בלעדי לכלכליסט
במקום רכישת דסק״ש: קבוצת מבנה לוטשת עיניים לסלע קפיטל
קבוצת הנדל"ן שבחנה את רכישת מניות השליטה בדיסקונט השקעות ונסוגה, מצאה לה מטרה חדשה: קרן הנדל"ן, שפועלת אף היא ללא גרעין שליטה. עדיין לא ברור אם מדובר ברכישת כל המניות או חלקן
- קבוצת מבנה נדל"ן נכנסת לענף מקבצי הדיור: רוכשת את מלון חן בירושלים
- המשוכה של מבנה לרכישת דסק"ש: אחזקת פורר בבזק
- מבנה מאשרת: בוחנת את רכישת השליטה בדסק"ש
המאבק על כשירותו של הדירקטור החיצוני
סלע קפיטל עלתה לכותרות לפני כחצי שנה בעקבות קרב קשה שניהל מולה הדח"צ זאב מילבאואר. סלע קפיטל טענה במסגרת המאבק טענות על אי־כשירותו של מילבאואר לכהונת הדח"צ. מבנה כתבה כי לא תמליץ על מילבאואר לכהונה נוספת בשל "מידת תרומתו המועטה לחברה במהלך תקופת כהונתו, מידת בקיאותו המועטה בתחום פעילות החברה ומידת הבנתו המועטה ביחס למהות תפקידו; מעורבותו החלקית בלבד בישיבות הדירקטוריון, וחוסר מוכנותו ובקיאותו בקשר עם הנושאים הנדונים על סדר יום הישיבה; היעדר תרומה מהותית לדיוני הדירקטוריון ולהחלטות שנתקבלו במסגרתם; בקיאותו המועטה בתחום הנדל"ן, המימון והממשל התאגידי, שהינם בליבה של פעילות החברה, ותרומתו המועטה לחברה בהקשרים אלו".
בתגובה לדברים אלה תקף מילבאואר את מנהלי סלע וטען כי הם דוחפים למינוי דח"צים חסרי ניסיון וכי "ועדת האיתור מצאה מועמדת נוספת, שבמקרה נתבעה יחד עם שני חברי ועדת האיתור, היו"ר שמוליק סלבין ודירקטור בלתי תלוי, יעקב אלינב, על תפקודם בהיותם דירקטורים בחברה שקרסה, דורי הנדסה.... חברה הנסחרת בתמחור חסר של 30%-20% לעומת חברה דומה כמו ריט 1 בעוד הדבר מתקבל בשלוות נפש אצל כל חברי הדירקטוריון מלבדי זקוקה לדח"צים עצמאיים וחזקים".
המוסדיים כופים על סלע את עמדת אנטרופי
בסופו של דבר המליצה חברת הייעוץ אנטרופי לבחור במילבאואר לדח"צ ומרבית המוסדיים המחזיקים במניות הקרן הצביעו בעד וכפו עליה את מינויו של מילבאואר לתקופה נוספת. נראה כי אירוע זה העלה את סלע קפיטל למוקד ומבנה, שאף היא פועלת בתחום הנכסים המניבים, החליטה לבחון את רכישת מניות הקרן, או לפחות את השליטה בה. ממבנה לא התקבלתה תגובה לידיעה.
בעלי המניות הגדולים במבנה הם דוד פורר (17.3% בהון), מבעלי השליטה בבזק המתחרה בסלקום, וגופים מוסדיים בהם מנורה מבטחים (11%), הפניקס (6.5%), כלל ביטוח (6.2%) והראל (6%). מבנה נסחרת בשווי של 6.3 מיליארד שקל, אחרי שאיבדה שליש משווייה בשל משבר הקורונה, עם נכסים בשווי 8.7 מיליארד שקל, מהם 37% משרדים, 22% מרכזים מסחריים ו־41% מבני תעשייה ולוגיסטיקה. מבנה נסחרת מעט מעל הונה העצמי שעומד על 5.9 מיליארד שקל נכון לסוף הרבעון השני של 2020. לחברה 580 נכסים מניבים ואחרי המיזוג עם כלכלית ירושלים וההתאוששות ממשבר קשה שחוותה בתקופה שבה אליעזר פישמן היה בעל שליטה, היא מתמצבת כאחת מחברות הנדל"ן המניב החזקות בארץ.
נכסים מניבים בשטח כולל של 455 אלף מ"ר
סלע קפיטל הוקמה ב־2007 על ידיד סלבין שבעבר היה מנכ"ל משרד האוצר, ושנה לאחר מכן היא הונפקה בבורסה. שווי הנכסים המניבים של סלע נדל"ן עומד על 3.4 מיליארד שקל. הקרן מחזיקה ב־36 נכסים מניבים בשטח כולל של 455 אלף מ"ר, בהם משרדים, שטחי מסחר, מרכזי תעשייה ולוגיסטיקה, תחנות תדלוק ובית מלון. התשואה השנתית הממוצעת של הקרן ב־11 השנים האחרונות עמדה על 7.5%. הרווח הנקי במחצית הראשונה של 2020 עמד על 55 מיליון שקל. לקרן 500 שוכרים ביניהם סופרגז, אשטרום, אסותא, מזרחי טפחות, שופרסל טיב טעם ועוד.