Mind the Tech NY2020
"בינה מלאכותית תשנה את הדרך בה יתנהלו השירותים הפיננסיים בשנים הקרובות"
אפורב סקסנה, המשמש בשנתיים הארונות כשותף מנהל וראש תחום בינה מלאכותית בג'יי-פי מורגן, אמר את הדברים במהלך ראיון משותף עם טל סלובודקין, שותף מנהל ב-StageOne Ventures, במסגרת כנס Mind the Tech New York של כלכליסט. סלובודקין: "אנחנו בודקים מהן הטכנולוגיות המעניינות שיכולות לשמש בסקטורים שונים, וגם מציעות פתרונות ייחודיים"
"ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי-פי מורגן, מאמין בכל לבו שבינה מלאכותית תשנה את הדרך שבה השירותים הפיננסיים יתנהלו בשנים הקרובות - וזה לא משהו שהתחילו בג'יי-פי מורגן בשנתיים האחרונות"; כך אמר אפורב סקסנה, המשמש בשנתיים הארונות כשותף מנהל וראש תחום בינה מלאכותית בבנק האמריקאי הגדול, בראיון משותף עם טל סלובודקין, שותף מנהל ב-StageOne Ventures, במסגרת כנס Mind the Tech New York של כלכליסט.
- סנאפצ'ט רוכשת את Voca.ai הישראלית ב־70 מיליון דולר
- הסוד של הדו"חות הרבעוניים: כך מנסות החברות לקרוץ לבינה המלאכותית
- הסטארטאפים של התעשייה האווירית: תקשורת קוואנטית בחלל ובינה מלאכותית במקום קמ"ן
"הם עובדים על בינה מלאכותית ולמידת מכונה כבר זמן-מה. מה שהם עושים הוא בעצם להרחיב את היישום של זה. אז התחלנו בשנים האחרונות בשימושים הבסיסיים של בינה מלאכותית: במעורבות לקוחות, שירות לקוחות, טרגוט טוב יותר של לקוחות, פרסונליזציה של פרסומות וכדומה. אבל גם השקענו בעצם בניסיון לראות איך בינה מלאכותית משנה יישומים של שירותים פיננסיים בליבה העסקית שלנו. אז חשבנו איך אפשר להשתמש בבינה מלאכותית לבצע תמחור נכסים טוב יותר, איך להשתמש בבינה מלאכותית לקבלת החלטות מושכלות יותר בהרכבת תיק השקעות, איך מנהלי תיקי השקעות יכולים להשתמש בבינה מלאכותית גם לקבלת תובנות מנתונים משתנים כדי לקבל החלטות טובות יותר", פירט סקסנה.
טל סלובודקין, משקיע ותיק בתחום הבינה המלאכותית שמכיר את סקסנה עוד מימי הלימודים המשותפים שלהם, סיפר איך קרן ההשקעות שלו בוחנת את השקעותיה בתחום.
"ראינו כמות מדהימה של חברות שעוסקות בבינה מלאכותית פה בישראל בשנים האחרונות, ואני חושב שכאשר אנחנו מתבוננים בזה, אנחנו מתבוננים גם אופקית, כלומר מה הטכנולוגיות המעניינות שיכולות לשמש רוחבית, בסקטורים שונים, אבל גם אנכית - מהם פתרונות הבינה המלאכותית האנכיים, הייחודיים. למשל, בינה מלאכותית לרפואה, בינה מלאכותית לקמעונאות, בינה מלאכותית לאנשי מכירות, ואז להיכנס פנימה ולבדוק מה הבעיות הגדולות שנוכל לעזור לחברות לפתור", הסביר סלובודקין.
שני המרואיינים נשאלו לגבי היכולת לחבר בין סטארטאפים קטנים שמפתחים פתרונות נקודתיים, לחברות ענק בסדר גודל של ג'יי-פי מורגן.
"אנחנו נקטנו גישה היברידית", הסביר סקסנה. "אנחנו מאמינים בכל לבנו שיש חלקי ליבה של הטכנולוגיה שהם קנייניים מאוד, ואותם צריך לבנות בתוך החברה, אבל הרבה מהתשתית הטכנולוגית, במיוחד בבינה מלאכותית, נעשה קל יותר ויותר להשיג מבחוץ וקל יותר לבנות עליה. במיוחד בתחום ה-AI, אנחנו עובדים עם הרבה סטרטאפים כדי לבנות את תשתית הטכנולוגיה שלנו. אז יש לנו תוכנית, וידוע לנו - במיוחד אם אתה סטרטאפ קטן שעובד עם בנק גדול - שזה יכול להיות מפחיד. אז מה שעשינו בשנים האחרונות היה לבנות תוכנית טכנולוגיה בשלב הראשוני, שבה אנחנו פונים ישירות לחברות מאלה שהן בשלב מוקדם מאוד ועובדים איתן, שחלקן אפילו בשלב סבב גיוס הון ראשוני, ועד לחברות שכבר בסבב גיוס שני או שלישי, שאנחנו עובדים איתן, משתפים פעולה איתן, מפתחים יחד את הפתרון שאנחנו צריכים עד שהוא עונה על הדרישות, ואז גם משקיעים בהן במקרים מסוימים".
"לסטרטאפ קטן עם שני מייסדים וכלב, או חמישה עובדים ראשונים, קשה להגיע לחברות הגדולות ולהצליח, ואנחנו משתדלים לעזור להן כמיטב יכולתנו", סיפר סלובודקין. "דוגמה אחת ששווה להזכיר היא אפרנטה, שהתמקדה בבינה מלאכותית שיחתית למסעדות של שירות מהיר, ובנתה מנוע שעוזר לך להזמין מזון כשאתה בדרייב-ת'רו, או כשאתה בחנות, ולעשות את זה בעזרת בינה מלאכותית במקום אדם. למזלנו, החברה הצליחה לצאת ולדבר עם חלק מעשר רשתות מסעדות השירות המהיר הגדולות בעולם, כולל מקדונלד'ס ובסוף עשתה איתה פיילוט גדול, ולבסוף גם נרכשה על ידה, כשהם ראו את הפוטנציאל של הטכנולוגיה אם תהיה חלק מהחברה".
"אני חושב שבשנים האחרונות ראינו עלייה גדולה בסטארטאפים של בינה מלאכותית בישראל", הוסיף סלובודקין, והסביר על חשיבות הימצאות התשתית האקדמית והמחקרית בתחום הבינה המלאכותית. "כל הזמן רואים מחקרים מעניינים, של מרצים באוניברסיטאות שונות בישראל שיוצאים מהאוניברסיטאות והופכים לסטארטאפים מעניינים, ואנחנו עוקבים אחריהם. אני חושב שיש גם זרימת הון גדולה לשווקים האלה, מתוך הבנה שאפשר להשפיע השפעה גדולה על התעשייה הזאת".
אפורב, גם לכם יש פעילות בישראל, נכון?
"אנחנו רואים בישראל ובתל אביב במיוחד את אחד האזורים המרכזיים שאנחנו משקיעים בהם, ולא רק בטכנולוגיה בכלל אלא בבינה מלאכותית בפרט, כי אנחנו מאמינים שבתל אביב יש אקוסיסטם מדהים של סטארטאפים שמביאים הרבה עבודה מעניינת בתחום הבינה המלאכותית. לכן אנחנו חוברים לא רק לסטארטאפים, אלא גם לאוניברסיטאות. אז אני חושב שזה מתיישב עם האסטרטגיה שלנו ומתיישב עם אסטרטגיית הטכנולוגיה שלנו, להיות מעורבים ומעורים מאוד בסביבה הישראלית".