הגיטרה הרוסה: רשת כלי הנגינה הגדולה בארה"ב הגישה בקשה לפשיטת רגל לפי צ'אפטר 11
רשת Guitar Center היא הקורבן האחרון של גל פשיטות הרגל בארה"ב בזמן הקורונה. לטענת הרשת, היא צברה חובות בהיקף של 1.3 מיליארד דולר, אך נושיה הסכימו לוותר על 800 מיליון דולר מתוכם
עוד קורבן בגל פשיטות הרגל בארה"ב במשבר הקורונה: רשת כלי הנגינה הגדולה בארה"ב גיטאר סנטר (Guitar Center) הגישה בקשה לפשיטת רגל, על פי צ'אפטר 11 - כך מדווח אתר CNN.
- אחרי צניחה של 98% השנה: נורוויג'ן אייר הגישה בקשה להגנה מפני נושים
- רשת פיר 1 הגיעה לפשיטת רגל - הגישה בקשה להגנת צ'אפטר 11
- בארזים נפלה: ברוקס בראדרס הגישה בקשה לפשיטת רגל – מנסה לאתר רוכש
במהלך המשבר ניסתה הרשת הוותיקה בת ה-61 להיאבק על חייה, באמצעות שיעורי נגינה מקוונים שהיא הציעה באינטרנט, אולם הדבר סייע לה רק במעט לשפר את תוצאותיה. כמו רשתות רבות אחרות, גיטאר סנטר סבלה במיוחד מהסגר בארה"ב בחודש מרץ, שכתוצאה ממנו היא נאלצה לסגור חלק גדול מחנויותיה.
גיטאר סנטר מפעילה, נכון להיום, 269 סניפים בארה"ב, רבים מהם פועלים בקניונים שסבלו מקשיים עוד לפני פרוץ הקורונה. תנועת הקונים בקניונים צונחת ממילא בשנים האחרונות, ורשתות דומות שמתבססות על קניות לא ספונטניות ספגו את המהלומה הקשה ביותר.
במסגרת הבקשה שהגישה גיטאר סנטר לפי צ'אפטר 11, היא טענה כי צברה חובות בהיקף של 1.3 מיליארד דולר. עם זאת, לדבריה נושיה הסכימו להפחית את החובות שלה כלפיהם ב-800 מיליון דולר. בנוסף טענה הרשת כי הצליחה לגייס הון ממשקיעים חדשים בהיקף של 165 מיליון דולר.
במסגרת הליך פשיטת הרגל צפויים בעלי הרשת, ובהם חברת ניהול ההשקעות Ares Management וחברת ההשקעות Brigade Capital להזרים את המימון הדרוש להפעלת הרשת.
"הבקשה שהגשנו לפי צ'אפטר 11 היא צעד חשוב וחיובי בתהליך שלנו להפחתה משמעותית של החוב ולשיפור היכולת שלנו להמשיך להשקיע מחדש ברשת כדי לתמוך בצמיחה ארוכת הטווח שלה", אמר מנכ"ל הרשת רון ג'פינגה.
הרשת תמשיך לפעול במהלך הליך פשיטת הרגל, אך ייתכן שתתקשה לנצל את תנופת הקניות הצפויה בארה"ב בתקופת החגים. לפי סקר של גאלופ, יותר מרבע מהאמריקאים טוענים שיבזבזו השנה פחות על מתנות לחגים לעומת השנה שעברה. ג'פינגה ציין כי הרשת מקווה לסיים את ההליך לפי צ'אפטר 11 עד סוף השנה.