מעקב כלכליסט
לוקח את הזמן: האוניברסיטאות משלמות פנסיה לנפטרים, השופט קבע דיון לעוד 5 חודשים
ארבעה מוסדות השכלה גבוהה שעתרו נגד משרדי הפנים והמשפטים, לאור סירובם לאפשר הצלבה של רשימת מקבלי הגמלאות עם מרשם האוכלוסין כדי למנוע בזבוז כספי ציבור בסכומים משמעותיים, הופתעו לגלות כי השופט קבע דיון רק בחודש אפריל 2021. פנו לבית המשפט בדרישה להקדמת הדיון
על אף הצהרת ארבע האוניברסיטאות הגדולות שהן נאלצות לשלם כיום פנסיה תקציבית בסכומים משמעותיים ביותר לגמלאים או שאריהם שנפטרו, וזאת בעקבות סירובו של משרד הפנים להצליב את רשימת הזכאים עם נתוני מרשם האוכלוסין, בית המשפט לא ממהר לנסות למצוא פתרון.
- מפנסיה תקציבית לא ישחרר גם המוות: האוניברסיטאות שילמו גמלאות לעובדים שנפטרו
- דו"ח החשב מבהיר: טיפול בפנסיות יחסוך מיליארדים
- לאן עדיף להפקיד בסוף השנה - לקרן פנסיה או לקרן השתלמות?
שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אלכסנדר רון, שאמור לדון בעתירה שהוגשה בדרישה לאפשר לאוניברסיטאות לקבל את המידע, קבע הדיון ראשון בה רק בעוד חמישה חודשים (20.4.2021). בעקבות ההחלטה, שמעכבת את מציאת הפתרון וגורמת בינתיים לבזבוז כספי ציבור, פנו היום (ד') האוניברסיטאות לשופט רון וביקשו להקדים את הדיון לחודש פברואר - בסמוך להגשת תשובת המדינה.
"בעתירה פירטו האוניברסיטאות כי הן נושאות בתשלומי פנסיה תקציבית לחלק מגמלאיהם או שאריהם מכח הסכמים קיבוציים, שמשתלמת מדי חודש", הזכירו המוסדות לשופט. "עם פטירתו של הגמלאי פוקעת הזכות, אולם אם המוסד לא יודע על דבר הפטירה הוא אינו יודע להפסיק לשלם גמלה, ובאופן זה משולמת גמלה לשווא ונוצר בזבוז משווע של כספי ציבור".
על רקע זה ועל מנת להימנע מהמשך בזבוז כספי ציבור משווע", כתבו האוניברסיטאות ירושלים, ת"א, חיפה והטכניון, "מתבקש בית המשפט הנכבד להקדים את מועד הדיון לתחילת פברואר או מרץ".
טרם נתנה החלטה בבקשה.