ועידות ניו יורק 2022 ועידת ישראל-יוון לונדון 2023 ניו יורק 2024 כלכלה ירוקה כנס מיליון להייטק Power in Diversity הוועידה הלאומית לאנרגיה פינטק 2022 עתיד הרפואה ועידת הנדל"ן 2021 פינטק 2023 TECH TLV שבוע הסטארטאפים 2023 HealthTech משפיעות על הכלכלה The next big thing כנס כלכלת הקנאביס ועידת האנרגיה 2022 פינטק דיסקונט פריפריה טק חדשנות באשראי שבוע הסטארטאפים 2024 Banking AI Mentor Class מקומי.קום 2024 פורום היוניקורנס 2022 ארכיון הוועידות The Hi-Tech Effect Meet&Tech ועידה לאומית לתשתיות אי-קומרס 2021 Agrifood Tech כנס הגיוון הכלכלית הלאומית 23 כנס יזמים ותעשיינים פורום היוניקורנס שבוע הסטארטאפים 22 כנס האיקומרס IPM SUMMIT Expanding Horizons FoodTech2023 שוק ההון 2024 AISRAEL 2024 כנס התחדשות עירונית Israeli Climate Awards המוח האוטיסטי איקומרס 2022 השקעות גלובליות כנס הענן והדאטה שוק ההון 22 TechTLV2022 Innovation Cocktail Work after Work הפורום הכלכלי ערבי כנס ביטחון המזון מיאמי 2024 ניו יורק 2021 כנס השירות 2022 גיימינג 2022 טוקיו 2023 כנס אחריות סביבתית כלכלת הנדל"ן כנס האנרגיה Roadshow Event כנס סייבר 2022 ClimateTech תחזיות 2024 מובילות את ישראל שבוע החדשנות 2022 גיימינג 2023 אקדמיה שעובדת כנס מוסדיים FOODTECH 2022 GeoInt360 שבוע החדשנות Tech@Work לוגיסטיטק Open Banking שש אחרי המלחמה כנס בילינסון לחדשנות טק עצמאות גיימינג 2024 PropTech ecommerce 360 Tech on the Beach ועידת החוסן הישראלי הייטק 2022 כנס המטרו 2023 ועידת האנרגיה 2021 צמיחה בעולמות האשראי RoadShow Event 23 כנס AI לונדון 2024 ביטחון אנרגטי Let's Talk Cyber כנס כלכלת המחר הכלכלית הלאומית 22 נגישות בטוחה Early on the spot משלחת העסקים לפריז TechTLV2024 הכלכלית הלאומית 24 Future of Higher Education לונדון 2022 Work Tech השקעות בראי גלובלי כנס הצמיחה שוק ההון 2023 מפתחים בחזית 2023 +Startup בטיחות במקומות עבודה +Startup Let's Talk Fintech ליברליות אונליין ניהול פיננסי השקעות ופיננסים כנס החלל 2024

זירת ההשקעות

"שוק ההון מעריך שהחיסון יביא לשינוי מהיר בכלכלה"

שמעון אוליאל מנהל מחלקת המחקר והאנליזה באנליסט מעריך כי הירידה בביקוש למשרדים תתאזן בעתיד לכיוון מודל מעורב שכולל גם עבודה מהבית. מנכ"ל ישרוטל ליאור רביב אמר בכנס האונליין זירת ההשקעות של כלכליסט ואנליסט כי הוא מעריך ש-2021 תהיה סבירה עבור בתי המלון, והפריצה תבוא ב-2022

חזי שטרנליכט 15:5915.12.20

"שוק ההון מקדים את השווקים הריאליים, ראינו עליות בחלק מהמניות עוד לפני שהיו חיסונים. השוק מתמחר, בהרבה מהסקטורים שבו, שהחיסונים יביאו לשינוי מהיר בכלכלה", כך ציין שמעון אוליאל, מנהל מחלקת המחקר והאנליזה בבית ההשקעות אנליסט, בשיחה בפאנל "מגמות בשוק ההון לשנת 2021" שנערך בכנס האונליין "זירת ההשקעות עם הפנים קדימה של כלכליסט בשיתוף אנליסט".  

עם זאת, אוליאל ציין כי למרות שהנחות העבודה באנליסט הן שב-2021 נראה התאוששות כלכלית, "אם נגלה שהחיסונים לא יעילים או לא בטיחותיים או שקצב היציאה מהמשבר הוא איטי, ואולי שהמדינות מפסיקות חלק מהתמיכה, הדברים האלה יכולים להשפיע לרעה ולהוציא את האוויר מכל הסקטורים".

