ועידת אונליין
"ה-G5 הולך להיות זרז משמעותי מאוד בכל הקשור למגרשי אימון חכמים"
כך אמר חן שחר, מנכ"ל PlaySight - סטראט-אפ ישראלי שמקים 'מגרשים חכמים' וזכה להשקעה בין היתר של ורייזון ושל נובאק ג'וקוביץ', בכנס --- של כלכליסט; לדבריו, מדובר במהפכה: "החיבור לענן מאפשר אוטוסטרדה הרבה יותר רחבה, מה שיאפשר לפנטזיות לקרות. למשל, מאמן יוכל להרים את הפלאפון שלו, לכוון לשחקן, ולדעת בוודאות שיש סכנה לפציעה, או שהוא כבר לא ב-100%"
חן שחר, מנכ"ל PlaySight - סטראט-אפ ישראלי שמקים 'מגרשים חכמים' וזכה להשקעה, בין השאר, של הטניסאי מספר 1 בעולם נובאק ג'וקוביץ' וגם ענקית התקשורת ורייזון - דיבר עם כלכליסט על עתיד הספורט וצריכת הספורט בעידן ה-5G.
- הכסף של סופטבנק פוגש את הכישרון של ג'וקוביץ' וטכנולוגיה ישראלית
- SoftBank Backs Sports Analytics Company PlaySight
- מצטרפת לג'וקוביץ ולסופטבנק: Naver הקוריאנית תשקיע בפלייסייט הישראלית
"ה-G5 הולך להיות זרז משמעותי מאוד בכל הקשור למגרשי אימון חכמים ואצטדיונים חכמים" אומר שחר. "היום, בזכות מצלמות, מעבדים מאוד חזקים ואלגוריתמים טובים אנחנו יודעים לעקוב אחרי כל מה שקורה על המגרש, תנועות השחקנים, תנועות הכדור וכך אפשר לשדר את המשחקים ללא כדור, יכולת ניתוח להתאחדויות ולמאמנים ויכולת של VAR - סיוע וידאו לשופט".
לפי שחר מדובר ב"מהפכה". "החיבור לענן מאפשר לנו לגשת לאינטרנט ושתהיה אוטוסטרדה הרבה יותר רחבה, מה שמאפשר להרבה פנטזיות לקרות. למשל, מאמן יוכל להרים את הפלאפון שלו, לכוון לשחקן, לראות דרך אפליקציה את השחקן ואז לדעת בוודאות שיש סכנה לפציעה או שהוא כבר לא ב-100%. בעולם של הבידור, אתה תוכל לשבת באצטדיון ולהרים את הטלפון שלך ולכוון על לברון ג'יימס ולראות אותו מקרוב או לראות את כל הנתונים עליו. יהיה לך יכולת לראות בשידור חוזר את השער שראית באצטדיון ואתה תוכל לעשות את זה גם בבית".
ההשפעה של ה-G5 כנראה תורגש כבר בחוזי זכויות השידור הבאים. אם בעבר זכויות המובייל היו פלח מצומצם מזכויות השידור בטלוויזיה, אז בעידן ה-5G אנשים יוכלו לראות משחקים ביתר קלות במכשיר הסלולרי שלהם, מה שמגדיל את שווי הנכס הזה עבור ליגות והתאחדויות.
"לייצר הכנסות שלא היו"
"בעצם, הטכנולוגיה הזו הולכת לאפשר להרבה מאוד גופי ספורט, שנפגעו קשה מאוד בקורונה, לייצר הכנסות שאף פעם לא היו להם" אומר שחר. "לדוגמה, איגוד הכדורעף הישראלי שלא מוכר את זכויות השידור שלו בהרבה מאוד כסף יוכל לשדר את המשחקים לבעלי מנויים, שישמחו לשלם על צפייה במשחק. הרבה אירועים, אנחנו מתארים לעצמנו, יהיו ללא קהל שיוכל לקבל הכל דרך מצלמות אוטומטיות ללא כבלים וללא צלמים.
"יש פתאום יכולת להנגיש את התוכן לאנשים בבית ולאנשים באצטדיון. יהיו השפעות נוספות: ה-G5 הולך להאיץ את המגמה של חיבור מגרשי הספורט למערכות חכמות: מבוסטון סלטיקס ועד מגן דויד ישיבה בניו יורק - לכולם תהיה טכנולוגיה כזו שתקדם את הספורט. כלי אימון מתקדמים, יכולת לייצר תוכן יותר עשיר ומתקדם.... תהיה חיבוריות גבוהה יותר בין אוהדים לקבוצה, יעשו דברים שלא חושבים שהיה צריך אותם. למשל לגלות יותר שחקנים - שפעם לא היו מגיעים לראות והיום הם יכולים להגיע אלייך למסך".
העתיד כבר כאן, לפי שחר. "בקטגוריה של קבוצות העלית, אנחנו נראה חוויה שונה כשאתה נכנס לאצטדיון והשירותים שאתה יכול לקבל שם. אתה תקבל חוויה הרבה יותר אינטראקטיבית מהבית. ואנחנו גם נראה יותר קהילות קטנות סביב קבוצות. אוהדים של קבוצות קטנות יוכלו לצפות יותר בקבוצות שלהם וגם נראה טכנולוגיות ברמה הרבה יותר גבוהה בליגות נמוכות. VAR עם ה-G5 זה משהו שיכול להיות בכל מגרש בכל העולם".