קרן aMoon של מריוס נכט רשמה תשואה של פי 15 על Seer
הקרן של מייסד צ'ק פוינט לשעבר מריוס נכט וד"ר יאיר שינדל השקיעה בחברת הביומד האמריקאית Seer לפי שווי של 228 מיליון דולר. השבוע הונפקה החברה ב־1.3 מיליארד דולר וזינקה לשווי של 3.5 מיליארד דולר
אקזיט נאה לקרן ההון סיכון aMoon של מריוס נכט ויאיר שינדל: הקרן, שמתמחה בהשקעות בחברות בעולם הרפואה והביומד, רשמה תשואה של פי 15 בתוך שנה בלבד על השקעה בחברת Seer האמריקאית, שהונפקה השבוע בנאסד"ק.
aMoon הובילה גיוס של 55 מיליון דולר ב־Seer בדצמבר 2019, לפי שווי של 228 מיליון דולר, והשבוע השלימה החברה הנפקת מניות ראשונה לציבור לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר. מאז ההנפקה זינקה מניית החברה כמעט פי שלושה וכעת היא נסחרת לפי שווי של 3.5 מיליארד דולר. במהלך חריג, להנפקה הציבורית התלוותה גם הנפקה פרטית, שבה רכשו גופים אחדים מניות חדשות של Seer במחיר ההנפקה בסכום מצטבר של 135 מיליון דולר.
- מריוס נכט, טויוטה ו-LG מצטרפים להשקעה באורורה לאבס הישראלית
- אחרי צ'ק פוינט: מריוס נכט יתמקד בהשקעות בבריאות דיגיטלית ובמכשור רפואי
- אחרי 27 שנה: מריוס נכט עוזב את צ'ק פוינט
את המהלך יזמה קרן aMoon כדי למנוע את דילול אחזקתה בחברה. לצדה השתתף בחלק הפרטי של ההנפקה גם גוף ההשקעות היפני הענק סופטבנק, בהובלתו של מאסיושי סון. בעקבות ההנפקה הפרטית שמרה aMoon על אחזקה של כ־10% ממניות Seer, ששוות כעת 300 מיליון דולר. את ההשקעה של הקרן בחברה הוביל תומר ברקוביץ', שותף וסמנכ"ל הכספים של aMoon.
מה שתרם לעניין הרב של המשקיעים בוול סטריט ב־Seer, חברת ביומד נטולת הכנסות, הוא הייחוס המשפחתי שלה. אחד המייסדים של החברה שהניח במעבדתו את היסודות הטכנולוגיים לפיתוח ואשר יושב עד היום גם בדירקטוריון שלה הוא פרופ’ בוב לנגר, המדען שעומד גם מאחורי החיסון לקורונה של מודרנה, שמבוסס על טכנולוגיית mRNA. לנגר, פרופסור מ־MIT שעל שמו רשומים יותר מ־1,000 פטנטים, הפך השנה למיליארדר בעקבות העלייה התלולה במניית מודרנה בציפייה להשקת החיסון שפיתחה. לנגר מחזיק ב־3% ממניות מודרנה וגם ב־7% ממניות Seer.
הפיתוח של Seer, שהוקמה בקליפורניה לפני שלוש שנים בלבד, נוגע גם הוא בעולמות של חלבונים. החברה, שאין לה קשר לישראל למעט ההשקעה של aMoon, פיתחה את הפרוטאוגרף (Proteograph), מערכת שמסוגלת לפענח רצף חלבונים ולמפות אותם בזמן קצר של ארבע שעות, במקום בפרק זמן של שבועיים המקובל היום. פריצת דרך זו מוזילה משמעותית את תהליך הפענוח, ולכן ניתן יהיה להשתמש בה לפענוח בדיקות דם כדי לאפשר זיהוי מוקדם של מחלות. אחד היישומים הראשונים של Seer הוא זיהוי סימנים מוקדמים של סרטן ריאות, מחלה שתסמיניה מתחילים להופיע לרוב בשלבים מאוחרים. מדעני החברה אף פרסמו מאמר מקצועי בנושא שמראה כיצד על בסיס הטכנולוגיה שלה ניתן לאבחן סרטן ריאות בשלבים מאוד ראשוניים ובכך להעלות דרמטית את סיכויי ההישרדות של החולה. כמו מרבית חברות ביומד, גם ל־Seer אין עדיין הכנסות. עד היום היא סיפקה מערכת פרוטאוגרף אחת באוקטובר 2020 ואמורה לספק אחת נוספת עד סוף השנה.
הנפקת Seer היא ההנפקה השלישית של קרן aMoon, שמנהלת קרוב למיליארד דולר, מתחילת 2020. קדמו לה הנפקת איילה פארמה בנאסד"ק לפי שווי של כ־200 מיליון דולר, אשר נסחרת היום מתחת למחיר ההנפקה, ושל ADICET שנסחרת היום ב־244 מיליון דולר. אקזיט נוסף רשמה הקרן בעסקה להשקעה של אלרון בחברת קרטיהיל לפי שווי של 180 מיליון דולר עם אופציה לשווי של 500 מיליון דולר בהתאם לאבני דרך. ל"כלכליסט" נודע כי בימים אלה מובילה הקרן סבב השקעה יוצא דופן בחברת ביוטק בתחום הגנומיקה מקליפורניה שמעורבים בה ישראלים ואשר פועלת עדיין מתחת לרדאר ( stealth mode) לפי שווי מיליארד דולר.
בצד הפחות חיובי ספג נכט השנה מפלה עם כישלונה של ביונדווקס הישראלית בשלב האחרון של ניסויים קליניים בחיסון אוניברסלי לשפעת שניסתה לפתח. עם זאת, ההשקעה בביונדווקס נעשתה במסגרת הקרן הראשונה שממומנת כולה מכספו של מייסד צ'ק פוינט.