הדולר שב לשפל של 12 שנים: על 3.33 שקלים
השער הנמוך במטבע האמריקאי ב-2008 נקבע על 3.23 שקלים, ונרשם ב-7 ליולי; יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "קיימים עודפי היצע של דולרים בשוק המט"ח"; הדולר הניו זילנדי בשיא של שנתיים מול מקבילו האמריקאי, מטפס ב-0.6% ל-0.6962 דולרים
- הניצחון של ביידן ממשיך להכביד על הדולר - השקל מטפס יום 4 ברצף
- הדולר מזייף ביום הבחירות - היורו והפאונד עולים בעד 0.7%
- היורו והפאונד נחלשים עקב הזינוק בתחלואה; הדולר צובר מומנטום לקראת הבחירות
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "האופק הרב קדימה ללא ריבית מביא לזרימת כסף של משקיעים מחו"ל לצמודי המדד, בציפייה שהיצע הכסף יביא לעליות מחירים".
פריימן מוסיף כי "לפי התנועות, הציפיות הן לעלייה באינפלציה: הזרים מזרימים, המוסדיים מזרימים והייצואנים מזרימים. מנגד, הייבוא לא גדל, אין טיסות לחו"ל, אין חופשות, יש מיעוט בתנועה שמקטין צריכת אנרגיה. כל אלה מביאים לעודפי היצע של דולרים בשוק המט"ח".
הנה גרף שמדגים את מגמות הדולר מול השקל מאז שנת 96':
וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המסחר במט"ח בבנק השוויצרי לומברד אודייר: "אין ספק כי התפרצות מחודשת של נגיף הקורונה בישראל השפיעה על השקל, אך אנו עדיין ממליצים להשקיע בשקל לעומת מטבעות אירופיים אחרים. השקל נחשב למטבע יציב עם ביצועים צנועים, ההנחה מבוססת על המשך הביצועים הטובים של סקטור הטכנולוגיה, על תשואות ארוכות טווח נמוכות בארה"ב שמעלות את ערך השקל, ועל מאזן תשלומים חזק. ערך הדולר ביחס לשקל צפוי לרדת ל3.23 עד הרבעון השלישי של 2021".
קיונאקיס הוסיף כי "בהתחשב בחוסר היעילות של מערך קטיעת שרשרת ההדבקה ושיעורי בדיקות נמוכים בישראל, אצלנו בלומברד אודייר צופים כי הגבלות נוספות הינן בלתי נמנעות, ומאמינים שהדבר יוביל לירידה בערך השקל. ההמלצה היא לעקוב באדיקות אחר מדיניות המט"ח של בנק ישראל. התערבות משמעותית במט"ח תנטרל את הלחץ על השקל אך עם זאת בלומברד אודייר מאמינים שכדי שבנק ישראל יצליח להחליש את השקל, הוא יצטרך לנקוט באמצעים דרסטיים".
גם מול המטבעות העיקריים בעולם הדולר מאבד גובה: היורו מטפס ב-0.4% ל-1.19 דולרים, הפאונד מתחזק ב-0.7% ל-1.33 דולרים. וגם לעומת המטבעות הלא עיקריים - הדולר הניו זילנדי בשיא של שנתיים מול מקבילו האמריקאי, מטפס ב-0.6% ל-0.6962 דולרים.
האנליסטים ב-Capital Economics צופים המשך התחזקות ביורו לעומת הדולר, בטווח הארוך: "המטבע יתחזק בשנים הקורובות, ככל שתקטן רמת הסיכון בשווקים בגוש, עקב התאוששות עולמית מהמשבר שאנו צופים".
על השפעת תוצאות הבחירות בארה"ב אומרים בבנק ההשקעות השוויצרי לומברד אודייר: "ניצחון ביידן מסמל חזרה לנורמליזציה, זה מאפשר תמחור למטבעות שאינו מגלם בתוכו את הסיכון מאי היציבות של ממשל טראמפ. מדיניות ביידן תוביל להפחתת המתח בשוק וכך גם לירידה בחוסר הוודאות בשוק, אלו הן בשורות חיוביות עבור מטבעות המושפעים ממסחר דוגמת היורו. משמעות תוצאות הבחירות עבור הדולר היא כי כעת, שערוך היתר שלו יעלם עקב חוסר היציבות בממשל טרמפ".