סייברוואן תנפיק 10% ממניותיה, המוסדיים התחייבו להשתתף ב-21.6 מיליון שקל
בין הגופים שישקיעו בחברה שמפתחת מערכת למניעת תאונות דרכים - כלל ביטוח, הפניקס, פסגות ומור; המנכ"ל אורי גלבוע: "החיבור לחברות הביטוח חשוב לנו לעתיד. כספי ההנפקה יוזילו עלות המערכת ויהפכו אותה נגישה יותר, כדי שניתן יהיה לשווקה גם בחו"ל"
חברת סייברוואן דיווחה היום (ב') כי תפעל לפרסם דוח הצעת מדף לקראת הנפקת כ-774 אלף מניות חדשות, שיהוו כ-10% מהון מניותיה לאחר ההנפקה. זאת לאחר שגופים מוסדיים התחייבו לרכוש בהנפקה ניירות ערך בהיקף של 21.6 מיליון שקל.
- בורסת ת"א: סייברוואן זינקה ב-25%
- האפליקציה שיצאה לרוד שואו בלי הרגולציה שתזניק אותה קדימה
- חברת Cellwize גייסה 32 מיליון דולר עבור הטמעת רשת דור 5
בין המוסדיים המשתתפים נמצאים חברות הביטוח והגמל כלל והפניקס, ובתי ההשקעות פסגות ומור. ההתחייבות ניתנו במסגרת הצעה לא אחידה ובמחיר של כ-27.9 שקל למניה, נמוך יותר ממחיר הנעילה של המניה אתמול, שהיה 28.94 שקל. במהלך המסחר היום נחלשה סייברוואן ב-1.9% וננעלה במחיר של 28.4 שקל.
ההנפקה מובלת על ידי רוסאריו חיתום והכספים שיגוייסו באמצעותה צפויים לשמש את החברה, המפתחת מערכת למניעת תאונות דרכים כתוצאה משימוש בטלפון הסלולרי, לתפעול והמשך פיתוח.
הרכישה של הגופים המוסדיים מתבצעת לפי יחידות. כל יחידה מכילה שתי מניות ונמכרת במחיר של 55.8 שקל, ולצד אופציות הניתנות למימוש לתקופה של שנתיים במחיר 38 שקל למניה.
אורי גלבוע, מנכ"ל סייברוואן, אמר לכלכליסט כי "ההנפקה מגיעה בעיתוי נכון עבור החברה, והביקושים לה הגיעו מגופים גדולים וביניהם חברות ביטוח, שהחיבור להן חשוב לנו לעתיד. כספי ההנפקה מיועדים לשלבי הפיתוח הבאים שיוזילו את עלות המערכת ויהפכו אותה נגישה יותר, כדי שניתן יהיה לשווקה גם בחו"ל".
בעלי העניין הגדולים בסייברוואן הם החברות איתוראן (שמחזיקה ב-11.21%) ו-UMI (מחזיקה ב-8.47%), והמשקיעים יעקב טננבוים (5.54%) ורונן ויסברג (5.22%). החברה נסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 196 מיליון שקל לאחר שמנייתה עלתה בכ-100% מאז הנפקתה לראשונה בחודש יוני השנה בבורסה בתל אביב לפי שווי של 87 מיליון שקל (לפני הכסף).