הביטקוין כמעט על שווי 21 אלף דולר; היום חצה לראשונה את רף ה-20 אלף דולר
לאחר ששבר את השיא הקודם מ-2017 לפני שלושה שבועות, מטבע הקריפטו המפורסם בעולם רושם ציון דרך נוסף, עם שווי של מעל ל-20 אלף דולר - מטפס ב-6.2% ל-20,830 דולר; מני רוזנפלד, יו"ר איגוד הביטקוין הישראלי: "ציון דרך סמלי ומרשים, אך חשוב לדעת - בטווח הקצר העליות עלולות להתחלף בירידות"
הביטקוין חצה לראשונה את רף ה-20 אלף דולר, מטפס ב-6.2% ל-20,830 דולר. לפני שלושה שבועות שבר את השיא הקודם מדצמבר 2017, כשעמד על 19,783 דולר.
- המשפחה שהשקיעה את כל החסכונות בביטקוין ומטיילת בעולם
- אחרי ניפוץ השיא אמש: הביטקוין ממשיך לזנק ומתכונן לחגיגות ה-20 אלף דולר
- והנה זה הגיע: הביטקוין במחיר שיא של כל הזמנים
"זהו ציון דרך סמלי בדרך של ביטקוין למעלה" אמר מני רוזנפלד, יו"ר איגוד הביטקוין הישראלי: "ערך הביטקוין משקף את האפשרויות הגלומות בו ובכלכלה בה הוא מייצג, וגם את השימושים בו. עם זאת, דווקא עכשיו צריך לומר - שער הביטקוין משתנה במהירות, ואי אפשר לחזות בטווח הקצר. העובדה שהשער הכפיל את עצמו בלמעלה מפי חמש מהשער בו היה רק במרץ השנה היא מרשימה, אבל עליות שכאלה יכולות להתחלף במהירות בירידות".
שגיא בקשי, מנכ"ל חברת הפינטק Coinmama מרמת גן מדגיש כי "עליית מחיר הביטקוין נובעת בעיקר מעודף ביקוש על היצע, בדומה לשוק הנדל"ן. יותר ויותר אנשים, חברות מסחריות ומדינות מבינים כי מדובר במירוץ חימוש מסוג חדש - משחק הכיסאות. המוסיקה, למעשה, כבר נעצרה. בקרוב נראה מי נשאר ללא כיסא, ויש רק 21 מיליון כיסאות במשחק".
יובל רואש, מנכ"ל ביטס אוף גולד: "עליית המטבע מגיעה על רקע מספר גורמי רקע יציבים יחסית, אשר דוחפים את ערך הביטקוין כלפי מעלה. הראשון בהם הוא קצב הנפקת המטבעות שנחתך במחצית במרץ האחרון, והשני הוא כניסתם של מספר גופים משמעותיים לתחום, בין אם משקיעים כגון מיקרוסטרטג'י וג'יי פי מורגן, או חברות כמו פייפאל וסקוור, אשר רוכשות ביטקוין ומבקשות לעשות באמצעי התשלום הזה שימוש במערכות שלהן. גורם שלישי נוסף הינו היחלשות הדולר והדפסת הכסף בארה"ב, אשר גורמים למשקיעים לנסות ולגדר את עצמם באמצעים אשר יאפשרו להם לשמור על ערך הכסף, מה שהופך את ביטקוין לאטרקטיבי".
אלי בז'רנו, מנכ"ל Bit2c: "מדובר בשבירת שיא נוספת על רקע ההתחזקות הכללית של התחום. אנחנו מאמינים שההתייחסות לביטקוין לא רק כאמצעי תשלום אלא גם כמכשיר המאפשר להחזיק ערך, תביא להתייחסות משמעותית אליו, שתלך ותגבר בעולם, בהתאם למגמה אותנו אנו רואים בחודשים האחרונים".
"המוסדיים בארה"ב נכנסו והמחסום הפסיכולוגי נשבר"
הביטקוין חוזר בהדרגה לתודעה, לנוכח השחיקה בדולר בשל חבילות ההצעה הענקיות שמגבשים הממשלים במערב לנוכח מגיפת הקורונה, ונראה כי נשבר מחסום פסיכולוגי עם חציית שווי 20 אלף דולר. לפי מומחה ישראלי העוקב מקרוב אחר הנעשה, מדובר בעלייה שמתודלקת בעקבות כניסת גופים מוסדיים מארה"ב שסייעו לזינוק האחרון במחירו.
