כנס אונליין
"מרכז הקונגרסים החדש בירושלים יהווה מנוף צמיחה לעיר"
"אפשר לראות את ההשפעה של מרכזי קונגרסים בעולם. אנו לוקים בחסר בהבנה של כמה מרכזי קונגרסים הם מנופי צמיחה חברתיים, כלכליים ותעסוקתיים", דברים שאמרה מירה אלטמן, מנכ"לית מרכז הקונגרסים בנייני האומה בכנס ירושלים של כלכליסט
"בעלי מרכז הקונגרסים הבינלאומי הם הסוכנות היהודית ועיריית ירושלים והחברה היא חברה פרטית שאינה מסובסדת ולא מקבלת סיוע מהמדינה ומהבעלים. כשהיא מפסידה זו בעיה שלה, וכשהיא מרוויחה זה הישג שלה" - בדברים אלה פתחה מירה אלטמן, מנכ"לית מרכז הקונגרסים הבינ"ל - בנייני האומה, ירושלים את כנס ירושלים של "כלכליסט".
לדברי אלטמן, "לשמחתי, החברה לאורך שנים עובדת יפה ומרוויחה כסף. היא נכנסה למשבר זה כשהיא איתנה פיננסית, והיא עובדת גם כיום". אלטמן מסבירה כי "יש לציין שיש יתרונות לבעלות של עיריית ירושלים. מרכז זה מהווה מנוף צמיחה ומנוף כלכלי אדיר לעיר ולכל מדינת ישראל. תיירות הכנסים מביאה אוכלוסיה שונה מאוד מהתיירות הרגילה המגיעה לישראל שהיא תיירות צליינית".
לדברי אלטמן, "לדאבוני משרד התיירות לאורך כל השנים עשה עבודה אינטנסיבית על פלח השוק הצלייני ובשנים האחרונות אנו מגלים קצת יותר התעוררות במשרד בנושא הבאת כנסים בינלאומיים למדינת ישראל בכלל ולירושלים בפרט. ירושלים, יש להבין, היא עיר שכל תייר יגיע אליה, בין אם הוא איש עסקים, צליין או מבלה. ביקור בירושלים הוא חלק מסל הביקור בישראל. אני מאמינה שירושלים עשתה קפיצה אדירה ברמת המלונות, בהשקעה במלונות, אני חושבת שירושלים יודעת כיצד להביא לתייר את האטרקציות שלה כדוגמת שוק מחנה יהודה, המוזיאונים המדהימים, העיר העתיקה. ירושלים הופכת לעיר אטרקטיבית ומתויירת".
עוד ציינה אלטמן כי "לא אומר שאין בעיה עם המיתוג של ירושלים. אני מנסה להביא את הכנסים העסקיים לירושלים ואנו נתקלים בבעיות שאינן פשוטות. ועם זאת אני מאמינה בתוכנית לפיתוח הכניסה לירושלים, זוהי תוכנית אשר מכילה בתוכה מרכז קונגרסים בינלאומי, 800 חדרי מלון, צמד מגדלי משרדים. מדובר במגה תוכנית שמהווה מנוף צמיחה אדיר לעיר אשר ממונף יחד עם רכבת קלה ורכבת כבדה. כאשר אדם צרפתי רוצה להגיע לכנס בישראל הוא ממריא משדה התעופה שארל דה גול, הוא נוחת בישראל והוא נכנס לרכבת וישר עולה מתחנת נבון ורואה לפניו את מרכז קונגרסים בינלאומי".
לדבריה, "אפשר לראות את ההשפעה של מרכזי קונגרסים בעולם, רואים כיצד בלונדון וברלין, רומא וברצלונה, בערים האלה כל רשות משקיעה הון כדי להתחרות ולהציג מרכזי קונגרסים מתקדמים. אנו לוקים בחסר בהבנה של כמה מרכזי קונגרסים הם מנופי צמיחה חברתיים, כלכליים, תעסוקתיים. תכנית הכניסה לעיר היא החמצן של ירושלים והיא תעשה בעיר מהפיכה".
עוד הוסיפה אלטמן: "מדובר בפרויקט שכולו שזור אחד בתוך השני והתייר אשר מגיע לכנסים מגיע לבית מלון, העובד במשרד יכול ליהנות ממשרד מאוד מאובזר ומתקדם, משרדי הייטק מאוד גדולים. לעובדים יש תשובות במתחם להכול, כולל חוויה תרבותית".