$
הייטק והון סיכון

דלויט תסייע לסטארט-אפים להיכנס לשוק האמריקאי

התוכנית של פירמת הייעוץ מיועדת לחברות שמתכננות להקים משרדים במדינת ניו יורק ותוצע ללא תשלום. את החברות הנבחרות ילוו צוותים ייעודיים של דלויט בארה"ב ובישראל

מאיר אורבך 10:2226.11.20
פירמת הייעוץ דלויט (Deloitte) משיקה היום (ה') תוכנית ייעוץ לחברות סטארט-אפ ישראליות. התוכנית נקראת Launchpad ומיועדת לחברות בשלבי צמיחה המבקשות להיכנס או להרחיב את פעילותן בשוק האמריקאי.

 

 

בדלויט הבינו שעידן הקורונה, שכלל בין היתר מגבלות על טיסות, ואשרות כניסה והעסקה ברחבי ארה"ב, לחברות רבות קושי לפעול בארה״ב ולכן בחרו למקד את התוכנית בסיוע ומתן כלים למייסדים בתגובה, התאוששות וצמיחה, ובייסוד מערך מכירות יציב ויעיל.

 

התוכנית, מיועדת לחברות שמתכננות להקים משרדים במדינת ניו יורק, תמשך חמישה שבועות ותוצע ללא תשלום. את החברות הנבחרות ילוו צוותים ייעודיים של דלויט בארה"ב ובישראל, שיספקו להוגישה למשאבים ולרשת הקשרים של הפירמה.

ג'ו יוקוזגלו, מנכ"ל Deloitte
ג'ו יוקוזגלו, מנכ"ל Deloitte צילום: יח"צ Deloitte

 

הצוותים יסייעו לחברות להתמודד עם האתגרים המרכזיים העומדים בפניהם בבואם להתרחב לשוק האמריקאי, ביניהם: בניית התשתית למעבר העתידי לארה"ב והנחיית המייסדים ומשפחותיהם במהלך המעבר, גישה לקרנות ההון סיכון בארה"ב, מציאת הזדמנויות והכנת בדיקת נאותות. החברות שיתקבלו לתוכנית יצטרכו להציג מוצר קיים, הכנסות שנתיות של מעל 500,000 דולר,צמיחה חיובית בהשוואה לשנה שעברה ולהציג תוכנית עסקית הכוללת כוונה להתרחב ולבצע רילוקיישן לארה"ב בשנתיים הקרובות.

 

"אנו מחויבים לסייע לחברות הסטארט-אפ הישראליות לצמוח ולהתרחב", אומר ג'ו יוקוזגלו, מנכ"ל דלויט ארה"ב. "מסיבה זו, אנו מגדילים משמעותית את השקעתנו באקו-סיסטם הישראלי. טכנולוגיה וחדשנות הם המפתחות העיקריים להצלחת חיבור לקוחותינו, כחלק מהחיבור האסטרטגי בין דלויט ישראל לדלויט ארה"ב".

 

את התוכנית יוביל יאיר לרון, מנהל משותף ומוביל תחום השירותים לסטארט-אפים ב-Deloitte Catalyst, המעניקה שירותים לסטארט-אפים ותאגידים בינלאומיים. "הניווט בשוק האמריקאי הוא אתגר גדול עבור יזמים – כזה שחייבים להצליח בו כדי לצמוח - ומטרתנו היא להאיץ את עקומת הלמידה, ולעזור לחברות להימנע ממכשולים שאנו רואים בשוק. עבור חברות סטארט-אפ ישראליות שרוצות לצמוח, הצלחה בשוק האמריקאי אינה בחירה, אלא צורך בלתי נמנע", אומר לרון.

 

בשבוע שעבר, דלויט פרסמה את הדירוג השנתי של חברות הטכנולוגיה הצומחות ביותר בצפון אמריקה (North America Technology Fast 500), בתחומי המדיה, התקשורת, מדעי החיים, פינטק, ואנרגיה-טק. כחלק משיתוף הפעולה האסטרטגי בין דלויט ארה"ב לדלויט ישראל, שהחל ביוני 2019, השנה חברות ישראליות שההנהלה שלהן ממוקמת בצפון אמריקה יכלו להגיש מועמדות לדירוג.

 

הדירוג כולל את 500 חברות הטכנולוגיה שהציגו את שיעור הצמיחה הגבוה ביותר בהכנסותיהן בין השנים 2016 עד 2019 בארה"ב. השנה שיעור הצמיחה הממוצע של כלל החברות במדד נע בין 175% ל- 106,508%, במהלך שלוש השנים, עם קצב צמיחה חציוני של 450%.

 

השנה, נכנסו למדד 14 חברות ישראליות, ביניהן Transmit Security, המפתחת פתרונות שמאפשרים זיהוי משתמשים ללא צורך בסיסמה, שהגיעה למקום החמישי, עם 45,688% צמיחה. חברות ישראליות נוספות שנכנסו לדירוג הן חברת Nanit, המפתחת מוניטור חכם לתינוקות, שהגיעה למקום ה-19, עם צמיחה של 10,845%, במקום ה-49 דורגה חברת הסייבר PerimeterX, עם צמיחה של 3,637%, במקום ה-74 דורגה חברת Pendo, המפתחת כלי אנליטיקס ושיפור חוויית המשתמש, עם שיעור צמיחה של 1,791%, ובמקום ה-306 חברת התוכנה JFrog עם שיעור צמיחה של 336%.

 

יאיר לרון, Deloitte יאיר לרון, Deloitte צילום: אלמוג סוגבקר

 

לדברי לרון, "חברות התוכנה ממשיכות להיות הסקטור המוביל במדד עם שיעורי הצמיחה הגבוהים ביותר זו השנה ה- 25 ברציפות, ומהוות 71% מכלל הרשימה, האחוז הגבוה ביותר אי פעם בהיסטוריה של הדירוג. מתוך חברות התוכנה שבדירוג, שני התחומים המובילים הם חברות לפלטפורמה דיגיטלית (33%), וחברות בתחום התייעלות תשתית ארגונית (23%), ואחריהן חברות בתחום הפינטק (15%). לרון מציין כי "מאז תחילתו של המדד, חברות תוכנה שולטות בעקביות בדירוג, עם שיעור צמיחה חציוני של 465% ב-2020. מעניין לראות שהשנה, על רקע מגפת הקורונה, אנו רואים מגוון רחב יותר ברשימה, עם צמיחתן של חברות ביוטק לראש הרשימה בפעם הראשונה".

 

הגשת המועמדות לתוכנית נפתחה ב-23.11 ותסתיים ב-13.12 והמחזור הראשון עתיד להיפתח ב-1 בפברואר 2021.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x