"אנו דוברים את אותה שפה עסקית ואנו יודעים כיצד לנהל משא ומתן"
כך אמר ד"ר סבאח אל בינאלי – שותף אחראי על פעילות OurCrowd במפרץ, בוועידת הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי. ג'ון מדווד, מנכ"ל OurCrowd: "אני מופתע מהיקף התחומים אשר נושאים פוטציאל עסקי"
"כאשר ראיתי את ההודעה לפיה בקרוב ייצאו 112 טיסות שבועיות שבועיות לכל כיוון בין ישראל לאיחוד האמירויות נדהמתי, זה מספר מטורף", אמר ג'ון מדווד, מנכ"ל OurCrowd בוועידת הזדמנויות כלכליות באיחוד האמירויות של כלכליסט ובנק לאומי. לדברי מדווד: "בהתחלה דובר על 28 טיסות ואני חשבתי שזה מרשים, אך 112 הוא מספר מדהים".
OurCrowd הוקמה בשנת 2013, מונעת על ידי הרעיון שעסק של בניית חברות סטארט-אפ גדל יותר ויותר כאשר ה"קהל "העולמי מקבל גישה להזדמנויות השקעה ברמת VC. כיום, OurCrowd מהווה פלטפורמה מובילה למימון המונים בהון להשקעות בחברות סטארט-אפ גלובליות.
"הטיסות האלה יתמלאו מהר מאוד", הוסיף ד"ר סבאח אל בינאלי, שותף אחראי על פעילות OurCrowd במפרץ. לדבריו, "מדובר לא רק בנוסעים מישראל לאיחוד אלא גם בנוסעים שיוכלו לבקר בשתי המדינות בביקור אחד".
המנכ"ל מדווד אמר, כי "האירוע המרגש ביותר שאני חוויתי בעת האחרונה באיחוד האמירויות היה בפגישתנו במלון ארבע העונות. פגשנו שם 20, 30 צעירים שחברים ב-Emirates Angels Investors Associatio. זכור לי היטב כשדיברנו על כל הטכנולוגיה המדהימה וכיצד נבנה ביחד סטארט-אפים, ואז אחד מהם ציין שהבניין שייך לאביו. סיכמנו שנבנה משהו יותר גדול במישור הסטארט-אפים, זה יהיה מדהים".
אל בינאלי: "אני חושב שכך יראה העתיד, אנשי איחוד האמירויות הם יזמים באופיים וגישתם לדברים רבים שונה מהגישה הישראלית. השילוב בין שתי התרבויות, בין שני העולמות העסקיים יביא לא רק לפתיחת יחסי מסחר בין ישראל לאיחוד האמירויות אלא גם לקשר הפוך, מאיחוד האמירויות לישראל וגם הלאה אל שוקי המזרח.
"אני סבור שאנו כבר בונים את עסקינו המשותפים, הן במונחי שותפויות והן במונחי עסקים חדשים – אנו חושבים במונחי שותפות רבת משתתפים ושתי המדינות רגילות לעבודה משותפת, אנו דוברים את אותה שפה עסקית ואנו יודעים כיצד לנהל משא ומתן", אמר אל בינאלי.
מדווד הוסיף: "אני מופתע מהיקף התחומים אשר נושאים פוטציאל עסקי. אישית הייתי משוכנע שעיקר הפוטנציאל מצוי בתעשיית הסייבר ותעשיית הפינטק, אך הופתעתי לגלות כי מדובר בפוטנציאל משמעותי יותר. אל בינאלי: "בטווח הקרוב קיימים מגזרים בעלי חשיבות מקומית כגון חקלאות, אנרגיה, שירותי בריאות - אלה תחומים שמעניינים אותנו בטווח המיידי".