ועידת אונליין
"אינטרנט סלולרי בדור החמישי מביא בשורה כלכלית חשובה מאוד לישראל"
כך לדברי שלומי אנג'י, סמנכ"ל טכנולוגיות תקשורת לאומיות בנוקיה ישראל, בכנס CommuniTech של כלכליסט. נווה ראובני, סמנכ"ל שיווק הוט מובייל, "ככל שהתשתיות יתבססו נוכל להגיע לעסקים כמו מפעלי תעשייה עם פתרון שונה שכולל רשת פרטית ויכולות כמו מחשוב קצה"
"אינטרנט סלולרי בדור החמישי מביא בשורה כלכלית חשובה מאוד למדינת ישראל" – כך אמר שלומי אנג'י, סמנכ"ל טכנולוגיות תקשורת לאומיות בנוקיה ישראל, בכנס CommuniTech של כלכליסט.
אנג'י דיבר בפאנל בהנחיית כתב כלכליסט, עומר כביר, שהתמקד בהשפעת הדור החמישי על התעשייה. "הציבור בעיקר רואה את הדור החמישי בהיבט של מהירות", אמר. "אבל אם זה הערך היחיד לא היה אינטרס לחברות הסלולר להשקיע בו. הדור החמישי מביא בשורה אחרת, ומאוד חשוב לכלכלה של מדינת ישראל. הוא מאפשר לתמוך בכמות עצומה של חיישנים, מה שמאוד חשוב לערים חכמות ולמפעלים חכמים, ויכול להתחייב על דרגות שונות של אמינות, להבטיח קו תקשורת איכותי, אמין ועם זמני תגובה קצרים. זו החשיבות לכלכלה הישראלית, לתעשייה, לרפואה, לממשל וכו'".
נווה ראובני, סמנכ"ל שיווק הוט מובייל, הסביר איך הדור החמישי צפוי להשיב את המפעילות הסלולריות לקדמת הבמה. "בדורות הקודמים, לפני הדור הרביעי, החלק של המפעילה היה מהותי", הוא אמר. "הדור הרביעי אפשר לשירותים אחרים, כמו ווייז, יוטיוב וכו', לרכוב על התשתית הסלולר ולהקטין את החלק של המפעילה באקוסיסטם. בדור החמישי, למפעילות יהיה תפקיד מרכזי יותר: ככל שהתשתיות יתבססו נוכל להגיע לעסקים כמו מפעלי תעשייה עם פתרון שונה שכולל רשת פרטית ויכולות כמו מחשוב קצה, וזה ישפר את החלק שלנו באקוסיסטם. המפעיל חייב להיות חלק מהסיפור, ומפעיל שיבין את זה ידע להגיע עם הצעת ערך. אם רוצים לחבר את המפעל, את כל החיישנים במפעל ולייצר אתם תהליכים משמעותיים, צריך אותנו בדרך"
אגמון דוויד פורת, מנהל מעבדת החדשנות לט-לאב של Ham-let הוסיף: "מפעלים עוברים מהפכה כיום. יצרן מכניס במוצרים יותר קישוריות וחיבוריות כדי לתת ערך יותר טוב ללקוח. בין עם מדובר בנורות, שקעים או ברזים בהכל יש יותר קישוריות. במפעל עצמו מתחיל להיות יותר ויותר מחובר. יש לנו מאות מכונות שמחוברות עם אינטרנט קווי. אנחנו מדברים על תעלות עמוסות בכבלים אדומים. יש יתרון בלעבוד עם המון מכשירים להשיג דאטה בזמן אמת, ויש מגמה של לחשוף יותר ויותר דאטה מתוך המכונות האלו. מפעל זה מקום מאוד צפוף ויש כל הזמן תזוזות של מכונות".
ערן שיר, מייסד ומנכ"ל נקסאר דיבר על החיבור של דור חמישי לחיי היומיום. "כיום משתמשים ברשת כדי להתחבר לעולם וירטואלי שלא קשור לסביבה המקומית", הוא אמר. "דור חמישי, עם כל החיישנים שיהיו מחוברים, מאפשר לייצר אפליקציות שמחברות את העולם האמיתי לחוויה של כל אחד מאתנו. דוגמה שכולם שמעו עליה זה רכבים אוטונומיים, או ערים חכמות שבהן הרמזורים מדברים עם הרכבים. כל הדברים האלו תלויים באיסוף מידע בזמן אמת. לאן יגיע המידע הזה? הוא לא יחזור לענן מרוחק אלא יישאר בשכונה או באזור בנקודת מחשוב קצה שמעבירה בזמן אמת מידע בין כל השחקנים השונים. בשביל לממש כאלו אפליקציות צריך זמן אמת, אמינות ויכולת לעבוד בסדרי גודל משמעותיים יותר".