ארה"ב: נציבות הסחר הפדרלית תגיש תביעה נגד פייסבוק
הנציבות תעדיף כנראה לטפל בתביעה בהליך פנימי, אך התוצאה עדיין עשויה להיות פירוק של הרשת החברתית, שעלולה להידרש להיפרד מחברות שרכשה, ביניהן ווטסאפ ואינסטגרם
- פייסבוק הסירה מאות עמודים שפעלו מאיראן וניסו להשפיע על דעת הקהל בישראל
- דו"חות חברות הטכנולוגיה הם עדות לעליונותן על הממשל האמריקאי
- המנכ"לים של גוגל, פייסבוק וטוויטר נגד ביטול הסעיף שמגן עליהן מאחריות לתכני המשתמשים
הנציבות טוענת בתביעתה כי הרשת החברתית הגדולה בעולם עם 2.74 מיליארד משתמשים, חנקה את התחרות בצורה לא הוגנת כאשר השתלטה על יריבות קטנות ממנה ושימרה את אחיזתה במידע של משתמשיה. כך למשל היא רכשה את ווטסאפ ואינסטגרם וניסתה לשים את ידיה גם על סנאפצ'ט וטיקטוק. בכל המקרים החברה הציעה סכומי עתק לחברות כדי לוודא שהן יעברו לבעלותה. פייסבוק טוענת מנגד כי הרכישות שביצעה לא מונעות תחרות וכי הן שיפרו את חוויית המשתמש בשירותיה.
ב-FTC שוקלים לטפל בתיק בהליך פנימי שיימשך שנים, על מנת להקל על הנציבות בקרב מול הענקית הטכנולוגית, מה שמכעיס לא מעט תובעים מעשרות מדינות שדוחפים לבצע הליך מהיר וארצי על מנת לכפות שינוי בהתנהלות החברה המונופוליסטית.
יו"ר ה-FTC ג'ו סימונס, מעדיף לטפל בתביעה בתוך הנציבות ע"י הבאתה לבחינתו של השופט המנהלי של הנציבות.כדי שזה יתרחש על סימונס לשכנע לפחות שניים מעמיתיו הנציבים להסכים להליך מנהלי, מה גם שעם כניסתו של ג'ו ביידן לתפקיד נשיא ארה"ב, הוא עשוי למנות מישהו אחר במקום סימונס, אשר עשוי בתורו לקבל החלטות אחרות בנושא. תיקים מנהליים זוכים לפחות פרסום מהליכים משפטיים פדרליים, ואם המקרה אכן יטופל בצורה פנימית ע"י ה-FTC, הוא יהיה התיק הגדול ביותר שהנציבות טיפלה בו באופן זה.
בעוד שרפובליקנים ודמוקרטים כאחד הביעו חשש מעליית כוחן של רשתות המדיה החברתית בשנים האחרונות, גורמים פרוגרסיביים מקווים שממשל ביידן יפעל נגדן ביתר נחישות בחזית ההגבלים העסקיים מממשל טראמפ, במיוחד לאור קריאותיהם של דמוקרטים רמי דרג כמו הסנטורית אליזבת וורן, לפצל בין ענקיות הטכנולוגיה של עמק הסיליקון.