$
בארץ

בג"ץ דחה את בקשת המדינה - חוק הגיוס יבוטל בעוד שלושה חודשים

המדינה ביקשה בפעם השמינית לדחות את המועד שנקבע להשלמת חקיקת חוק הגיוס - אך שופטי העליון סירבו לבקשה. המשמעות: לא יתאפשרו דחיות נוספות מצד המדינה, ואם לא יחוקק חוק חדש - החוק הקיים יבוטל ב-1 בפברואר 2021

יעל פרידסון, ynet 20:5303.11.20

תשעת שופטי בג"ץ דחו הערב (ג') את בקשת המדינה לדחות את הצו המוחלט המבטל את חוק הגיוס, והודיעו כי הוא ייכנס לתוקף ב-1 בפברואר 2021. משמעות ההחלטה היא שלא יתאפשרו דחיות נוספות מצד המדינה - וחוק הגיוס יבוטל בעוד שלושה חודשים.

 

מוקדם יותר ביקשה המדינה מבג"ץ להאריך שוב את תוקף הצו המוחלט, המבטל את חוק הגיוס, עד ל-21 באפריל 2021. "במהלך תקופה זו ימשיך משרד הביטחון בפעולות הנדרשות לצורך קידום הליך החקיקה מושא ענייננו והשלמתו", נמסר בהודעת העדכון. המדינה הסבירה את הדחייה, השמינית במספר, באתגרים של הממשלה המתמודדת עם נגיף הקורונה והסכמי השלום החדשים. 

חיילים (ארכיון) חיילים (ארכיון) צילום: שאול גולן

 

"גם בימים אלה, עוסקת הממשלה בהתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה ונגזרותיו, ולאור כך הממשלה והכנסת אינן מקדמות חקיקה שאינה קשורה בהתמודדות עם התפשטות נגיף הקורונה, למעט נושאים חריגים שאינם סובלים דיחוי ושהליך הסדרתם בחקיקה פשוט יחסית. עוד יצוין כי שר הביטחון עוסק בשבועות האחרונים באופן אינטנסיבי בסוגיית שמירת העליונות הביטחונית של מדינת ישראל, לנוכח השינויים האסטרטגיים מרחיקי הלכת שמתרחשים במזרח התיכון בעת האחרונה".

 

בספטמבר 2017 ביטל בג"ץ את התיקון לחוק הגיוס, שבמסגרתו נקבעו יעדי גיוס של צעירים מהמגזר החרדי, ואם לא תהיה עמידה ביעדים עד 2023 החוק יבוטל. עם זאת, בסמכות שר הביטחון לשנות את היעדים לפי שיקול דעתו. המשמעות: אם לא יתגייסו מספיק תלמידי ישיבה ב-2022, יוכל השר להוריד את הרף לקראת 2023, כדי שהחוק לא יבוטל.

 

במשך השנים שעברו מאז ביקשה המדינה שוב ושוב דחיות בביטול החוק בטענה שהמצב הפוליטי, ומערכות הבחירות הרצופות, לא אפשרו לממשלה לגבש חוק מוסכם בנושא.

x