ההקלות לחנויות הובילו את ביג לירידה של 8% בהכנסות משכירות
לצד הפגיעה מההקלות לשוכרים, רשת מתחמי המסחר הפתוחים רשמה ברבעון השלישי פדיון של 1.57 מיליארד שקל ב-26 המרכזים המסחריים שלה ברחבי הארץ; מדובר בעלייה של 0.6% לעומת הרבעון המקביל; המשנה למנכ"ל ביג, אסף נגר: "יש תנועה ערה במרכזי הקניות - מקווים שתפצה על הזמן שהיו סגורים"
- מליסרון דורשת לפתוח גם את הקניונים, ותומכת במעקב דיגיטלי אחרי המבקרים
- הקונים הסתערו - ורכישות הבגדים בכרטיסי אשראי זינקו ב-60% בשבוע האחרון
- ביג עתרה לבג"ץ נגד האפליה בפתיחה בין חנויות הרחוב לחנויות במתחמי הקניות
ברבעון השלישי החל כאמור הסגר השני לאחר אמצע חודש ספטמבר והוא נמשך עד ימים אלה. לכן הוא עתיד להשפיע בצורה משמעותית יותר על החברה עם פרסום התוצאות השנתיות שיכללו את הרבעון הרביעי, ב-2021. מבחינת הרווחיות הרווח התזרימי התפעולי הריאלי (FFO) עמד על 88.3 מיליון שקל ברבעון השלישי, גם כאן מדובר בירידה של 6% ביחס לרבעון המקביל.
לאחר הצגת תוצאותיה, מניית החברה נסחרת בת"א בעלייה של 3%, ושווי השוק שלה עומד על 4.8 מיליארד שקל. יצויין כי למרות משבר הקורונה ירדה מניית ביג ב-2.8% מתחילת השנה בלבד, כאשר חלק מהתאוששות נרשם החודש. מתחילת נובמבר זינקה מניית ביג ב-27%.
יחד עם זאת, נתוני הפדיונות מלמדים עד כמה הציבור היה צמא לצאת ולקנות במהלך הרבעון השלישי. רוב הרבעון עבר עם מעט הגבלות יחסית, ולכן, למרות שביג כללה את נתוני כל שלושה החודשים, כולל השבועיים האחרונים במהלכם המרכזים היו סגורים - נרשם פדיון של 1.57 מיליארד שקל ברבעון השלישי ב-26 המרכזים המסחריים שלה ברחבי הארץ. מדובר בעלייה של 0.6% לעומת הרבעון המקביל.
הנתון הבולט הוא באילת שם נרשם פדיון של 156 מיליון שקל, זינוק של 20.9% ביחס לרבעון השלישי אשתקד. גם בקריות נרשם זינוק של 15.3% בפדיון. שני המרכזים החלשים היו בנצרת ובאשדוד, שם נרשמה ירידה בפדיון של 4.4% ו-10.6% בהתאמה ביחס לתקופה המקבילה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
ביג החליטה אסטרטגית לצאת מפעילותה בארה"ב. בכוונת החברה למכור את הנכסים שהיא מחזיקה שם לאחר ההתאוששות והיציאה מהקורונה. ביג תפנה את המשאבים כדי להתרכז בפעילותה בארץ ובסרביה ואף להשקיע בתחום האנרגיה הירוקה והמתחדשת. בשנתיים האחרונות החלה ביג לממש נכסים בארה"ב.
ה-NOI שנוצר לביג ב-9 החודשים הראשונים של השנה מפעילותה בארה"ב, עמד על 36.5 מיליון דולרים, ירידה של 3.6% ביחס לתקופה המקבילה. ה-NOI באותה תקופה בארץ עמד על 213 מיליון שקל, ירידה של 21.9% ביחס לתקופה המקבילה.
החודש קיבלה ביג היתר בניה לפרויקט משמעותי שהיא מקדמת - "ביג פאשן גלילות". ההיתר יאפשר לה להתחיל לבנות את שטחי המסחר בפרויקט בשתי קומות, ובתוספת שני מגדלי משרדים בהיקף של כ- 105 אלף מ"ר. בנוסף, יכלול הפרויקט שטחי תפעול, אחסנה וחניונים תת קרקעיים, בהיקף של כ- 180 אלף מ"ר.
על ההחלטה לצאת מפעילות בארה"ב: "לא נמכור שם בדיסטרס, כשיגיע מחיר הוגן רק אז נבצע את המכירות"
אסף נגר, משנה למנכ"ל ביג ציין בשיחה עם "כלכליסט" כי ברבעון השלישי ניכר ש"הפגיעה בעיקר בשוק האמריקאי שולית ביותר. גם בארץ, למרות שבמחצית השנייה של ספטמבר המרכזים היו סגורים, בתקופה שלפניה ברבעון – במשך חודשיים וחצי רשמנו פדיונות גבוהים יותר מ-3 חודשים של התקופה המקבילה. גם הפגיעה ב-NOI בסה"כ יותר נמוכה ממה שציפו".
לדבריו, ההחלטה לצאת מהפעילות בארה"ב מגיעה לאחר מגמה של מימוש נכסים בשנים האחרונות ומתוך החלטה אסטרטגית. בסיכומו של דבר, הפעילות של החברה בארה"ב לא נפגעה משמעותית במשבר, מדובר בשינוי כיוון עסקי. נגר מציין כי "זו אבולוציה שהתחילה לפני מספר שנים. אז הודענו שלא נרחיב את הפעילות בארה"ב. בתקופה שחלפה מכרנו 5 נכסים בארה"ב. אנחנו מתכוונים להאיץ את קצב המכירות. אני מעריך שזה יקרה בתוך מספר חודשים כשיתחילו לחסן את האוכלוסיה בארה"ב. אנחנו לא חוששים לפעילות המרכזים שלנו שם והביצועים מדברים בעד עצמם. אנחנו בוודאי לא נמכור שם בדיסטרס. כשיגיע מחיר הוגן רק אז נבצע את המכירות".
נגר מסכם כי "אנחנו בפעילות מלאה נכון להיום בשוק האמריקני, פרט לחלק מבתי הקולנוע. גם בסרביה אנחנו בפעילות מלאה. כאן בישראל, מרכזי הקניות הפתוחים חזרו לפעילות השבוע. נרשמה תנועה מאוד ערה במרכזי הקניות בארץ. אנחנו מקווים שהתקופה שנותרה עד סוף הרבעון תפצה על הזמן שהמרכזים היו סגורים".