$
המלצות לסופ"ש

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

הסרט "אני לא כאן", לרכוש אמנות מקומית נהדרת הגלריה מאיה בת"א, סדרת הטלוויזיה "המדריך לחיים בניו יורק" , מתכון טראפלס שוקולד וטיול במדבר

כתבי כלכליסט 07:1905.11.20

טיול

לנשום את האוויר הנקי של המדבר

 

 

בריכת צפירה בריכת צפירה צילום: יוני גריצנר

 

הרצון לצאת אל המרחבים הפתוחים גדול השנה מתמיד, ועונת הסתיו מספקת את מזג האוויר האולטימטיבי לכך. בסביבת העיר ערד, שבה האוויר נקי במיוחד והשקט והשלווה יוצאי דופן, מציעים מגוון מסלולי טיול בטבע המדברי. אם אתם עם ילדים קטנים (בני 4 ומעלה), תוכלו לבחור בערוץ ארבעת הבורות היוצא מרחוב חברון, תגלו מאגורות עתיקות, צמחייה מדברית ואולי אפילו שרידים של חצבים. למיטיבי לכת עם ילדים מעל גיל 8 מומלץ לרדת אל נחל צאלים עליון ובריכת צפירה. זהו מסלול מסומן שאורכו 7 שעות המציע ממיטב המדבר הפראי. הסיכוי לראות את מאגרי המים מלאים גבוה יותר בחורף ובאביב, אבל תמיד נכונו הפתעות. כדאי להביא בחשבון שקיימים מעברים הדורשים עזרה אחד לשני. לאלה המחפשים רק טעימה עם תצפיות על מדבר יהודה וים המלח מומלץ מסלול תצפיות וחניונים בכביש מצדה מערב, שמאפשר נסיעה באופניים או רכב. מומלץ לתאם עם פקח מרשות הטבע והגנים 050-2472319.

travelarad.com

מאיה נחום שחל

 

 

מכירה

לרכוש אמנות מקומית נהדרת

 

 

 ציור של נורית דוד ציור של נורית דוד

 

נכון שאתם תמיד תוהים איפה כדאי ושווה לקנות אמנות? אז הנה הזדמנות גם לקנות עבודות של אמנים נהדרים, וגם לפעול לטובת המשך קיומה של סצנת האמנות העכשווית בארץ. כמו הרבה עסקים אחרים, גם גלריות לאמנות מתקשות להמשיך ולהתקיים במציאות הנוכחית. גלריה מאיה בקריית המלאכה בתל אביב, שהוקמה לפני שנתיים בלבד על ידי מיכאל קובנר ואבנר לוינסון, השיקה קמפיין גיוס עבור המשך פעילותה לצד תמיכה באמנים ישראלים. באתר הגלריה מתקיימת (עד סוף 2020) מכירת אונליין של עבודות של אמנים במגוון רחב מאוד של טכניקות, גדלים ומחירים נגישים, החל מ־500 שקל ליצירה). בין המשתתפים אפשר למצוא את ציבי גבע, זויה צ'רקסקי, גליה פסטרנק, טל גולני, מתן אורן ורבים אחרים.

mayagallerytlv.com

רעות ברנע

 

טלוויזיה

להתגעגע לניו יורק של פעם

 

 

 

"המדריך לחיים בניו יורק" היא סדרת תעודה הומוריסטית, מוזרה ומצחיקה, שגם מעוררת געגועים לניו יורק של פעם, מבית היוצר של נייתן פילדר ("Nathan For You"), המתמחה בהומור הגורם לצופים להתכווץ בכיסא מבושה ובה בעת לפרוץ בצחוק גדול. הגיבור של הסדרה הוא הדוקומנטריסט ג'ון וילסון. הוא מצלם לכאורה סרטי הדרכה אינטרנטיים, אבל למעשה חושף את התופעות והאנשים המוזרים ביותר בניו יורק. בפרק הראשון, בדרכו הנעבעכית, הנחבאת אל הכלים, הוא מתחקה אחר גינוני הסמול טוק. אחד הרגעים המצחיקים הוא כשווילסון מנסה לפטפט עם אנשי מכירות, שאסור להם לחרוג מהפרוטוקול. בכלבו המפואר "ברגדורף גודמן" הוא מבקש לקנות חליפה למשפט. "אתה עורך דין או נאשם?", שואל המוכר. "נאשם. בהריגה", הוא משיב, והמוכר הרובוטי ממשיך כאילו לא שמע דבר. ג'ון וילסון הוא סוג של עלי ג'י, הוא בוראט, רק שהתחפושת שלו היא שקופה, והוא נראה כמו עוד יוצר קולנוע טיפוסי, עם הזקן קומפלט. "המדריך לחיים בניו יורק" משודרת ב־HBO (אצלנו ב־yes ,HOT וסלקום TV).

רותה קופפר

 

קולנוע

לגלות סרט מקסיקני יוצא דופן

 

 

 צילום: באדיבות נטפליקס

 

על ההמלצה הזאת אחראים אלפונסו קוארון וגיירמו דל טורו שבזכותם גילינו את הסרט המקסיקני, “אני כבר לא שם”. הסרט קיים כבר חצי שנה בנטפליקס, והוא זכה להצלחה גדולה במולדתו והיה הזוכה הגדול בפרסי האקדמיה המקסיקנית לקולנוע. עכשיו קוארון ודל טורו התגייסו לשכנע את ועדת האקדמיה המקסיקנית לבחור בו כנציג המדינה לאוסקרים. וכך בזכותם גילינו סרט יוצא דופן על כנופיית בני נוער בעיר מונטריי, שכל מה שמעניין אותם הוא מוזיקת הקומביה. הסרט מתמקד בנער בשם יוליסס וחותך הלוך ושוב בין ימיו במונטריי ובין חייו החדשים בקווינס, ניו יורק, לשם הוא בורח אחרי שהוא עד לחיסול של כנופיית סמים. זה נראה בתחילה כמו סרט תיעודי על חיי עוני ופשע ועל תת־תרבות ספציפית מאוד. אבל עד מהרה מתברר שמצלמתו של הבמאי פרננדו פריאס עושה פלאות ברחובות שכונות המצוקה, עם שליטה מרשימה במצלמה שכל שוט שלה נראה כמו פוסטר אורבני נפלא על מציאות שבלי הקולנוע לא היינו מודעים לקיומה.

יאיר רוה

 

מתכון

טראפלס שוקולד

של השף הקטוגני עודד טלמור

 

 

 צילום: אלון מסיקה

 

מצרכים לכ־15 יחידות:

• 200 גר' שוקולד מריר 90% ומעלה

• 100 גר' חמאה

• 2 כפות טחינה

• כפית סטיביה נוזלית

• 2 כפות חמאת קוקוס

 

אופן ההכנה:

  • מחממים מעט את חמאת הקוקוס במיקרו על מנת לקבל מרקם אחיד.
  • ממיסים את השוקולד עם החמאה בכלי כפול (באן מארי). מורידים מהאש ומוסיפים את הסטיביה הנוזלית והטחינה.
  • שופכים את התערובת לתבנית שטוחה עם נייר אפייה, ובעזרת כף מטפטפים מעל חמאת קוקוס (כמו פסיפס).
  • מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. אחרי שעתיים נוצר בלוק יפהפה, שוברים ביד לחתיכות ומגישים.

רעות ברנע

 

 

x