$
משפט

בלעדי לכלכליסט

לאומי מבקש למכור את דירתו של יורם גלובוס בכינוס נכסים

איש העסקים ומפיק הקולנוע חייב לבנק 1.4 מיליון שקל על הלוואה שטרם סולקה. לאחר עיכובים חוזרים בסילוק ההלוואה פתח הבנק בהליכי הוצאה לפועל וכונסת נכסים מונתה למכירת דירתו בצפון תל אביב. גלובוס לביהמ"ש: תנו לי למכור בעצמי

ליטל דוברוביצקי 07:0810.11.20
סכסוך משפטי בין בנק לאומי ליורם גלובוס חושף כי הבנק פתח לאחרונה בתיק הוצאה לפועל נגד איש העסקים ומפיק הסרטים, במסגרתו מונתה כונסת נכסים לדירה יקרת ערך של גלובוס בצפון תל אביב.

 

 

 

בתובענה שהגיש השבוע לבית המשפט מבקש גלובוס, המתגורר בחו"ל להורות על ביטול צו כינוס הנכסים ולאפשר לו למכור לבד את הדירה, ולפרוע בתמורה שתתקבל את יתרת ההלוואה הבלתי מסולקת שלו אל הבנק בגובה 1.4 מיליון שקל. "פירעון החוב שלא על דרך הליכי כינוס תחסוך תשלום שכר טרחה של כונסת הנכסים בגובה אסטרונומי של 312 אלף שקל", טוען גלובוס בתצהיר שהגיש לבית המשפט.

 

יורם גלובוס ורעייתו  לאה. תיק הוצאה לפועל נפתח ב־2018 יורם גלובוס ורעייתו לאה. תיק הוצאה לפועל נפתח ב־2018 צילום: טל שחר

 

לטענת גלובוס, כונסת הנכסים שמונתה לדירה עו"ד יעל דאובר "פועלת לסכל את אפשרות המכר העצמי מתוך אינטרס צר של גריפת שכר טרחה מנופח על חשבון גלובוס והבנק". גלובוס טוען כי יתרת ההלוואה הבלתי מסולקת ללאומי היא כ־1.4 מיליון שקל המהווה כשליש משווי הדירה, וכי חובו בפיגור עומד על כ־150 אלף שקל.

 

"אני הבעלים הרשום של דירה בתל אביב בשטח של 120 מ"ר, כוללת 2 חניות ומחסן וממוקמת בצפון תל אביב. שוויה מוערך בכ־4.1 מיליון שקל", ציין גלובוס בתצהירו. "באפריל 2012 נטלתי מהבנק הלוואה בגובה של כ־1.7 מיליון שקל. להבטחת פירעונה נרשמה לטובת הבנק משכנתא על זכויותיי בדירה. כהשלכה ישירה מהסתבכותי הרפואית (שבעטיה טוען גלובוס נאלץ לעזוב את הארץ ב־2016 — ל"ד) נוצר פיגור בהחזרי הלוואה כלפי הבנק, כך שבשלהי 2018 הצטבר פיגור בתשלומי הלוואה בסכום של כ־140 אלף שקל. אי לכך, ובעת שאני שוהה בחו"ל, פתח הבנק נגדי ביולי 2018 את תיק ההוצאה לפועל. לימים מונתה באת כוח הבנק לכונסת נכסים על הדירה".

 

גלובוס טוען כי מינוי הכונסת התגלה לו בדיעבד, וכי בפברואר 2020, כ־40 ימים לאחר מינויה, הגיעו הצדדיים לסיכום שאם יעמוד בהחזרי התשלום שקבעו ייסגר תיק ההוצאה לפעול ויבוטל המינוי.

אלא שאז לטענת גלובוס הגיע משבר הקורונה: "תהליכים עסקיים בהם הייתי מעורב ובהם השקעתי שנועדו לייצר תזרים מזומנים ממנו ניתן היה לשלם אף את החוב בפיגור לבנק, הוקפאו או עוכבו לחלוטין".

 

גלובוס טוען כי בספטמבר 2020, לאחר שהבין כי קשה להעריך מתי יחזרו עסקיו לסדרם, החליט כי הוא רוצה לפרוע את יתרת ההלוואה באמצעות מכר עצמי של הדירה. אולם, לטענתו הבנק והכונסת הפרו את ההתחייבות כלפיו לאפשר לו למכור בעצמו את הדירה. בתובענה שהגיש באמצעות עוה"ד רון קולנברג ואורן יוסף טוען גלובוס כי "לא ניתן להלום מצב שבו שכר הטרחה שייפסק לכונה הנכסים יהיה כפול מיתרת החוב שבפיגור".

 

מנגד טענה הכונסת כי לא תעמוד לגלובוס זכות המכר העצמי שכן זו פקעה, ורשם ההוצאה לפועל דחה את בקשת גלובוס לעיכוב המימוש מאחר והדלת סגורה למכר עצמי בשל חלוף המועדים.

 

מלאומי נמסר בתגובה: "מדובר בתהליך שנמשך שנים. מטעמי סודיות בנקאית הבנק אינו יכול למסור מידע. נגיש את חוות דעתנו בבית המשפט".

 

כונסת הנכסים יעל דאובר בחרה שלא להגיב.

x