קנסות הקורונה הם מס שפתיים
הסיכוי לאשר בכנסת את קנסות הקורונה הוא קלוש. הסיעות החרדיות מתנגדות ובלעדיהן אין לממשלה רוב. בנוסף, החוק טעון אישור של ועדת החוקה שבראשה עומד ח”כ יעקב אשר מיהדות התורה, שלא ייתן יד לקידום המהלך
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי הקבינט, למעט יו"ר ש"ס שר הפנים אריה דרעי, תמכו בהעלאת הקנסות כדי להקשות ולהרתיע את המפירים, בין היתר עורכי החתונות ההמוניות בעיקר במגזר הערבי ופתיחת הלימודים בישיבות החרדיות. דרעי דרש להוריד את הסעיף בטענה ש"מתכוונים רק למוסדות החרדיים כי זה לא מתאים למדינת היהודים". דומה שמה שלא מתאים למדינת היהודים הוא שיש סקטור שמפר את ההנחיות והשלטון מתייחס אליו בכפפות של משי, באוזלת יד ובעצימת עיניים.
בפועל, הסיכוי לאשר את ההחלטות הללו הוא קלוש. החלטת הקבינט תוגש לכנסת כהצעת חוק ממשלתית, כשסיעות ש"ס ויהדות התורה המונות 17 חברי כנסת כבר הודיעו שיתנגדו לה. המשמעות היא שבלעדיהן אין לנתניהו רוב בכנסת. הוא לא יתאמץ להעביר את החוק בניגוד לעמדת החרדים מחשש לשבירת הבלוק הפוליטי שלתמיכתו יזדקק בבחירות לכנסת שצפויות ב־2021. לכן התקיימו אתמול שיחות בין נתניהו לחרדים כדי למצוא פתרון.
בנוסף, כל חוק להעלאת קנסות טעון את אישורה של ועדת החוקה בראשות ח”כ יעקב אשר מיהדות התורה, שלא ייתן ידו לקידום המהלך. לפיכך, החרדים לא ממש מוטרדים ומעריכים שהתקנות הללו לא יאושרו בסופו של דבר.
פעם נוספת מתברר שנתניהו מעדיף שיקולים פוליטיים ואת חיבוק החרדים - שלהם נכנע כשהסכים לפתיחת בתי הכנסת עם 10 מתפללים במרחב הסגור בעוד חנויות הרחוב עדיין סגורות - על פני שיקולים ממלכתיים להדברת הקורונה.