30 דקות או פחות
"זו התקופה אולי הכי עשירה אי פעם בעולם הסטארט-אפים"
אלי וורטמן מספר איך נולדה החברה שהקים ומאפשרת לקנות מכוניות בלי לצאת מהבית וזינקה לשווי של 5 מיליארד דולר, ההזדמנויות שצצו בזכות הקורונה, למרות שזו תקופה קשה לרבים, ועל ההשקעות של קרן ההון סיכון שייסד
"אין תקופה יותר טובה להיות יזם שעוסק במעבר של תעשיות שעובדות בצורה מיושנת לפורמט דיגיטלי. הקורונה פשוט האיצה הרבה דברים" - אלי וורטמן שעומד מאחורי ההכרזה הזו כבר ראה משבר או שניים. הוא פעיל בענף ההייטק משנות התשעים של המאה הקודמת ובשנים האחרונות הוא גם משקיע הון סיכון באמצעות הקרן שהקים, פיקו ונצ'רס. הוא חושב ש"זו התקופה אולי הכי עשירה אי פעם בעולם הסטארט-אפים", אבל מסביר גם כי "מצד שני, זו תקופה מאוד קשה להרבה אנשים. שני האחים שלי לא עובדים מסוף פברואר. זו תקופה מוזרה - יש תעשייה שמצליחה ואתה קורא כל יום על עוד גיוס, ומצד שני ברור מה שקורה מסביבנו".
לפרקים נוספים של הפודקאסט "30 דקות או פחות" ליחצו כאן
וורטמן עצמו תרם למעבר מוצלח כזה של תעשייה לפורמט דיגיטלי: אחרי שהלך לקנות רכב בסוכנות רכב בארה"ב, הוא הופתע לראות איך העסק הזה מתנהל בצורה מיושנת, כשעוד ועוד פעילויות עוברות לרשת, וזיהה הזדמנות. ב-2013 הוא הקים את ורום (vroom), שמציעה פלטפורמה מקוונת לקניית ומכירת מכוניות משומשות מהבית, וחוסכת מאנשים שרוצים למכור, לבדוק או לקנות מכונית את הצורך להגיע למוסך או למגרש מכוניות.
אלי וורטמן | צילום: תומי הרפז |
ורום הונפקה בנאסד"ק ביוני האחרון, זינקה לשווי של 4-5 מיליארד דולר ועכשיו וורטמן צוחק שהוא הפך מאיש הייטק לסוחר מכוניות משומשות. באותו שבוע וורטמן רשם הצלחה נוספת, כשחברת ספוט שבה השקיעה הקרן שלו נמכרה לנטאפ ב-450 מיליון דולר.
בראיון בפודקאסט "30 דקות או פחות" מסביר וורטמן איך קרן קטנה יחסית מגיעה להישגים גדולים, ומספר על המיזם החברתי-חינוכי שלו - PICO kids.
מראיינים:
נבות וולק, איש הייטק.
אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.