עיריית תל אביב רצתה להסב חלק משדה דב לאתר קמפינג
בעלי הקרקע הפרטיים בשדה דב מתנגדים נחרצות לתוכנית העירייה: "לתדהמתנו הסתבר לנו שהעירייה מקדמת מתחם למטרות קמפינג על חלקים משטח שדה דב. פעולות אלה נעשות בחשאי וללא כל גילוי לבעלי הקרקעות". העירייה: "לא היתה כוונה להקים אתר קמפינג קבוע אלא לקיים אירועים זמניים למשפחות תושבות העיר"
עיריית תל אביב ביקשה להסב חלק משדה דב לאתר קמפינג הכולל אזור לינה באוהלים, שירותים ומלתחות ואזור מנגל, אך בעלי הקרקע מתנגדים נחרצות לתוכנית, ובית המשפט קבע כי עמדתם היא הקובעת, כך נודע ל"כלכליסט".
בספטמבר פנה אלי לוי, מנהל אגף הנכסים בעירייה, במכתב למנהלים המיוחדים של הקרקע ובו פירט את תוכניות העירייה להקמת מתחם הקמפינג במשולש בחלק המערבי של השדה, שלפי התב"ע מיועד לשמש כשטח ציבורי פתוח והשימושים המותרים בו הם פארק ציבורי עם כל השירותים הנלווים לו. כוונה זו התגבשה על רקע ההערכה שיחלפו כמה שנים עד לאישור תוכניות האיחוד וחלוקה בשדה.
רצועת החוף הסמוכה לשדה דב כוללת כיום טיילת ונחשבת לפינת חמד שרבים מתושבי תל אביב גילו והחלו לבקר בה לאחר סגירת השדה.
בעלי הקרקע הפרטיים בשדה דב מתנגדים נחרצות לתוכנית העירייה: "לתדהמתנו הסתבר לנו שהעירייה מקדמת מתחם למטרות קמפינג על חלקים משטח שדה דב. פעולות אלה נעשות בחשאי וללא כל גילוי לבעלי הקרקעות".
החשש של בעלי הקרקע הפרטיים הוא מהשתלטות על הקרקע, יצירת מטרד סביבתי ומקום להתרחשות פלילית, שעשויים להוריד את ערך הקרקע: “במחוזותינו הזמני הופך מהר מאוד לקבוע, וגורמים במיוחד ברשויות מתאהבים במהירות בפתרונות שכבר נמצאים בשטח", לשון המכתב למנהלים המיוחדים. בעלי הקרקעות מיוצגים על ידי עו"ד מרים דונין־שוב, שותפה במשרד המבורגר, עברון ושות'. המנהלים המיוחדים לנו לבימ”ש השלום בהרצליה, וזה קיבל את עמדתם.
מהעירייה נמסר: “לא היתה כל כוונה להקים אתר קמפינג קבוע אלא לקיין אירועים זמניים למשפחות תושבות העיר, כפי שנעשה בעבר בכל העיר בגנים ציבוריים. מאחר שהנאמנים סירבו לשימוש בשטח, האירועים יתקיימו במיקומים אחרים בעיר.