$
מפרץ תיכון חדש
גג עמוד מפרץ תיכון חדש

מפרץ תיכון חדש

באיחוד האמירויות יש כבר תקציב לשנה הבאה - בגובה של כ-16 מיליארד דולר

במהלך הישיבה בה אישרה הממשלה את התקציב אתמול, הצהיר ראש ממשלת דובאי, השיח' מוחמד בן ראשד כי "כלכלת איחוד האמירויות תהיה בין המהירות ביותר להתאושש בשנת 2021"; כ-43% מהתקציב יופנו לפיתוח חברתי והטבות סוציאליות, כ-16% לחינוך, וכ-8% לבריאות

דורון פסקין 13:3002.11.20
באיחוד האמירויות יש כבר תקציב לשנה הבאה - בגובה של כ-16 מיליארד דולר

בישיבתה אתמול (א') אישרה ממשלת איחוד האמירויות את תקציבה לשנת 2021 שיעמוד על 15.79 מיליארד דולר. מדובר בירידה קטנה לעומת תקציב השנה הנוכחית שעמד על 16.71 מיליארד דולר – התקציב הגבוה ביותר בתולדות המדינה.

 

במהלך הישיבה הצהיר שיח' מוחמד בן ראשד, ראש הממשלה ושליט דובאי, כי "כלכלת איחוד האמירויות תהיה בין המהירות ביותר להתאושש בשנת 2021". הפרויקטים הלאומיים "החיוניים" יימשכו בשנת 2021 ופיתוחם יישאר בראש סדר העדיפויות, הוסיף שיח' מוחמד. יצוין כי קרוב ל-43% מהתקציב יופנה לפיתוח חברתי והטבות סוציאליות. כ-16% יופנו לתכניות חינוך. כ-8% מהתקציב יופנו למגזר הבריאות.
שיח' מוחמד בן ראשד אלמכתום, ראש ממשלת דובאי שיח' מוחמד בן ראשד אלמכתום, ראש ממשלת דובאי צילום: איי אף פי

 

 

"וירוס" לא פחות קטלני: בתי חולים באבו דאבי חוששים ממתקפת סייבר

רשויות הבריאות באבו דאבי הציגו ביום ראשון תוכנית חדשה במטרה להבטיח שמערכות האבטחה המקוונות של בתי החולים מוגנות מפני התקפות סייבר. התכנית החדשה בשם Aamen ("בטוח") בודקת את המערכות באופן קבוע כדי להגן על נתוני המטופלים.

 

מאז התפרצות Covid-19, פושעי סייבר מכוונים יותר ויותר את פעילותם כנגד מתקני בריאות, בשל פוטנציאל להשפעה גבוהה ולתועלת כלכלית.

 

באוגוסט, דוח של האינטרפול הצביע על כך שהאקרים עברו מהתמקדות באנשים פרטיים להתמקדות בממשלות ותשתיות בריאותית קריטיות. מגמה זו נתמכת גם על ידי מומחים באיחוד האמירויות, שמצאו כי ההתקפות על בתי חולים כמעט הוכפלו במהלך מספר חודשים השנה וזאת בהשוואה לשנה שעברה. בשלב ראשון עד סוף השנה הנוכחית, 60 מתקני בריאות באבו דאבי יצוידו במערכת Aamen. הכוונה היא שבשלבים הבאים ייכללו כל מתקני הבריאות באמירות.

 

בי"ח אבו דאבי בי"ח אבו דאבי צילום: The National

 

 

התיירים חוזרים, צפי לעליית מכירות התכשיטים בדובאי

למרות התפרצות מגפת קורונה וירידה במספר התיירים, מכירות התכשיטים באמירויות רשמו התאוששות ברבעון האחרון. בסך הכול, עלו מכירות התכשיטים מ-1.3 טונות ברבעון השני של השנה ל -3.8 טונות ברבעון השלישי. עתה, תכשיטנים בדובאי מצפים שהרבעון הרביעי יהיה טוב יותר ככל שהתיירים יחזרו ויירשם שיפור בפעילות הכלכלית.

 

גם הביקוש למטילי זהב ומטבעות באיחוד האמירויות עלה ב -40% ל-1.4 טונות לעומת 1.0 טון ברבעון השלישי אשתקד, בעוד שמכירות המטילים והמטבעות עלו ב-75% מ-0.8 טונות ל-1.4 טונות.

 

 

חנות תכשיטים בריאד חנות תכשיטים בריאד צילום: רויטרס

 

 

הכוח הנשי העולה בענף הסטארטאפים באבו דאבי

Hub71, האקוסיסטם הטכנולוגי הגלובלי הפועל מאבו דאבי הודיע היום על המחזור השלישי שלו השנה, בו נבחרו 19 סטארטאפים חדשים שיצטרפו לקהילה שלו הצומחת במהירות. החברות שנבחרו הן מתשע מדינות שונות, המתמחות ב -11 מגזרים, ביניהם בינה מלאכותית, ביג דאטה EdTech, אגריטק ו- HealthTech.

 

מגזרים אלה היוו 30% מהבקשות שהתקבלו דבר המשקף את הביקוש לטכנולוגיות אלה בעיקר בתגובה למגפת קורונה. יצוין כי כ-30% מהעסקים שנבחרו הוקמו על ידי נשים. Hub71 הוקם בשנת 2019 וכיום הוא מונה 75 סטארטאפים מכל רחבי העולם. החברות שנבחרות בכל רבעון מקבלות הטבות שונות כמו משרדים, ביטוח רפואי לכל העובדים ועוד.

 

אקסלרייטור Hub71 באבו דאבי אקסלרייטור Hub71 באבו דאבי צילום: Hub71

 

 

הביקוש לרכב חשמלי משומש באמירויות נמוך ואלה הסיבות

גורמים בשוק המכוניות המשומשות בדובאי ובשארג'ה טוענים כי בשווקים המקומיים יש ביקוש מוגבל ביותר למכוניות חשמליות והיברידיות, דבר המביא להיצע נמוך של מכוניות מסוג זה. הם ייחסו את הביקוש הנמוך הזה למחירן הגבוה בהשוואה למכוניות המונעות באמצעות דלק.

 

סיבות נוספת לביקוש הרדוד, שהזכירו אותם גורמים: רמת המודעות הנמוכה בקרב הצרכנים, השפעות מגפת קורונה, היותן תוספת חדשה לשוק וכן מיעוט המודלים בשוק. לדבריהם, סוחרי המכוניות המשומשות מתמקדים במודלים המבוקשים ביותר על ידי הצרכן.

 

הגורמים הוסיפו ששוק המכוניות המשומשות הוא בדרך כלל השתקפות של שוק המכוניות החדשות, שכיום מציע לצרכן מספר מוגבל של מודלים. לפיכך, למכוניות חשמליות חדשות ייקח זמן רב יותר כדי להיות זמינות במחירים סבירים בשוק המשומשות.

 

 

מכונית חשמלית בדובאי מכונית חשמלית בדובאי צילום: גטי אימג'ס

 

 

 

פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת קונקורד בעריכת דורון פסקין

x