דוח חזק להראל ביטוח: רווח של 402 מיליון שקל ברבעון השלישי
הבור בדמי הניהול נסגר והחברה דיווחה על רווח לעומת הפסד של 118 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2019; בהראל ציינו כי נכון להיום ברוב תחומי הפעילות יש צמיחה משמעותית במכירות
חברת הביטוח הראל פרסמה היום (ב') דוח חזק לרבעון השלישי של השנה, עם רווח של 402 מיליון שקל לעומת הפסד של 118 מיליון שקל שרשמה ברבעון המקביל ב-2019.
- המכירות של רמי לוי צמחו בזכות הקורונה, אבל פחות מהמתחרות
- הפעילות בחו"ל נשחקה, הכנסות אשדר נחתכו - רוווחי קבוצת אשטרום ירדו ב-20%
- כלל מסכמת רבעון עם הכנסות בתיק הנוסטרו ורווח כולל של 265 מיליון שקל
תוצאות הרבעון הושפעו מהתאוששות בשוק ההון ומהתאוששות מהירה של החברה ממשבר הקורונה. בחישוב תשעת החודשים הראשונים של השנה, רשמה הראל רווח של 407 מיליון שקל לעומת 640 מיליון בתשעת החודשים המקבילים, ירידה של 36% שנבעה ממשבר הקורונה והמפולת שהייתה בשווקים בתחילת המשבר.
נכון למועד סוף הרבעון השלישי, אומדן דמי הניהול שלא ייגבו בשל התשואה השלילית ("הבור בדמי הניהול") הסתכם בסך של כ-36 מיליון שקל בלבד. מסוף הרבעון השלישי חלו עליות נוספות בשוקי ההון שסגרו את הבור לחלוטין דבר שיאפשר להראל לשוב לגבות דמי ניהול משתנים.
סך הפרמיות ודמי גמולים בהראל רבעון השלישי של שנת 2020 ירד ב-5% ועמד על 6.8 מיליארד שקל, לעומת כ-7.2 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד. סך הפרמיות ודמי הגמולים בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2020 הסתכם בכ-20 מיליארד שקל, לעומת כ-20.4 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד, ירידה של 2.1% בלבד. מדובר בירידה מתונה ביחס לכך שבמשבר הקורונה עובדים רבים יצאו לחל"ת, והפסיקו הפקדות לפנסיה, וכן שתחומים כמו ביטוח נסיעות לחו"ל הושבתו כמעט לחלוטין.
בהראל ציינו פרט מעניין, ולפיו לאחר שבתחילת משבר הקורונה נרשמה ירידה משמעותית במכירות של פוליסות ביטוח חדשות, נכון להיום, במרבית תחומי הביטוח יש צמיחה משמעותית במכירות של פוליסות חדשות, ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
סך הנכסים המנוהלים של הראל נכון לסוף הרבעון השלישי הגיע לכ-278 מיליארד שקל, לעומת כ-270 מיליארד שקל במועד המקביל אשתקד, עלייה של כ-3%. מאז סיום הרבעון ועד סמוך למועד פרסום הדוחות עלה סך הנכסים לסכום של כ-288 מיליארד שקל.
מישל סיבוני, מנכ"ל קבוצת הראל ביטוח ופיננסים, אמר: "התפשטות נגיף הקורונה גרמה לצניחה בשווקים ולפגיעה בעובדים רבים במשק, שהוצאו לחל"ת או פוטרו. מצב זה השתקף בתוצאות הרבעון הראשון שבו נרשם הפסד כולל של כ-555 מיליון שקל.
"ההשקעה הרבה של הראל בטכנולוגיות ובדיגיטל, אפשרו להראל להציע, בעזרת סוכניה, הצעות ערך למבוטחים. בזכות אלה הצלחנו להציג התאוששות משמעותית ברבעונים השני והשלישי, עד כדי חזרה להיקפי פעילות מלאים ולמחזורי פרמיות כמעט באותם היקפים כפי שהצגנו בתקופה מקבילה אשתקד, וזאת במקביל לגידול משמעותי במכירות של פוליסות חדשות, במרבית תחומי פעילותה של החברה".