אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי
לטעום מהפסטה של מאיר שלו, סטודיו בילונגינג לעיצוב ואמנות מכפר ויתקין משיק חנות אונליין, אירועי “מרימים את השאלטר ברחוב בזל", להתבגר עם ההומור המושחז של "פה גדול" ומתכון לקבב עוף יפני
טלוויזיה
להתבגר עם ההומור המושחז של "פה גדול"
בתחילת העונה הרביעית של "פה גדול", החוזרת מחר בנטפליקס, הרוח של דיוק אלינגטון שרה לנו שיר. "החיים מלאים, הו אלוהים,/ כל כך הרבה דמויות, סדרות וסרטים/ לעקוב אחרי כל השיט הזה בטלוויזיה זה קשה, אתם מבינים?" אלא ש"פה גדול", סדרת האנימציה על מתבגרים שהיא גם למבוגרים, היא מהיחידות שמתבלטות מעל כל השיט הזה שבסדרות בטלוויזיה. בעונה הרביעית, כל החבר'ה ומפלצות ההורמונים שלהם נמצאים במחנה קיץ (אמריקאי, לא כמו מחנ"ק של הצופים בישראל, זה לחלשים. אלא במחנה קיץ ארוך וממושך כמעט ללא ביקורי הורים). יש דמויות חדשות, כמו המדריך הארי, שאותו מדבב ג'ון אוליבר הנהדר, וסת' גולדברג, שמדבב אותו סת' רוגן. וישנה נטלי, שעד המחנה קיץ הזה היתה ילד שענה לשם גייב, אלא שמפלצת ההורמונים שלו הציקה לו עד שהבין שהם טרנסג'נדר. ודמויות ישנות ואהובות העוברות חוויות חדשות ומחשלות, כמו שהגיל הזה מזמן. טוב להיות מאחוריו, וכיף למי שיש לו את "פה גדול" שתעזור לו לעבור אותו היום.
רותה קופפר
מפגש
לטעום מהפסטה של מאיר שלו
מאיר שלו, נצר למשפחת חקלאים מנהלל, עבד בנערותו עם דודיו בשטח. כיום הוא בעיקר מטפח בזמנו הפנוי את גינת ביתו בעמק יזרעאל, שעליה גם כתב את ספרו "גינת בר". הערב ב־20:30 יארח וירטואלית בביתו, במסגרת הסדרה "תאכלו משהו" של משכנות שאננים, המפגישה בין ספרות וקולינריה. במפגש "על צמחים ואנשים" תוכלו לצפות בחצבים הצומחים בגינה, ושלו ישוחח עם העיתונאית וחוקרת האוכל רונית ורד. "אני מכין פסטה בעלי מרווה וחמאה עם רונית, ומקריא את הפרק 'איטליה בגינה' מ’גינת בר’ שעוסק בה, מתאר את אופן הכנת הלימונצ'לו מהלימונים, ומדבר על הגינות של פעם שאיכשהו ניסו להיבדל מהטבע המזרח־תיכוני", מספר שלו. "אני חושב שהטבע הבהיל מעט את החלוצים של ימי העלייה השנייה והשלישית שבאו רובם ממזרח אירופה והיו רגילים לאקלים צונן ונוף ירוק. הניגוד העצום בין חיים של חורף ואביב ומוות של קיץ לא קיים שם בצורה שאצלנו, אלא ההפך, אצלם החיים זה הקיץ. הגינה שלי בקיץ היא זוועה בעיניים וכל אחד שואל 'זו הגינה שעליה כולם מדברים?’. אבל בשאר השנה צומחים בה פרחי הבר שהם יפהפיים, חזקים ושורדים את שינויי האקלים והיובש של המזרח התיכון".
הצפייה חופשית: facebook.com/mishkenot
מאיה נחום שחל
שופינג
לשאוב השראה מפשטות וקיימות
ברוח התקופה סטודיו בילונגינג לעיצוב ואמנות מכפר ויתקין משיק חנות אונליין. המייסדת והיוצרת הרב־תחומית, נעה בר לב-דוידור, מודה שהרבה שנים נרתעה מאתר מכירה, אבל ההתרגשות בשיאה. "מרגש לקבל הזמנות מדרום הארץ ועד הצפון, ולדעת שהצלחנו להנגיש את בילונגינג. יותר מתמיד בתקופה הזאת אני עומדת מאחורי האג'נדה שלי של לוקליזם, ייצור מקומי וקראפט". בצד החנות השיקו בבילונגינג גם מגזין השראה, "יומן צילומים דוקומנטרי", המשקף את רוח המותג הדוגלת באחריות לסביבה ולמשאבי הטבע, ובשימוש בכל מה שכבר קיים כחומר גלם ליצירת דברים חדשים, ומוקירה מלאכות יד. פרט למגזין מוצעים כאתר פריטים כמו קרש חיתוך יפהפה מעץ, סלסילת לחם מפשתן, וגוף תאורה ארטיזנלי. בקרוב גם יוצעו למכירה רפרודוקציות במהדורה מוגבלת.
עילית מינמר
אמנות
לצאת למסע קניות לא שגרתי
במהלך היומיים הקרובים (חמישי ושישי) יהפכו החנויות במתחם בזל בתל אביב לחללי אמנות אלטרנטיביים — זאת במסגרת אירועי “מרימים את השאלטר ברחוב בזל", יוזמה של מחלקת התרבות של עיריית ת"א־יפו שהזמינה אמנים ממדיות שונות לשתף פעולה עם בעלי עסקים מקומיים ולהציג עבודות בחלונות הראווה, בחנויות ובמרחב הציבורי של המתחם: דפנה טלמון תפזר, כחלק מפרויקט מתמשך שלה, חפצים ארוזים בחמש חנויות במתחם, אותם יוכלו המבקרים לקחת כמתנות. מרב שין בן אלון תציג בחנות הנעליים “שירוזי" רישומי דיו קטנים, מעין מוזס תשמיע עבודת סאונד בגלידריה “וניליה", בית הקפה “mela" יהפוך לבוטיק לעיצוב מסכות של גילי אבישר, ועוד.
רעות ברנע
מתכון
קבב עוף יפני
דקלה חיון, "מכופפת מקלות", mekofefet.com
רכיבים ל־12 שיפודים:
- 500 גר' עוף טחון (עדיף פרגיות)
- בצל קטן קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2 כפות קמח תפוחי אדמה
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף סאקה
- ½ כפית מלח
לרוטב:
- 3 כפות רוטב סויה
- ½ כוס סאקה
- 3 כפות מירין
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית שטוחה קמח תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
- אם מכינים את הקבבים על הגריל, משרים 12 שיפודי במבוק במים, כדי שלא יישרפו במהלך הצלייה.
- שמים את כל מרכיבי הקבבים בקערה גדולה, ולשים היטב בעזרת הידיים כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
- מחלקים את התערובת ל־12 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק קציצה מוארכת בעזרת ידיים משומנות, ומשחילים שיפוד למרכזה. מניחים על צלחת משומנת. התערובת מאוד רכה, לכן יש להחזיק את השיפוד מהצד של הבשר.
- מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב בסיר קטן, ומביאים לרתיחה. מבשלים כדקה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומניחים בצד.
- מחממים מעט שמן במחבת פסים (אפשר גם במחבת רגילה), מניחים בזהירות את הקבבים וצורבים מכל הצדדים עד להשחמה קלה. כשהקבבים מוכנים, מברישים אותם ברוטב מכל הצדדים וצולים עוד כחצי דקה. מוציאים לצלחת ומגישים.
רעות ברנע