אלי מיזרוח, מנכ״ל silver castle, בית השקעות לנכסים דיגיטליים מציין כי "החצייה של קו 20,000 דולר לביטקוין היתה כבר על הרדאר בחודש האחרון. הרקע לזה היה זרימה של כסף מוסדי בעולם שנכנס בחודשים האחרונים להשקעה בביטקוין. אלה ידיים חזקות. בחצי השנה האחרונה נכנסו המוסדיים ברמה יותר משמעותית בגלל שהרגולציה האמריקאית מאוד התקדמה בנושא".
לאחר השינויים הרגולטוריים מסביר מזרוח, התאפשר לראשונה לגופי השקעות מוסדיים "להרגיש בנוח" ולקנות את המטבע. "כיום יש כללים ברורים איך למשל חברה ציבוריות בארה"ב יכולה לקנות, להשקיע ולהחזיק בביטקוין. זה נהיה חלק מהפורטפוליו שלהן". נציין כי לפני חודש למשל היתה התפתחות כשחברת התשלומים המקוונים פייפל אפשרה לקנות ולאחסן בביטקוין דרכה, "זה מאוד העלה את הביקוש", מוסיף מיזרוח.
להערכת מיזרוח המוסדיים נכנסו להשקעה במטבע בקצב גובר בחודשים האחרונים. וכך, לאחר שנסחר לפני 3 חודשים סביב מחיר של 9-10 אלפי דולרים זינק בהדרגה ל-15 אלף דולרים. לדבריו, "לקראת סוף שנה במהלך דצמבר, הרבה מהגופים האלה מימשו את הקרן והשאירו הרווחים. הסייקל נגמר, ועכשיו הביקושים שוב חזרו והמחיר עולה".
כיום ההערכות הן כי מחיר הביטקוין צפוי להמשיך לטפס, שכן הוא מהווה חלופה למחיר הדולר. קשה מאוד לייצר עוד מטבעות ביטקוין, מאחר והמטבע בנוי בקונספט דומה לכריית זהב. רוב מטבעות הביטקוין הדיגיטליים כבר נכרו והולך ונהיה יותר ויותר יקר כדי למצוא עוד רסיסי מטבעות. וכך אם ב-2019 מחיר הביטקוין ב-100%, הרי שמתחילת 2020 הוא עלה ב-170%.
"ממש ייתכנו תיקונים במחירו בהמשך הדרך", אומר מיזרוח "שכן המחיר של 20,000 דולר נתפס כמחסום פסיכולוגי. אבל זה לא ישנה את המגמה הכללית של פריצה של הסכר וזרימת הכסף המוסדי פנימה".
בארץ הוא מוסיף "מתחילה בחודשים האחרונים מגמה גוברת מצד המוסדיים הישראלים לבדוק כיצד קונים ביטקוין. זומנתי לוועדות השקעה של מוסדיים גדולים שרוצים לקבל החלטה ולבדוק איך קונים ביטקוין לפורטפוליו שלהם. הביקוש עולה וגובר".
אחת הטענות נגד ההייפ סביב המטבע הדיגיטלי הן כי בעוד שזהב אי אפשר לייצר עוד, מטבעות דיגיטליים חדשים דוגמת הביטקוין כן אפשר.
מיזרוח גורס אחרת, "אל תסתכלו על ביטקוין כמטבע שהוא כמו דולר או שקל, שיום אחד תקנה איתו כוס קפה. צריך לראות אותו כנכס פיננסי יותר כסוג של קומודיטי. מה מעניין בו? יש הרבה אפיקי השקעה מעניינים בעולם הנכסים הדיגיטליים. מוסדיים ומשקיעים מתוחכמים נכנסים לתחום דרך ביטקוין. הוא משמש כשער כניסה מעולם הכסף הרגיל לעולם הנכסים הדיגיטליים והוא ימשיך לשמש כך. הוא כמו הדולר של הנכסים הדיגיטליים. ככל שיש יותר ביקוש לעוד ועוד מוצרים אז הביקוש לביטקוין עולה. עלות יצירת הביטקוין הולכת ועולה, נהיה יותר ויותר יקר לייצר אותו. אלה פקטורים שדוחפים אותו קדימה".