$
הכסף

בנק הפועלים ובלנדר מקימות חברה משותפת לשיווק הלוואות צרכניות במעמד התשלום בבתי עסק

בלנדר, העוסקת בהלוואות ישירות בין אנשים, תהיה אחראית על הליך החיתום הדיגיטלי, שיאשר או יסרב כמעט באופן מיידי לבקשת ההלוואה, ואילו בנק הפועלים יעמיד את ההון במתן ההלוואות

עירית אבישר 09:3416.11.20
בנק הפועלים וחברת ההלוואות בלנדר צפויות לחתום על שיתוף פעולה למתן הלוואות צרכניות במעמד התשלום בבתי עסק. שני הגופים יקימו חברה משותפת, שבנק הפועלים יחזיק בה 20% ובלנדר 80%. בלנדר, העוסקת בהלוואות ישירות בין אנשים (P2P), תהיה אחראית על הליך החיתום הדיגיטלי, שיאשר או יסרב כמעט באופן מיידי לבקשת ההלוואה, ואילו בנק הפועלים יעמיד את ההון במתן ההלוואות. הליך החיתום מתבסס על אמצעים טכנולוגיים שמטרתם לוודא שהלקוח אינו מתחזה, וכן מתבססים על נתוניו במאגר נתוני אשראי. בלנדר, המנוהלת בידי גל אביב, פרוסה כבר היום במאות בתי עסק, אולם הפעילות החדשה צפויה להתבצע באמצעות החברה המשותפת עם בנק הפועלים. קבוצת ידיעות אחרונות היא בעלת מניות בבלנדר.

 

הלוואה (אילוסטרציה) הלוואה (אילוסטרציה) צילום: שאטרסטוק

 

מתן הלוואות בנקודות מכירה מהווה מוצר מתחרה לרכישה באמצעות כרטיס אשראי. מדובר בהלוואות שנעשות ברכישות גדולות (לרוב 5,000 שקל ומעלה) במוצרים כמו מוצרי חשמל, כלי רכב, שכר לימוד וטיפולים רפואיים פרטיים. רכישה ממסגרת האשראי בכרטיס בעסקאות שכאלה עלולה לגזול את רוב המסגרת, ולפגוע בשימוש השוטף בכרטיס האשראי, ואילו ביצוע העסקה בתשלומים בקרדיט כרוך בתשלום ריבית. לפי הערכות, ריבית ההלוואות של החברה המשותפת תעמוד בממוצע על 8%.

 

פוטנציאל מכירת ההלוואות בנקודות המכירה מוערך בישראל בעשרות מיליארדי שקלים.

x