לאחר כישלון פרויקט בלונדון: משקיעים בהגשמה תובעים פיצוי של 10.1 מיליון שקל
50 משקיעים בפרויקט 'לונדון 9' הגישו לבית המשפט תביעה נגד הקרן והדירקטורים שכיהנו בה, שבה הם טוענים כי הגשמה הטעתה אותם והתרשלה בניהול הפרויקט עד כדי כישלונו; "הנתבעים הסוו את העובדה שעבור הזכות להשתתף בהשקעה ה'בטוחה' בפרויקט, הם גבו מהתובעים עמלה בשיעור 7% מכספי ההשקעה"
תביעה נגד נגד קרן הגשמה הוגשה הבוקר (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב במסגרתה 50 משקיעים בפרויקט 'לונדון 9' תובעים מהקרן ומהדירקטורים שכיהנו בה 10.1 מיליון שקל בטענה כי הגשמה הטעתה אותם והתרשלה בניהול הפרויקט עד כדי כישלונו.
- משקיעים תובעים את קרן הגשמה ב-9 מיליון שקל: "חלבו לנו את הכספים"
- התביעות נגד הגשמה נערמות: המשקיעים בפרויקט בלונדון רוצים את הכסף בחזרה
- אפקט קרן הגשמה: רשות ני"ע מתלבשת על נוהלי ההנפקות מחוץ לבורסה
המשקיעים, המיוצגים על ידי משרד עורכי הדין זיו איזנר ושות', דורשים חזרה את כספי קרן השקעתם וטוענים, כי הגשמה הציגה להם מצגי שווא והטעתה אותם כשהבטיחה החזר ודאי של הקרן, לצד תשואה שנתית בשיעור של 22.87%-23.98%. "בקולו שלו" נכתב בתביעה "הצהיר אבי כץ בפומבי, כי 'רק נוכלים מאבדים כספי קרן השקעה של משקיעים". בפועל, "כספי המשקיעים ירדו לטמיון", נכתב עוד.
פרויקט לונדון 9'מוקם ברחוב POLAND שבאזור סוהו בלונדון אנגליה, וכלל רכישת בניין קיים בן 6 קומות, ושיפוץ 8 הדירות בו לכדי דירות יוקרה תוך 18 חודשים. התובעים טוענים, כי בעוד הגשמה התחייבה למימון בנקאי עבור הפרויקט, הסתירה הקרן כי בפועל "הפרויקט מומן באמצעות קרנות מזנין ולא באמצעות מימון של הבנק....וכי אם לא יסתיים הפרויקט ותפרע ההלוואה תוך הזמן הקצר שהוגדר לה מראש (18 חודשים), יערמו ויתפחו חיובי הריבית בצורה דרמטית ובאופן שיביא לקריסת הפרויקט", נכתב בתביעה.
הגשמה, על פי התובעים, גייסה כספים לפרויקט מ-84 משקיעים שונים, שחולקו ל-3 יחידות השקעה שונות: 'פלטינום' למשקיעי 30 אלף לירות שטרלינג; 'זהב' למשקיעי 25 אלף לירות שטרלינג; ו'סילבר' למשקיעים שהשקיעו 20 אלף לירות שטרלינג.
"הנתבעים הסוו את העובדה שעבור הזכות להשתתף בהשקעה ה'בטוחה' בפרויקט הם גבו מהתובעים עמלה בשיעור 7% מכספי ההשקעה" ציינו עו"ד זיו איזנר, חוסאם חוסיין וירון רובינה ממשרד עו"ד זיו איזנר ושות', בכתב בתביעה "באופן שמבטיח שהנתבעים, בשונה מהתובעים, הרוויחו בכל מקרה מהפרויקט כבר מראשיתו.... וללא כל קשר לתוצאות ההשקעה".
הגשמה גייסה כ-2.1 מיליון לירות שטרלינג כהון ראשוני מהמשקיעים להתחלת הפרוייקט כבר בנובמבר 2014, והובילה בהמשך לנטילת הלוואות בגובה של יותר מ-16 מיליון לירות שטרלינג לטובת השלמתו. ביוני 2019 היא כבר נאלצה למכור אותו במסגרת כינוס נכסים תמורת 14 מיליון לירות שטרלינג, לאחר שהעלויות עלו על הרווחים האפשריים מהפרויקט, וההון העצמי של המשקיעים נמחק.
בדצמבר 2018 הגשמה כבר מסרה לתובעים, כי אין בנכס כדי לכסות את עלויות הנושים, ובסוף יוני 2019, כאמור, מכרה את הנכס, אך התמורה לא הספיקה אף לכיסוי עלויות המימון וכספי המשקיעים אבדו.
מקרן הגשמה נמסר בתגובה: "למרבה הצער שוב אנו נחשפים מהתקשורת לתובענה שכביכול הוגשה כנגד הגשמה עוד לפני שנמסרה ונלמדה על ידנו. כזוכר הגשמה היא חברה ותיקה שגייסה במרוצת השנים סך של למעלה מ-3 מיליארד שקל וביצעה מאות רבות של עסקאות בפריסה עולמית תוך השאת תשואה למשקיעיה. כשתתקבלנה התובענות החברה תגיב לגופן". .