אחרי סבא ואבא: שי שניצר יתמודד על תפקיד נשיא בורסת היהלומים
שבוע לאחר הודעתו של הנשיא המכהן יורם דבש על סיום תפקידו, הכריז שניצר - נכדו של חתן פרס ישראל משה שניצר, שכיהן בתפקיד בין השנים 1967-1993, ובנו של שמואל שניצר, שהיה אף הוא נשיא הבורסה ליהלומים בשתי קדנציות שונות - על מועמדותו לתפקיד. שניצר: "הבחירות הקרובות יקבעו במובנים רבים את פניו של ענף היהלומים הישראלי בשנים הבאות"
החל המירוץ לתפקיד נשיא בורסת היהלומים: שי שניצר, דור שלישי למשפחת יהלומנים ונשיא חברת ש.שניצר יהלומים בע"מ, הודיע היום (ב') כי יתמודד בבחירות הקרובות לתפקיד. הבחירות צפויות להתקיים בחודש דצמבר הקרוב.
- נשיא הבורסה ליהלומים יורם דבש פורש במפתיע
- נחתם הסכם שת"פ בין בורסות היהלומים של ישראל ודובאי
- רשות התחרות בודקת מדוע ירד תיק האשראי ליהלומים בבנק אגוד
שניצר כיהן בעבר בתפקידים שונים בהנהלות בורסת היהלומים והתאחדות תעשייני היהלומים. כפי שפורסם לראשונה בכלכליסט, לאחר הודעתו של יורם דבש, נשיא בורסת היהלומים המכהן, בשבוע שעבר, כי אינו מתכוון להתמודד בבחירות הקרובות וכי בכוונתו לסיים את תפקידו לאחר קדנציה של חמש שנים, גם היהלומן בעז מולדבסקי, דור שני ליהלומנים, בעלי חברת היהלומים "האחים מולדבסקי", סגן נשיא הבורסה ליהלומים ויו"ר מכון היהלומים, יציג את מועמדתו לתפקיד. דבש מצידו צפוי להמשיך בתפקידו כנשיא הפדרציה העולמית, ובכוונתו להתמודד לכהונה שלישית בתפקיד.
כאמור, שי שניצר (41), בוגר הפקולטה לכלכלה ולימודי מנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב, הוא דור שלישי למשפחת יהלומנים ותיקה. סבו הוא חתן פרס ישראל, משה שניצר ז"ל, מי שכיהן כנשיא בורסת היהלומים הישראלים בשנים 1967-1993; אביו הוא שמואל שניצר, שכיהן כנשיא הבורסה ליהלומים בשתי תקופות שונות (בשנים 1998-2004 ובשנים 2013-2015) וכנשיא הפדרציה העולמית של בורסת היהלומים (WFDB). שניצר אמר כי "משבר הקורונה טלטל את העולם כולו, ובתוכו גם את הכלכלה הישראלית ואת תעשיית היהלומים. הענף נמצא באחת התקופות הקשות והמורכבות שידענו. הבחירות הקרובות יקבעו, במובנים רבים, את פניו של ענף היהלומים הישראלי בשנים הבאות. לאור הידע והניסיון שצברתי, אני מאמין שיש לי את היכולת להתמודד עם האתגרים הניצבים בפנינו, להצעיד את הבורסה שנית לדרך של צמיחה ושגשוג ולהחזיר את תעשיית היהלומים למקומה במרכז הבמה של הכלכלה הישראלית".
הבורסה בר"ג היא ארגון הגג המייצג כ-3,200 יהלומנים בישראל, בלמעלה מ-1,100 חברות יהלומים המתמחות בייצוא אבנים גדולות מלוטשות, בעיקר לארה"ב ולהונג קונג. ענף היהלומים, שעבר השנה משבר חריף במהלכו ירד ייצוא היהלומים המלוטשים בישראל ב-80%, עובר כעת תהליך של התאוששות. כך, בחודשים אוגוסט-ספטמבר חזר הייצוא להיקפים דומים לאלו שנרשמו בעבר, בעקבות ההתאוששות בשוק האמריקאי וההתייצבות בהונג קונג. באוקטובר, בעקבות גל הקורונה השני והסגרים שהוטלו בעולם, חלה שוב ירידה. בספטמבר הסתכם יצוא היהלומים ב-400 מיליון דולר; בכל שנת 2019 הסתכם הייצוא ב-4.5 מיליארד דולר.