$
בורסת ת"א

השכונה ששפיר בונה בחריש סייעה לה לרשום רבעון שיא בהכנסות וברווח הנקי

חברת התשתיות דיווחה על זינוק של 83% ברווח הנקי לבעלי המניות ועלייה של 46% בהכנסות ברבעון השלישי. בזכות הקמת כ־1,500 יחידות דיור בחריש, הרווח התפעולי במגזר זה קפץ ב־336%

חזי שטרנליכט 08:5424.11.20

ענף הנדל"ן היה בין הגורמים שסייעו לחברת שפיר הנדסה לרשום תוצאות שיא ברבעון השלישי של השנה. שפיר רשמה עלייה בהכנסות בארבעת מגזרי הפעילות שלה: תעשייה ‑ מגזר שמתאפיין בפעילות המחצבות שלה; תשתיות ‑ הקמת גשרים, כבישים וכיוב'; נדל"ן ‑ בניית דירות למגורים; ומגזר הזכיינות ‑ בו זכתה החברה בפרוייקטים ארוכי טווח, כגון הרכבת הקלה בירושלים וכביש 6 צפון.

 

כאמור, בזכות זינוק חריג בתחום הנדל"ן, שנובע מהכרה בפרויקט גדול שהקימה בחריש, הגיעה שפיר לתוצאות חריגות, אם כי שיעורי הרווחיות בכל מגזרי הפעילות שלה השתפרו.

 

 

יו"ר שפיר הנדסה, יהודה שגב יו"ר שפיר הנדסה, יהודה שגב צילום: גלעד קוולרציק

 

שפיר דיווחה כי הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם ברבעון ב־114.4 מיליון שקל, עלייה של 83% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הנתונים הציבוריים של הדו"חות הכספיים של שפיר הולכים אחורה עד 2013, ומדובר בתוצאה הגבוהה ביותר מאז.

 

גם בשורה העליונה רשמה שפיר תוצאות שיא ברבעון השלישי: ההכנסות זינקו ב־46% והסתכמו ב־990 מיליון שקל ‑ תוצאות שיא לרבעון בודד. ההכנסות בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה הסתכמו ב־2.34 מיליארד שקל. עם זאת, עדיין קשה להעריך האם שפיר בדרך לשנת שיא בהכנסות. ב־2017 ההכנסות השנתיות עמדו על 3.5 מיליארד שקל, מה שאומר שהרבעון הרביעי צריך להיות חזק יותר מהרבעון שחלף בהכנסות.

 

ברווח הנקי, לעומת זאת, החברה נראית בדרך לשנת שיא. שפיר רשמה רווח של 226 מיליון שקל בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020.

לפי החישוב הזה, שפיר צפויה להגיע לרווח נקי של מעל ל־300 מיליון שקל. אם וכאשר זה יקרה, היא תעקוף את שנת 2019, בה הרווח הנקי השנתי המיוחס לבעלי המניות הסתכם ב־285 מיליון שקל. כאמור, המגזר שבו נרשם הזינוק הגדול ביותר בהכנסות וברווח היה מגזר הנדל"ן.

 

ההכנסות במגזר זה זינקו ב־190% ל־249 מיליון שקל ברבעון השלישי, והרווח התפעולי במגזר עמד על 48 מיליון שקל ‑ עלייה של 336%.

הסיבה לעלייה החדה נובעת מפרויקט משמעותי של החברה בחריש. מדובר בשכונת "בצוותא", בה הקימה שפיר 1,519 יחידות דיור, מתוכן 680 דירות שווקו בתוכנית "מחיר למשתכן" והיתרה בשוק החופשי. הפרויקט כולל גם שטחי מסחר ומבנים נוספים, שאותם עתידה החברה למסור בחודשים הראשונים של 2021.

 

 

 

גם תחום התשתיות לא הושפע לרעה מהקורונה. ההכנסות בתחום גדלו ב־14% ל־365 מיליון שקל ברבעון. הרווח התפעולי בתחום עלה ב־65% ל־28 מיליון שקל. העלייה בהכנסות נבעה מהתקדמות בביצוע הפרויקטים בהם זכתה שפיר, כגון הקמת הקו הירוק של הרכבת הקלה בירושלים.

 

בתחום התעשייה, קרי ענף המחצבות, נרשמו הכנסות של 504 מיליון שקל, עליה מתונה של 4.4% ביחס לרבעון המקביל. הרווח של המגזר הסתכם ב־126 מיליון שקל, עלייה של 15.2% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בדו"חות מציינת שפיר כי ירידת מחירי האנרגיה היתה בין הגורמים שסייעו לשיפור ברווחיות החברה בפעילות החציבה.

 

במגזר הזכיינות נרשמה ירידה בפעילות מתחילת המשבר בעיקר בהכנסות מחניונים, קיטון בנפח התנועה בכביש 6 צפון ובנתיב המהיר לתל אביב. אולם נראה שברבעון השלישי שפיר חזרה ל"עסקים כרגיל", שכן ההכנסות גדלו ביחס לתקופה המקבילה ב־13% ל־43 מיליון שקל. הרווח התפעולי צמח ב־78% ועמד על 16 מיליון שקל.

 

בבורסה הגיבו אתמול בחיוב לפרסום התוצאות הכספיות. מניית שפיר עלתה אתמול ב־3.2%, למחיר המגלם לחברה שווי שוק של 8.15 מיליארד שקל. מתחילת 2020 עלתה המניה ב־8.5%.

 

שווי השיא של שפיר נרשם ב־6 בפברואר השנה ועמד על 9.66 מיליארד שקל. כל אחד מבעלי השליטה, האחים שפירא, מחזיק ב־15.11% ממניות שפיר. שווי האחזקות של כל ארבעת האחים נאמד בכ־4.8 מיליארד שקל.

 

במקביל, הודיעה החברה על תוכניות אופציות לתגמול העובדים שלה. יו"ר שפיר יהודה שגב אמר ל"כלכליסט" כי "התוכנית מיועדת למרבית העובדים, מעובד הייצור במחצבה ועד למנהלים. בעלי השליטה ונושאי המשרה הבכירים לא נכללים בתוכנית".

 

x