אפי שקדי, בעלי חברת הנדל"ן אפי קפיטל, חשוד במתן שוחד לראש עיריית אור עקיבא יעקב אדרי
בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרו של שקדי עד מחר; הוא חשוד במתן שוחד ובהלבנת הון. אפי קפיטל בונה פרויקטים לדיור ברחבי הארץ, בין השאר באור עקיבא. מוקדם יותר הוארך מעצרו של אדרי עד ליום רביעי, בעוד יד ימינו, אורלי יחזקאל, שוחררה. עורכי דינו של שקדי: "סמוכים ובטוחים כי המשטרה תשכיל למצוא שדבר מהמיוחס למרשנו איננו אמיתי"
הקבלן אפי שקדי, בעלי ומנכ"ל חברת אפי קפיטל, הוא אחד מאנשי העסקים שנעצרו הבוקר (ב') על ידי המשטרה בחשד למתן שוחד לראש עיריית אור עקיבא והשר לשעבר יעקב אדרי כדי לקדם את עסקי הנדל"ן שלו. שופט בית משפט השלום בראשון לציון גיא אבנון האריך הערב את מעצרו עד מחר, בהסכמת סנגוריו, עורכי הדין רמי תמם ודוד ג'והאן. בנוסף לעבירת שוחד מייחסת המשטרה לשקדי גם עבירת הלבנת הון.
השופט אבנון קבע בהחלטתו כי "חומר החקירה שהונח לעיוני מבסס חשד סביר הקושר את החשוד לעבירות המיוחסות לו". השופט אבנון דחה את בקשת סנגוריו של שקדי לאסור את פרסום שמו.
- פרשת השחיתות באור עקיבא: נעצרו עוד חמישה אנשי עסקים החשודים במתן שוחד
- השר לשעבר והמאכערית: כך עבדה שיטת השוחד באור עקיבא
- הותר לפרסום: יעקב אדרי, ראש עיריית אור עקיבא, הוא החשוד בקבלת שוחד תמורת הטיית מכרזים
אפי קפיטל היא חברת נדל"ן גדולה, הבונה פרויקטים רבים ברחבי הארץ. באור עקיבא היא משווקת ומקימה כיום פרויקט מגורים בשם :"אפי קפיטל באור עקיבא החדשה". על פי אתר החברה, הפרויקט נבנה בשכונת המגורים נווה אור באור עקיבא וכולל 348 יחידות דיור בבניינים בני 4 עד 12 קומות. בנוסף, היא בונה פרויקטים בחדרה, בקריית מוצקין, בגדרה, באשקלון, בקריית גת ובמקומות נוספים.
במהלך הדיון בבית המשפט הסתבר כי שקדי כבר מסר לפני כשבוע עדות פתוחה למשטרה במסגרת החקירה ואף מסר כבר לפני כשבועיים לחוקרים מסמכים שונים, לרבות כל רשימת התרומות שהוא נתן, אולם בעקבות עדות שניתנה בימים האחרונים על ידי עדת מפתח בפרשה, התבסס נגדו חשד לביצוע עבירות, בגינן הוא נעצר הבוקר ונחקר כחשוד.
"הדבר היחיד שהשתנה והדברים כבר הוטחו בפניו היום, הוא גרסה של עדה שמוסרת דברים לגבי מרשי בגזרה מאוד מתוחמת ומאוד מדוייקת", טענו סנגוריו בדיון. לדבריהם, שקדי שיתף פעולה באופן מלא עם החוקרים והוא דוחה את החשדות אשר הוטחו בפניו בדבר מתן שוחד. "הוא בנה עסק לתפארת. לנגד עיניו הכלות עולה החשש שעסק זה שבונה כ-4,500 יחידות דיור ילך ויקרוס בשל עלילות אלו. וכ-100 עובדי אב יאבדו פרנסתם בתקופה כה קשה", אמר סנגורו בדיון.
מעצרו של אדרי הוארך. המקורבת יחזקאל שוחררה
במסגרת פרשת השחיתות שיאח"ה (היחידה לחקירות הונאה) בלהב 433 חוקרת מזה כשנה באופן סמוי, ומזה שבועיים באופן גלוי, היא ערכה הבוקר גל שני של מעצרים שכלל חמישה עצורים ושני מעוכבים.
