$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

עם רוח גבית מהדו"חות ושיא ביצוא, לוויתן מתכננת קו גז ישיר למצרים

דלק קידוחים הציגה עלייה של 70% ברווח הנקי ברבעון השלישי, ואת היקף מכירות הגז הגבוה ביותר אי פעם; השותפות תחלק דיבידנד של 65 מיליון דולר, ש־54% ממנו יגיעו לקבוצת דלק של יצחק תשובה

ליאור גוטמן 07:4319.11.20

שותפות הגז לוויתן מתכננת בשבועות האחרונים הקמה של קו הולכת גז טבעי ישירות למצרים. כך נודע ל"כלכליסט". השותפות קיבלה את אישור משרד האנרגיה לבצע סקר ימי לתכנון תוואי הנחת הקו, ושריינה עקרונית אוניות וציוד שיאפשרו הצבה ימית של הקו, כך שהוא יוכל להזרים ישירות מהמאגר דרומה, מבלי לעבור בצנרת היבשתית בישראל.

 

התכנון מגיע לאור התמשכות השיחות מול חברת נתיבי גז הממשלתית על הקמת מקטע צנרת של 40 ק"מ, שיחבר בין אשקלון לאשדוד. הצדדים ניהלו שיחות בחודשים האחרונים תחת ההנחיה הממשלתית שאם יוקם כזה צינור, בעלות של כ־630 מיליון שקל (57% ממנו במימון שותפויות הגז), אזי תונח מצידן התחייבות להזרים גז למצרים לאורך עשר שנים, מה שהיה מגלגל לקופת נתיבי גז כ־200 מיליון שקל לשנת הזרמה.

 

 

 

יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים צילום: יח"צ

 

השיחות פוצצו, לאחר ששותפויות סירבו להתחייב להזרמה של עשור. לאחרונה חודשו השיחות עם ניסיון פשרה להתחייב רק לכ־5־6 שנות הזרמה. עם זאת, בסביבת לוויתן הכינו תוכנית מגרה, וההערכות הן שהקמת קו גז עצמאית תתאפשר גם במסגרת לוחות הזמנים, כלומר עמידה בחוזה מול מצרים, לפיו תוך 19 חודש יוכפל הייצוא ממאגר תמר והגדלת היצוא מלוויתן בכ־30%.

 

בתוך כך, דלק קידוחים פרסמה אתמול את תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה, עם שורה תחתונה מעודדת בדמות רווח נקי של כ־103 מיליון דולר. זאת, לעומת רווח נקי של כ־60 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2019, עלייה של כ־70%.

 

החברה דיווחה על היקף מכירות הגז הגבוה ביותר שלה אי פעם. דלק קידוחים דיווחה על שיא ביצוא לירדן ולמצרים, שהסתכם ב־1.3 מיליארד מ"ק, רובם למצרים, ברבעון. היקף היצוא מכסה לשותפות את הוצאות רכישת 39% מצנרת הגז המצרית בנובמבר 2019, אותה ביצעה יחד עם נובל אנרג'י ו־EGAS המצרית תמורת 520 מיליון דולר.

 

מכירות השותפות (נטו, בניכוי תמלוגים) הסתכמו ברבעון בכ־234 מיליון דולר, לעומת 96 מיליון דולר ברבעון המקביל, זינוק של כ־143%. בשל הפעלת מאגר לוויתן דלק קידוחים רשמה זינוק בהוצאות הפחת, ההפקה וההנהלה והכלליות (כ־87 מיליון דולר, עליה של כ־84% לעומת רבעון שלישי של 2020), אולם העלייה בהכנסות הובילה לרווח תפעולי של כ־163 מיליון דולר, זינוק של כ־176% לעומת רווח תפעולי של כ־59 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

הנתונים המעודדים מובילים את דלק קידוחים לחלק דיבידנד ע"ס 65 מיליון דולר. מאחר וכ־54% מדלק קידוחים מוחזקים על ידי קבוצת דלק המשמעות היא שקבוצת דלק תקבל כ־123 מיליון שקל.

x