עורכי דינו של נתניהו לבית המשפט: המציאו עבירה, לבטל את כתב האישום
ראש הממשלה הגיש את הטענות המקדמיות שלו במסגרת המשפט שמתנהל נגדו בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים בתיקי האלפים. לדברי עורכי דינו, נתניהו "סומן מראש" והחקירה נגדו זוהמה. קודם לכן טענה איריס אלוביץ' כי כפי ששרה נתניהו לא הועמדה לדין - כך גם נגדה לא היו צריכים להגיש את כתב האישום
- מינואר 2021: נתניהו יידרש להגיע לבית המשפט שלוש פעמים בשבוע
- נתניהו לא יתייצב בבית המשפט עד שלב ההוכחות; הדיון הבא - ב-19 ביולי
- השופט מני מזוז: "ממשלה בראשות נאשם בפלילים - כשל מוסרי"
מלשכתו של ראש הממשלה נמסר כי עורכי הדין הגישו כ-200 עמודים ש"מוכיחים כי ראש הממשלה נתניהו 'סומן מראש' ובתיקים נגדו נעשה שימוש באמצעים פסולים ופליליים, זיהום חקירות ואכיפה בררנית", כלשונם.
לקריאת הטענות המקדמיות -לחצו כאן
"המסמך חושף כי בחקירות ראש הממשלה בוצעו מעשים פליליים בקנה מידה חסר תקדים. הדרך שבה נוהלו החקירות מעידה על כך שכבר בשלב מוקדם הבינו החוקרים כי ראש הממשלה לא ביצע כל עבירה, ולכן הם לא חקרו עבירה, אלא המציאו עבירה ואז ביצעו מעשים פליליים כדי להוכיח אותה. מעשים פליליים אלה אינם מקובלים באף חקירה, על אחת כמה וכמה בחקירה של ראש ממשלה, ולכן יש להורות על ביטול כתב האישום", כתבו עורכי הדין.
עורכי הדין בועז בן צור ועמית חדד מסרו כי ״היום הוגשה לבית המשפט בקשה לביטול כתב האישום. הבקשה מפרטת שורה ארוכה של כשלים ופגמים חמורים במהלך הליך החקירה בעניינו של ראש הממשלה. מדובר במהלכי חקירה פסולים בתכלית, בהדלפות אינסופיות - מאות במספר של חומרי חקירה, בניגוד לדין, ועריכת משפט פומבי בתקשורת לפני תחילת המשפט. הגשנו מסמך מפורט שכולל עשרות דוגמאות לפעולות חקירה פסולות, איום על עדים, שימוש בחייהם האישיים כדי לחקור אותם, השתקת עדים, אכיפה בררנית, התעלמות מראיות מזכות, ופעולות חריגות נוספות. מדובר באירוע חסר תקדים. במקום לחקור עבירה - חקרו אדם והמציאו עבירה.
"מעשים חמורים אלה אינם מקובלים באף מקרה, על אחת כמה וכמה כלפי ראש ממשלה. במדינה מתוקנת על רשויות האכיפה להקפיד על עקרונות של צדק והגינות גם במהלך חקירה. לטעמנו, ההצטברות הכוללת של הפגמים החמורים צריכה להוליך למסקנה של ביטול כתב האישום", אמרו.
מוקדם יותר גם בני הזוג אלוביץ' הגישו את טענותיהם בנפרד, כשאשתו של בעל השליטה בבזק, איריס אלוביץ', טענה כי שיקולי ההעמדה לדין לא היו שוויוניים. אלוביץ' טענה כי כפי שהוחלט לא להעמיד לדין את רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, וכן את מנכ"ל וואלה לשעבר אילן ישועה - כך היה צריך לעשות גם בעניינה.
הדיון הבא במשפט נקבע ל-6 בדצמבר, אך פרקליטיו של נתניהו ביקשו לתקן את כתב האישום ולמחוק את הביטויים שמתייחסים לראש הממשלה ולמשפחתו כאחד. בנוסף דרשו לפרט את הטענות בנוגע לקבלת השוחד והמתנות לכאורה, כמו גם את התמורה שהעניק לפי האישום נתניהו.
הרכב השופטים קיבל באופן חלקי את הבקשות ודחה את המענה לכתב האישום, אך קבע כי לא תהיה דחייה בדיונים בטענות המקדמיות, כולל בטענותיו של נתניהו על תיקון כתב האישום נגדו. הגשת המענה לכתב האישום נדחתה ל-4 בינואר 2021, והדיון שאליו מחויבים הנאשמים להתייצב נקבע ל-13 בינואר. בשל העיכובים בלוח הזמנים בהליך המשפטי, לשופטים לא נותרה ברירה אלא לדחות את תחילת שלב ההוכחות לחודש פברואר 2021.
השופטים מסבירים את הדחייה של שלב ההוכחות, בין היתר בשל "הצורך בהתאמות פיזיות הנדרשות על רקע נגיף הקורונה". הכוונה היא לעבודות שיפוץ או מציאת אולם גדול יותר מאולם הנשיא בבית המשפט המחוזי, שבו התקיימו עד כה הדיונים תחת הגבלה נוקשה של מספר המשתתפים.