$
בורסת ת"א

הון הטבע מקווה שבלייד ריינג'ר תהיה אלקטריאון ואוגווינד הבאה

חברת ההשקעות רשמה תשואה של 1,260% על השקעתה בחברת הפאנלים הסולאריים, שהונפקה ביום חמישי. עם תשואה של מעל 26,000% על אלקטריאון ומעל 8,000% על אוגווינד, האם הון הטבע מצאה את היוניקורן הבא?

צלי גרינברג 07:4615.12.20

בעזרת הגל הירוק בתקופת הקורונה: הסערה הכלכלית שחוללה הקורונה בשנה האחרונה מיקדה את אור הזרקורים, בין היתר, לחברות האנרגיה המתחדשת, שעלו על הגל שחוללה סערת הקורונה. מי שנהנו אף יותר היו המשקיעים בהן, שאחזקתם תפחה בהתאם לגאות במניות החברות בתחום.

 

כך למשל, חברת ההשקעות הון הטבע (Capital Nature), ש־3 מ־9 החברות בפורטפוליו ההשקעות שלה עוסקות בתחום האנרגיה המתחדשת: אוגווינד, אלקטריאון ובלייד ריינג'ר, שהונפקה ביום חמישי שעבר בשווי של 70 מיליון שקל לפני הכסף ונכון לסוף יום המסחר אתמול שווי השוק שלה עמד על 152.6 מיליון שקל.

 

חברת הטכנולוגיה לניקוי פאנלים סולאריים, בלייד ריינג'ר, הונפקה לפי שווי של 70 מיליון שקל לפני הכסף חברת הטכנולוגיה לניקוי פאנלים סולאריים, בלייד ריינג'ר, הונפקה לפי שווי של 70 מיליון שקל לפני הכסף צילום: שאטרסטוק

 

 

שלוש החברות נסחרות בבורסה בת"א בשווי מצרפי של כ־5 מיליארד שקל, המקנה לאחזקתה הכוללת של הון הטבע בהן שווי של 644 מיליון שקל. זאת, לאחר שהון הטבע השקיעה כ-6.3 מיליון שקל בשלוש החברות יחד. חישוב שווי אחזקתה כיום, לצד התמורה שקיבלה ממכירת חלקים מאחזקתה לאורך הדרך, מעמיד לה שיעור תשואה של 10,122% על השקעתה.

 

בלייד ריינג'ר, כאמור, היא האחרונה מבין שלוש חברות הפורטפוליו שהון הטבע דחפה אל זירת המסחר באחוזת בית. חברת הטכנולוגיה לניקוי פאנלים סולאריים הונפקה כאמור לפי שווי של 70 מיליון שקל לפני הכסף. עם זאת, מדובר בשווי צנוע לעומת המתחרה, אקופיה, שצפויה להנפיק גם כן בבורסה בת"א לפי שווי של 300 מיליון דולר.

 

תשואה של 26,000%

 

ההשקעה של הון הטבע בבליינד ריינג'ר ב־2016 עמדה על כ־2.5 מיליון שקל תמורת 30% ממניות החברה בדילול מלא. כיום מחזיקה הון הטבע ב־21.7% ממניות החברה, שיחד עם 50.1 אלף אופציות שבאמתחתה, מקנות לאחזקתה בחברה שווי של 34 מיליון שקל ותשואה על ההשקעה בגובה 1,260%.

 

בלייד ריינג'ר היא היחידה מבין שלוש אחזקותיה הציבוריות של הון הטבע שנכנסה לבורסה באמצעות הנפקה. זאת, בשונה מאלקטריאון ומאוגווינד, שמוזגו לשלדים בורסאיים במרץ 2018 ובדצמבר 2019, לפי שווי של 22 מיליון שקל ו־42 מיליון שקל, בהתאמה.

 

השקעתה של הון הטבע בחברת הכביש החכם אלקטריאון וירלס ב־2015 עמדה על כ־1.2 מיליון שקל תמורת 29% מהמניות בדילול מלא. כיום, מחזיקה הון הטבע 9.3% ממניות אלקטריאון ששויין 313.6 מיליון שקל. זאת, לאחר שהחברה עלתה ב־1,466% מאז סיום המיזוג ותחילת המסחר בה לשווי של 2.8 מיליארד שקל. הון הטבע גם מימשה חלק מאחזקתה בחברה פעמיים, כשהמימוש האחרון אירע אתמול, אז מכרה 2.1% מהמניות שהחזיקה לפי מחיר של 250 שקל למניה תמורת 50 מיליון שקל.

 

בספטמבר האחרון מכרה 2.5% מהמניות לפי מחיר של 70 שקל למניה ובתמורה לכ־5.6 מיליון שקל. המימושים, בצירוף לשווי אחזקתה כיום, מקנה להשקעתה שיעור תשואה פנטסטי של 26,033%.

 

גם ההשקעה של הון הטבע באוגווינד נשאה פירות. בחברת אגירת האנרגיה, שנסחרת כיום בשווי של 2 מיליארד שקל, השקיעה הון הטבע כבר בשנת 2012, כ־3.6 מיליון שקל תמורת 41% ממניות החברה בדילול מלא. כיום מחזיקה חברת ההשקעות ב־14.1% ממניות אוגווינד, ששווין יחד עם 130 אלף האופציות שברשותה, עומד על 296.4 מיליון שקל ומקנה לה תשואה של 8,133% על השקעתה בחברה, שזינקה מאז סיום המיזוג ותחילת המסחר בה בכ־996%.

 

הון הטבע הוקמה בשנת 2012 על ידי עו"ד אורית מרום אלבק, ממשרד עו"ד שיבולת, המכהנת כיו"ר משותף בחברה, ועל ידי חברות ומשקיעים, ביניהם: אלביט, רפאל, ביטוח ישיר, קרן פרו־סיד של רציו הציבורית, וקרן CBG של ווינסנט צ'אנגוויז. החברה ממוקדת בהשקעות באנרגיה ירוקה ונגזרותיה. פורטפוליו ההשקעות שלה כולל 9 חברות בתחומים אלו, מהן 3 ציבוריות, ושווי תיק ההשקעות שלה עומד על כ־670 מיליון שקל (לפי שער הדולר נכון ל־14 בדצמבר 2020), לעומת השקעה של כ־75 מיליון שקל.

 

 

 

"אין מחשבות על מימושים"

 

ענת צור סגל, מנכ"לית הון הטבע, אמרה ל"כלכליסט" כי "כשמשקיעים בסטארט־אפים בשלבים מוקדמים אין ודאות לגבי היציאה. כחברת השקעות אנו רוצים להציף ערך למשקיעים שלנו ושמחים שעם החברות הציבוריות בפורטפוליו זה קורה מהר, אבל אנו גם ערוכים לכך שזה יקרה לאט. אם זה מצליח מהר ובגדול זה בונוס. לקורונה היתה יד בכך, בהכוון הזרקור לתחום האנרגיה הירוקה והנגזרות שלה, שהיא מיקוד ההשקעות שלנו".

 

צור סגל מוסיפה כי "כרגע אין לנו מחשבות על מימושים, מעבר לנקודות בהן נוצרה הזדמנות. אנו מאמינים שהחברות הללו הן פוטנציאל להיות יוניקורן במונחי דולרים. המטרה שלנו היא להשקיע ולקדם חברות שמועילות לעתיד האנושות ולעבוד קשה כדי שאותן חברות יתפתחו וכמובן ישיאו ערך".

x