דעה
אמסלם מחרב את נבחרת הדירקטורים
מבקר המדינה שבחן את נבחרת הדירקטורים ב־2017 הגיע לאותה מסקנה כמו משרדי המשפטים והאוצר: את הנבחרת צריך לעגן בחקיקה, כדי שפוליטיקאים לא ירמסו את טובת הציבור בעבור אינטרסים צרים. כעת אחד מהם שם לו למטרה לחסל אותה כמה שיותר מהר
אחרי שבסוף השבוע הכריז השר הממונה על רשות החברות דודי אמסלם כי יסגור את נבחרת הדירקטורים, אתמול (א') הוא תקף בחריפות את המשנה ליועץ המשפטי לממשלה דינה זילבר על שהניחה על שולחנו חוות דעת המבקשת להסדיר בחקיקה את נבחרת הדירקטורים. אותה נבחרת שאמסלם שם לו כמטרה לחסל כמה שיותר מהר. הנזק שייעשה יהיה חסר תקדים אפילו במונחים של הממשלות האחרונות שבהן מונו השרים על סמך קרבתם לנתניהו ולא כישוריהם.
כשם שלא היינו מצפים שאדם ללא ניסיון והשכלה רלבנטיים ינהל חברה פרטית, כך גם איננו רוצים שאנשים ללא ניסיון רלבנטי ינהלו את החברות הממשלתיות. ההצלחה הגדולה של נבחרת הדירקטורים היא הוצאת החברות הממשלתיות - שממומנות מכספי משלם המסים ומנהלות היבטים רבים של חיינו ונכסים רבים - מציפורניהם של הפוליטיקאים שראו בהן במשך שנים ארנק ללא בור לתשלום למקורבים פוליטיים.
צודק אמסלם כאשר הוא טוען כי אין ייצוג מספיק מגוון בנבחרת הדירקטורים. אולם על פי נתוני הרשות מ־2016, שיעור הדירקטורים בעלי הניסיון הניהולי הבכיר זינק מ־26% ל־69%, שיעור בעלי המומחיות הפיננסית זינק מ־14% ל־63% ועוד ועוד. מבקר המדינה שבחן את הנושא ב־2017, הגיע לאותה מסקנה כמו משרד המשפטים ומשרד האוצר - את נבחרת הדירקטורים צריך לעגן בחקיקה, כדי שפוליטיקאים כדוגמת אמסלם לא ירמסו את טובת הציבור בעבור אינטרסים צרים.
נבחרת הדירקטורים היא ההצלחה הגדולה ביותר - יש שיאמרו היחידה - של יאיר לפיד כשר אוצר, שנתן יד חופשית לאורי יוגב מנהל רשות החברות באותם ימים. נתניהו לא טרפד בזמנו את המהלך, אך עכשיו הוא מסתכל מהצד על פעולות החורבן של אמסלם הישוב בכיסא שהומצא במיוחד בשבילו.
אם אמסלם היה באמת דואג לגיוון, הוא היה מנסה לשפר את הכישורים והפריון של השכבות הנמוכות בציבור הישראלי במקום לחלק כמה משרות בודדות לחברים.