פנאקסיה מכפילה ההפסד התפעולי למרות עלייה של 290% בהכנסות
החברה מייחסת את העמקת ההפסד לבניית תשתית לייצוא, והוצאות הפיכתה לחברה ציבורית. גיל בנימיני, סמנכ"ל הכספים של פנאקסיה: "השקענו בפיתוח מוצרים ורישומם בשוק האירופאי והבינלאומי, שמייצר את עתיד החברה, אך עדיין לא מייצר הכנסות"
פנאקסיה מעבדות ישראל מעמיקה ההפסד התפעולי ברבעון השלישי של השנה למרות העלייה החדה בהכנסות, ומדווחת על ביטול אסיפת בעלי המניות, שעיקר סדר יומה כוון לאישור העלאת תגמול נושאי המשרה הבכירים בחברה.
- פנאקסיה: קיבלנו תקן לייצוא קנאביס למדינות האיחוד האירופי
- הקרן שייסד סר רונלד כהן נכנסת לקנאביס ותפיץ את מוצרי פנאקסיה הישראלית
- דוחות פנאקסיה חושפים: ללא יצוא, חברות הקנאביס יתקשו להפוך לרווחיות
ההפסד התפעולי של חברת הקנאביס הרפואי העמיק ב-107.5% ברבעון ועמד על 8.3 מיליון שקל, שהוביל להפסד כולל של 8.4 מיליון שקל או 7 אגורות למניה, המהווה העמקה של 180% לעומת הפסד של 3 מיליון שקל או 4 אגורות למניה ברבעון השלישי של 2019.
החברה מייחסת את העמקת ההפסד להוצאות שרשמה על תשלום מבוסס מניות בגובה 1.8 מיליון שקל, בניית תשתית מסחרית ומשפטית לייצוא, ועלייה בהוצאותיה כתוצאה מהפיכתה לחברה ציבורית, לאחר שהשלימה באוקטובר 2019 את מיזוגה לשלד הבורסאי 'הרודיום'.
העמקת ההפסדים הגיעה למרות עלייה חדה בהכנסות החברה, שעמדו ברבעון השלישי של השנה על 16.8 מיליון שקל ומהווים עלייה של 290.7%, בהשוואה ל-4.3 מיליון שקל הכנסות ברבעון המקביל אשתקד.
העלייה בהכנסות מיוחסת, בין היתר, לעלייה במסגרת מכירה ישירה לבית המטופלים, ולכניסת רפורמת הקנאביס הרפואי של משרד הבריאות לתוקף, המחייבת מעבר מוצרי התחום במפעל קנאביס שמפעילה החברה, ובבתי המרקחת, המאמירים את מחירם.
הכנסות החברה לתשעת החודשים הראשונים של השנה עלו ב-338% ועמדו על 43.8 מיליון שקל, אך ההפסד התפעולי שלה לאותה תקופה העמיק ב-215.6% ועמד על 26.2 מיליון שקל. החברה מייחסת העמקת ההפסד גם לאורך תשעת החודשים להוצאות רישום שנאלצה לרשום על תשלום מבוסס מניות שעמדו על 7.5 מיליון שקל, והיערכות לייצוא והפיכתה לחברה ציבורית.
אלו הובילו אותה להפסד כולל של 26.6 מיליון שקל או 25 אגורות למניה, שהעמיק ב-52% בהשוואה ל-17.5 מיליון שקל או 21 אגורות למניה בתשעת החודשים הראשונים של 2019.
גיל בנימיני, סמנכ"ל הכספים של פנאקסיה, אמר ל'כלכליסט', כי "פנאקסיה הגדילה את המפעל ואת הכמות שהיא מוכרת למטופליה וההכנסות עלו כתוצאה מכך. מצד שני, אנו מחזיקים כיום ארגון שעובד בתקינה כפולה, גם ישראלית וגם אירופאית, שמשית הוצאות גבוהות. השקענו גם בחוזים ופיתוח מוצרים ורישומם בשוק האירופאי והבינלאומי, שהוביל לעבודה של מערך שלם שמייצר את עתיד החברה, אך עדיין לא מכניס הכנסות. לכן יש חוסר הלימה בין ההוצאות לבין ההכנסות".
במקביל דיווחה החברה, כי אסיפת בעלי המניות להעלאת אחוזי המשרה ושכרם של ארבעת בכיריה תבוטל כתוצאה מחילוקי דעות עם מספר בעלי מניות בנושא. שלושת מייסדי החברה; המנכ"ל דדי סגל, אסי רוטברט המכהן כמנהל עסקים ראשי, וסמנכ"ל הטכנולוגיות ערן גולברג, ביקשו להעלות את אחוזי משרתם מ-50% ל-80% ועימם את תגמולם החודשי מ-50 אלף שקל לחודש ל-80 אלף שקל.
החברה גם ביקשה להעלות באותם אחוזי משרה את משרתו של גיל בנימיני, סמנכ"ל הכספים, ובכך גם להעלות את שכרו מ-27 אלף שקל לחודש ל-44 אלף שקל חודש, ולהוסיף לו 2100 שקל להוצאות הרכב החודשיות.
פנאקסיה מעבדות ישראל נשלטת על ידי שלושת מייסדיה באמצעות 'פנאקסיה תעשיות' (64.84%) ונסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 319.2 מיליון שקל. קופת המזומנים ושווי המזומנים שהציגה החברה לסוף הרבעון השלישי של השנה עמדה על 5 מיליון שקל בהשוואה ל-2.4 מיליון שקל בתקופה המקבילה. ומניית החברה עלתה 6.62% מתחילת השנה.