העצורים הם אנשי עסקים, חלקם מתחום הנדל"ן, שנחשדים בעבירות שוחד, מירמה והלבנת הון. אחר הצהריים הביאה המשטרה להארכת מעצר שלושה מהחשודים במתן שוחד, ובית המשפט האריך את מעצרם בהסכמה. בגל הראשון נעצרו 4 חשודים ועוכבו 9 מעורבים נוספים לחקירה באזהרה.
מוקדם יותר היום האריך בית המשפט את מעצרו של אדרי, החשוד המרכזי בפרשה שעצור מאז 10 בנובמבר, בפעם הרביעית – עד ליום רביעי. יד ימינו של אדרי, אורלי יחזקאל המקורבת לו מאוד מזה שנם רבות, שנעצרה יחד עמו והיתה עצורה מאז ונחשבה לחשודה מרכזית - שוחררה היום לביתה.
יחזקאל כיהנה תחת אדרי בעבר בתפקידי מטה הן בעירייה והן במשרדים בהן הוא כיהן כשר, בין השאר בתפקיד מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל. כפי שפורסם לראשונה בכלכליסט, חוקרי יאח"ה, בראשות תנ"צ יואב תלם, ניסו לגייס את יחזקאל לשתף עמם פעולה ולהפוך לעדת מדינה נגד אדרי ולספק נגדו חומרים מפלילים.
באופן כללי, המשטרה מייחסת לחשודים הרבים בפרשה רחבת ההיקף, כל אחד על פי חלקו ותפקידו, כי פעלו לכאורה על מנת לקדם מכרזים והיתרים שבאחריות העירייה בתמורה ללקיחת טובות הנאה בכסף ושווה כסף, וזאת לכאורה בניגוד לחוק ותוך פגיעה באינטרס הציבורי. החקירה העלתה דפוס פעולה שוחדי, במסגרתו אדרי הפעיל את כל כובד משקלו בעיריה ומחוצה לה לטובת יחזקאל, המשמשת כיום כיועצת ולוביסטית, ושאותה הגדירו גורמים במשטרה כ"מאכערית", ולטובת לקוחות שלה - תמורת טובות הנאה שונות.
המשטרה חושדת כי אדרי פעל והפעיל אחרים לקדם את ענייניהם של יחזקאל ולקוחותיה במגוון תחומים: מכרזים, ג'ובים ומינויים הנושאים שכר גבוה, היתרים לא חוקיים בתחום התכנון והבנייה, היתר להשבחת נכסים ועוד.
החשד של המשטרה הוא שבעקבות טובות ההנאה שניתנו ניתנה תמורה שהניבה רווחים ו"פירות" לאנשי העסקים החשודים בגובה מיליוני שקלים. חוקרי המשטרה עלו במהלך החקירה הסמויה על ראיות לכאורה המראות כיצד עבדה השיטה במסגרתה "כל מה שהמקורבת דרשה – ראש העיר סיפק". אחד ממסלולי השוחד והעברת טובות ההנאה שנחקרו במסגרת הפרשה היה באמצעות תלושים ושוברי מזון, שנדרשו לכאורה מעורבים בפרשה לתרום לנזקקים באמצעות עמותה פיקטיבית, בין השאר על רקע מגפת הקורונה והמצב הכלכלי הקשה, אולם אלה הגיעו לבסוף לידיהם של החשודים בפרשה.
נציג המשטרה אמר בדיון היום בהארכת מעצרו של שקדי כי במהלך השבועיים שחלפו מאז הפכה החקירה לגלויה, "בוצעו פעולות חקירה רבות ונאספו ראיות ונתונים אשר ביססו את החשד הסביר כנגד ראש העיר ואחרים. לאחרונה, נחשפה היחידה החוקרת לראיות חדשות אשר מלמדות על חשד סביר למעורבותו של החשוד העומד בבסיס הגשת המעצר המונחת היום בפני בית המשפט הנכבד. נבהיר כי החקירה מקיפה מספר מעורבים במספר פרשיות".
עורכי דינו של שקדי, רמי תמם ודודו ג'והאן, מסרו בתגובה: "אנו שמחים שגם בית המשפט הבין את המצב לאשורו והאריך את מעצרו של מרשי עד מחר בלבד, ולא בארבעה ימים כפי שדרשה המשטרה. אנו סמוכים ובטוחים כי בתקופה זו תשכיל המשטרה למצוא כי דבר מהמיוחס למרשנו איננו אמיתי".