל, אמר כי "בפעם הראשונה הוכחנו בסדרה ארוכה של ניסויים מענה משולב ורב שכבתי, הכולל בתוכו את מערכות הנשק "כיפת ברזל", "שרביט קסמים" ו"חץ". המערך הזה יודע להתמודד, הן בגילוי והן בירוט של מגוון האיומים, תוך תיאום מלא והדדי בין המערכות ועם יכולת קישוריות מתוחכמת".
בזמן שמדינות המפרץ מגלות עניין גובר ברכש מערכות הגנה אווירית מישראל, אמר פתאל כי "אנחנו נמתין להשלמת התהליכים מול מדינות המפרץ לפני שנקבל החלטות על הייצוא. פתאל הוסיף כי משרד הביטחון בוחן הצעות של התעשיות הביטחוניות למערכות ליירוט טילי היפרסונים, מהירים במיוחד. טילים כאלה מפותחים כעת בידי רוסיה וסין, ועלולים להגיע למזרח התיכון.
סמנכ"ל בכיר וראש חטיבת מערכות הגנה אווירית ברפאל, תא"ל (מיל') פיני יונגמן, אמר כי "ארהב רכשה את כיפת ברזל בין השאר כדי להתמודד עם טילי שיוט והיכולת שהוכחה בסדרת הניסויים מבטיחה גם למדינת ישראל ביטחון רב יותר".
שר הביטחון בני גנץ שנכח בחלק מהניסויים, אמר כי "פיתוח מערכת ההגנה הרב-שכבתית מאפשר לנו הגנה מפני איומים מזירות קרובות ורחוקות".