 

 

 

מימין: ליאור רביב,שמעון אוליאל,  דורון בלשר מימין: ליאור רביב,שמעון אוליאל, דורון בלשר

 

 

לדבריו, "יש פער מאוד גדול בין המצב של הכלכלה הריאלית למצב בבורסות ושוקי ההון. הווקטור המרכזי שהשפיע על העליות היה התמיכה המסיבית שהבנקים המרכזיים נתנו לשווקים. הם תמכו גם בכלכלה הריאלית וגם קנו ניירות ערך. מה שמאוד תומך במחירי המניות זה התשואות אפסיות (בשוק החוב, ח"ש) - אין אלטרנטיבות למניות. זה האפיק היחידי שמציע תשואה גם אם אתה לוקח סיכונים". אוליאל הוסיף כי "יש שונות מאוד גדולה בשווקים. לא כל המדדים עלו באותה צורה. יש פערים גדולים בין מניות פרו-קורונה כגון למידה מרחוק לבין מניות אנטי-קורונה כמו תיירות ותעופה".

 

 

 

ענף המלונאות ספג את הפגיעה הכי קשה בבורסה במהלך משבר הקורונה. עכשיו נראה שיש התאוששות. זה משום שהציבור מתחיל לחזור?

מנכ"ל רשת המלונות ישרוטל, ליאור רביב: "ענף המלונאות נפגע באופן מאוד קשה בניגוד לענפים אחרים. בישרוטל עשינו המון צעדים לשדרוג הפעילות הניהולית שלנו. אני רואה את 2020 כשנה של הזדמנות שבה חיזקנו את המותג שלנו. החזקים צפים והחלשים שוקעים, ישרוטל תצא מחוזקת מהמשבר הזה. פרסמנו דוחות רבעון שלישי שהיו טובים יותר מדוחות הרבעון השלישי של 2019, שזה מאוד חריג".

 

רביב הוסיף כי "בשנה הקרובה אנחנו נישען משמעותית על תיירות פנים. להערכתנו 2021 תהיה שנה סבירה והפריצה תבוא ב-2022. אנחנו ממשיכים להשקיע ויש לנו 12 בתי מלון בהקמה: שמונה בתל אביב, אחד בירושלים ושניים באילת. מי שלא אופטימי, שלא יהיה במקצוע שלנו. אנחנו מעסיקים 5,200 עובדים והצלחנו השנה הזאת לשמור על מרביתם. הוצאנו כמות גדולה לחל"ת אבל כשפתחנו מחדש את המלונות עשינו זאת בלי הפחתות שכר. בנינו תשתית ב-30 שנה ולא רוצים בגלל שנה אחת לפרק את כל העסק".

 

נראה שאנרגיה מתחדשת הייתה אחד העוגנים הכי משמעותיים בבורסה בשנה החולפת. יש שאומרים שאולי זה טרנד מנופח מדי, לאן הסקטור הולך?

דורון בלשר, מנכ"ל אורמת: "זה לא טרנד שהתחיל השנה. זו תופעה שמתמודדת עם בעיות האקלים והיא צוברת תאוצה. אנחנו באורמת נפגענו הרבה פחות. גם אם יש וגם אם אין סגר – חשמל צורכים. השקענו פנימית בהרבה פיתוחים, בהקמת תחנות חדשות וגייסנו הרבה כספים. 2021 תהיה שנה עם הרבה השקעות שייקחו אותנו קדימה, הרבה עסקאות, מיזוגים ורכישות שצצות בשטח. כמו כן, הקמת תחנות גאותרמיות חדשות. נכנסנו לתחום אגירת חשמל ובו יש לנו 100 מגה וואט בארה"ב. זה תחום שנשקיע בו לא מעט בשנים הקרובות".

 

רביב ציין כי בישרוטל "אנחנו מתכננים התייעלות רצינית. אנו צופים ש-2021 תהיה שנה לא פשוטה. זו תהיה שנת הוצאות. אנחנו ננסה לפתוח כמה שיותר מלונות וכמה שיותר מהר. אנחנו מתפללים שהחיסון יוביל לגידול בביקושים ומקווים שברבעון השלישי או הרביעי של 2021 נראה גם תיירות נכנסת. זה יהיה הסימן לסופה של המגפה".

 

אוליאל הוסיף כי "בתחום הנדל"ן המסחרי והמשרדי, המניות ספגו ירידות של עשרות אחוזים. במשרדים פחות ראינו פגיעה בטווח קצר והחשש הגדול הוא משינוי במאפייני הביקוש בעתיד. ההערכה שלנו שהדברים יתאזנו ומתישהו נראה מודלים מעורבים עם עבודה מהבית. בתחום הנדל"ן המסחרי ראינו פגיעה מאוד חזקה כשעיקרה נגע לטווח הקצר. יש חשש שבטווח הארוך חלק מהשוכרים אולי לא יעמדו על הרגליים. יהיה אולי שינוי תמהיל בקניונים ובמרכזים ובמקום אופנה נראה חלק מהחנויות הופכות לנקודות מסירה. אולי יהיה גם שינוי במודלים שלפיהם יפעלו השוכרים מול חברות הנכסים. ראינו פגיעה שנראית לנו קשה מדי בתחום המסחר". שמ

x